My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ξεκινά κι η Ζωγραφική της Τέχνης

Ένα από τα πιο αγαπημένα τμήματα της Τέχνης, το τμήμα ζωγραφικής  σας περιμένει για άλλη μια χρονιά για όμορφες εικαστικές εμπειρίες και ταξίδια στο χρώμα.

Εξαιρετικοί εκπαιδευτές και φίλοι της Τέχνης σας περιμένουν για να σας μυήσουν στα μυστικά της εικαστικής τέχνης,   Νικόλας Μπλιάτκας και Κική Βέλκου αλλά και ο φίλος και  συνεργάτης των τελευταίων ετών, Χαρίτων Παπαδόπουλος.

         Ο Νικόλας Μπλιάτκας γεννήθηκε στη Νάουσα το 1962. Σπούδασε ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1986-1991). To διάστημα 2002 -2014 υπήρξε Καλλιτεχνικός Διευθυντής των Εικαστικών Εργαστηρίων του Δήμου Νάουσας ενώ το 2008 – 2010  συνεργάτης στο Ε΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής και στο Εργαστήριο Χαρακτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Έχει πραγματοποιήσει 19 ατομικές εκθέσεις (Στοκχόλμη, Αθήνα Θεσσαλονίκη), συμμετείχε σε καλλιτεχνικά συμπόσια ( Ελλάδα, Γαλλία, Σλοβακία) και σε πάνω από 70 ομαδικές εκθέσεις, ενώ έργα του βρίσκονται σε Δημόσιες και Ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

                Η Κική Βέλκου νηπιαγωγός, Συντονίστρια Εκπαίδευσης στην Δυτική Θεσσαλονίκη, με μεταπτυχιακό στην Παιδαγωγική και Δημιουργική Μάθηση του Δ.Π.Θ., υποψήφια διδακτόρισσα στο τμήμα νηπιαγωγών του Π.Δ.Μ. δραστηριοποιείται στην τέχνη κοντά τριάντα χρόνια. Χαρακτικά της έχουν συμπεριληφθεί στο λεύκωμα των χαρακτικών της Τέχνης Κιλκίς, έργα της περιλαμβάνονται στην συλλογή της Πινακοθήκης της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς, στο Επιμελητήριο Κιλκίς, στην Διεύθυνση Π.Ε. Ν. Ροδόπης και σε ιδιωτικές συλλογές. Έχει συμμετάσχει σε περιοδικές εκθέσεις Ελλήνων Καλλιτεχνών της Βόρειας Ελλάδας και σε εκθέσεις ντόπιων καλλιτεχνών στο Ν. Κιλκίς.

Η Κική Βέλκου δραστηριοποιείται σε διάφορους φορείς όπως στο παιδικό μουσείο Θεσσαλονίκης, μουσείο Κομοτηνής, αρχαιολογικό μουσείο Κιλκίς, στην Πινακοθήκη Κιλκίς, ως εμψυχώτρια αφήγησης παραμυθιών, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικής έκφρασης.

Έχει την ευθύνη του Τμήματος Δημιουργικής Γραφής προωθώντας την εικαστική έκφραση των παιδιών ηλικίας 4-8 ετών με την χρήση επεισοδίων κουκλοθεάτρου, τεχνικών αφήγησης παραμυθιών και θεατρικού παιχνιδιού. Έργα των μαθητών της διακρίνονται κάθε χρόνο στον Διεθνή Διαγωνισμό Παιδικής ζωγραφικής Nova Zagora.

 Ο Χαρίτων Παπαδόπουλος, ζωγράφος, γλύπτης, χαράκτης,  σκηνογράφος-ενδυματολόγος, φίλος και  αγαπημένος  της Τέχνης  θα αναλάβει πέρα από  εργαστήρια ζωγραφικής και αυτό του  κολλάζ και κατασκευών.

Ο Χαρίτων Παπαδόπουλος είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου, της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ, με ειδίκευση στην κατεύθυνση της Σκηνογραφίας- Ενδυματολογίας. Εξασκεί την τέχνη της ζωγραφικής, συστηματικά εδώ και 20 χρόνια περίπου, ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, και στο εξωτερικό (Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία, Γαλλία, Ελβετία, Γερμανία). Ζωγραφίζει πάνω σε έπιπλα, φτιάχνει κοσμήματα, ξύλινα γλυπτά  και διάφορα αντικείμενα πρωτότυπης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Την τέχνη της χαρακτικής διδάχθηκε  στην Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία ΤΕΧΝΗ στο Κιλκίς,  με δάσκαλο τον επίσης εξαιρετικό  εικαστικό και χρόνια φίλο της Τέχνης, Νικόλα Μπλιάτκα.

Ο Χαρίτων Παπαδόπουλος πέρα από την πρώτη ατομική του έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής, στην Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία «ΤΕΧΝΗ», το Νοέμβριο του 2017, συμμετείχε σε ομαδική έκθεση νέων καλλιτεχνών στην γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου στη Θεσσαλονίκη και στην Διεθνή έκθεση σκηνογραφίας, με το τμήμα Θεάτρου της σχολής Καλών Τεχνών , Prague Quadrennial, με σκηνικές προτάσεις για την Βαβέλ.

 Έχει επιμεληθεί τα σκηνικά, τα κοστούμια και τους φωτισμούς, στην παράσταση “Ο Επαγγελματίας” του Ντούσαν Κοβάτσεβιτς, σε σκηνοθεσία Κυριάκου Δανηιλίδη. Θέατρο Σοφούλη και θέατρο Άνετον, έχει κάνει εικονογράφηση για το εγχειρίδιο θεατρικής αγωγής Παίζοντας Θέατρο, του Τάσου Αγγελόπουλου, έχει επιμεληθεί τα σκηνικά και το διαφημιστικό σποτ (stop motion animation) , για την παράσταση “Στην κιβωτό στις 8”, σε σκηνοθεσία Μαργαρίτας Νασιούλα, στο πλαίσιο του Αστερόκοσμου – HELEXPO, το σκηνικό χώρο και φωτισμούς για την παράσταση Απόψε ούτε Άμλετ, σε σκηνοθεσία Πρόδρομου Τσινικόρη, στον Πολυχώρο Bios στην Αθήνα,   σκηνικά και τα κοστούμια, σε συνεργασία με την Μάρθα Φωκά, στην παράσταση “ο Χρουσαϊτός και η Βασιλοπούλα”, σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών, έχει κάνει το σχεδιασμό φωτισμών για την παράσταση “Ο Δράκος” του Ερμή Μουρατίδη,  στο θέατρο Έξω από τα Τείχη και σε σκηνοθεσία Καίτης Σαμαρά, σχεδιασμό φωτισμών για την παράσταση “Χερ Κόλπερτ “ του Νταβίντ Γκίζελμαν, στο θέατρο Έξω από τα Τείχη σε σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη, επιμέλεια φωτισμών, σε συνεργασία με την Ελίζα Αλεξανδροπούλου, για την παράσταση “Ηρακλείδαι”, σε σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη στο  Θέατρο Βαφείο στην Αθήνα και θέατρο Κήπου στην Θεσσαλονίκη, ενώ τέλος  συμμετείχε ως ηθοποιός στην ταινία μικρού μήκους Mal du depart, σε σκηνοθεσία Μανώλη Φραγγίδη . Θεσσαλονίκη (2008).

Έργο του Χαρίτωνα Παπαδόπουλου κοσμεί το  μουσείο της λίμνης Δοϊράνης . (2018)

Σας υποσχόμαστε τους καλύτερους, σας αξίζουν οι καλύτεροι!!

Εγγραφές: από τις 16 Σεπτεμβρίου, Δευτέρα έως Παρασκευή, 4  με 8 μ.μ. στα γραφεία της ΤΕΧΝΗΣ (25ης Μαρτίου 20), τηλεφωνικά ίδιες ημέρες και ώρες στο 23410 – 24217 ενώ μπορείτε να λαμβάνετε πληροφορίες στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση texni-kilkis@hotmail.gr

Σχολιάστε