My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ξεκινά η επιχείρηση εκκένωσης

Σχέδιο εκκένωσης του πρόχειρου καταυλισμού προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη, έχει προγραμματιστεί από την ΕΛ.ΑΣ. για τις επόμενες ημέρες.

eidomeni-astynomia-001Όπως αναφέρει η Καθημερινή, από σήμερα (Δευτέρα) το πρωί εννέα διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (πρώην ΜΑΤ) έχουν λάβει εντολή να μεταφερθούν στο νομό Κιλκίς προκειμένου να συμμετάσχουν στην επιχείρηση μεταφοράς των προσφύγων σε οργανωμένους καταυλισμούς στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εντολή για την εκκένωση της Ειδομένης αναμένεται να δοθεί την Τετάρτη, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν κι από ειδικές συνθήκες που τυχόν θα επικρατήσουν.

Στο πλαίσιο οργάνωσης του όλου σχεδίου βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Ειδομένη ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα παράτυπης μετανάστευσης Τζανέτος Φιλιππάκος.

Με την επιχείρηση για την εκκένωση της Ειδομένης, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι συναρμόδιοι φορείς, αυξάνονται παράλληλα και οι αστυνομικές δυνάμεις στα κέντρα φιλοξενίας υπό το φόβο αντιδράσεων, ενώ στη διάρκεια της επιχείρησης θα πετά πάνω από την Ειδομένη ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο θα δίνει απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τις αρχές, η επιχείρηση θα διαρκέσει από λίγες ημέρες μέχρι και μια εβδομάδα, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 8.500 άτομα θα μεταφερθούν με λεωφορεία σε δομές φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα, με την εντολή να μην υπάρξουν σκηνές βίας και εντάσεις.

Σχολιάστε