My Twitter Feed

27 Ιουνίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΣΥΡΙΖΑ: Περιοδεία για τα αγροτικά -

Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Το θέρος διανυκτερεύει στο Κιλκίς! -

Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Υπόσχεση για άμεση αποζημίωση -

Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Κιλκίς: Ο ιός τραβάει την ανηφόρα! -

Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 2022

Μεγάλες καταστροφές σε Άγ. Πέτρο -

Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 2022

Φεστιβάλ Ισότητας από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ -

Παρασκευή, 24 Ιουνίου, 2022

Παιονία: Και ψηφιακές οι πληρωμές -

Πέμπτη, 23 Ιουνίου, 2022

Διψήφια νούμερα αλλά …ύφεση -

Τετάρτη, 22 Ιουνίου, 2022

Ξεκινάει το Τζούντο του Αίαντα Κιλκίς

Έναρξη Εγγραφών την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου και έναρξη προπονήσεων την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 18:00 μ.μ. στις ακαδημίες Τζούντο του Α.Σ. Αίας Κιλκίς στην 21ης Ιουνίου 13 – 14.

Τζούντο είναι ο δρόμος της ευγένειας του πνεύματος και της πειθαρχίας του σώματος. Σύμφωνα με το American College of Sports Medicine το τζούντο είναι το ασφαλέστερο άθλημα επαφής για παιδιά ηλικίας μικρότερης των 13 ετών.

Η UNESCO, ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό χαρακτηρίζει το άθλημα του τζούντο ως το καλύτερο βασικό άθλημα για προπόνηση για παιδιά και νέους από 4-21 χρόνων. Εφόσον συντελεί σε μία ολοκληρωμένη σωματική άσκηση, ενδυνάμωση αλλά και εκπαίδευση μέσα από τη γνώση του αθλήματος.

Πιο συγκεκριμένα μέσα από την προπόνηση του τζούντο, ο αθλητής δουλεύει εντατικά τις ψυχοκινητικές του δεξιότητες (όπως τον ανεξάρτητο συντονισμό των άκρων του, τη θέση και τη στάση του στο χώρο, την προοπτική του, την αμφιδεξιότητα του, το να μαθαίνει να ρίχνει τον αντίπαλο του, να πέφτει χωρίς να τραυματίζεται και αμέσως να σηκώνεται προφυλάσσοντας το σώμα του κτλ.). Παράλληλα μέσα από την προπόνηση του τζούντο ο αθλητής καλείται να χρησιμοποιήσει τις τεχνικές και την τακτική που θα ακολουθήσει στον αγώνα και το παιχνίδι και να μην ασχοληθεί μόνο με τη γενικότερη εκγύμναση του.

Ταιριάζει σε κάθε ηλικία και φύλλο.

Αγαπητοί γονείς,
Το τμήμα Τζούντο αναδιοργανώθηκε για την νέα σεζόν με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας της προπόνησης όπου δημιουργήθηκε νέα σύγχρονη αίθουσα προπόνησης, συνεργασία με προπονητές ενδυνάμωσης – αυτοάμυνας – Ενόργανης Γυμναστικής και Στίβου για την ποιοτική και ολοκληρωμένη υψηλού επιπέδου προπόνηση των μελλοντικών πρωταθλητών μας.

Ο Αθλητικός Σύλλογος ΑΙΑΣ Κιλκίς, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ανακοινώνει την λειτουργία τμημάτων Τζούντο για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2017-2018 με την τεχνική καθοδήγηση Πτυχιούχου Προπονητή Γ΄ Κατηγορίας της Γ.Γ.Α.

Η προπονητική ομάδα των ακαδημιών Τζούντο αποτελείται από καταρτισμένο προπονητή Τζούντο Γ΄ κατηγορίας της Γ.Γ.Α. με παιδαγωγική επάρκεια, και τους συνεργάτες του Βοηθοί προπονητές και πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ.

• Καρύτσας Αθανάσιος Μαύρη Ζώνη 2 DAN. (Προπονητής Γ’ κατηγ Τζούντο Γ.Γ.Α)

• Ουζουνίδης Βασίλειος (Β. προπονητή αυτοάμυνας Τζούντο – Krav Maga Global)
• Χασίδης Κων/νος (Kettlebell Trainer Fitness A Level I.G.S.F)
• Παυλίδης Αλέξανδρος (πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ)
• Καζαμία Κων/να (πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Ενόργανης Γυμν.)

Οι ακαδημίες Τζούντο θα λειτουργήσουν και φέτος από 11-9-17 έως 30-6-18 με τα παρακάτω τμήματα:

ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ (ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ)

Α) ΤΜΗΜΑ: JUNIORS Γ΄, Β΄, A΄.
Ηλικίες: 4 – 10 ετών

Ημέρες και Ώρες προπόνησης:
Δευτέρα – Τετάρτη – Πέμπτη 18:30μ.μ – 19:30μ.μ.

Τα πρώτα Τζουντοβαδίσματα μικρών μαθητών καθώς θα έχουν την ευκαιρία οι νέοι μας μικροί τζουντόκα έως τεσσάρων χρονών να μάθουν τον δρόμο της ευγένειας στην προσχολική αγωγή.
Μέσα από το μάθημα δίνεται η ευκαιρία στους μικρούς μαθητές να εξοικειωθούν με το άθλημα, να μάθουν τις πτώσεις και βασικές ασκήσεις ενόργανης. Στο τέλος της χρονιάς θα πραγματοποιούνται εξετάσεις ζωνών, όπου οι μαθητές θα συμμετέχουν επιδεικνύοντας την πρόοδο τους που θα επιβραβεύεται με την κατάκτηση μίας νέας ζώνης.

JUNIORS Γ΄, Β΄, A΄.

Τα πρώτα Τζούντο βήματα των μικρών μας αθλητών.
Στόχος μας είναι η ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας και η βελτίωση της φυσικής κατάστασης και μυϊκής συναρμογής, με τη χρήση ειδικών ασκήσεων παιγνιώδους μορφής, καθώς και η τόνωση της αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης κάθε παιδιού. Φυσικά θα έχουν και την ευκαιρία να παλέψουν με τους δασκάλους τους και τους συναθλητές τους και να συμμετάσχουν σε Τουρνουά Τζούντο. Στο τέλος της χρονιάς θα πραγματοποιούνται εξετάσεις ζωνών, όπου οι μαθητές θα συμμετέχουν επιδεικνύοντας την πρόοδο τους που θα επιβραβεύεται με την κατάκτηση μίας νέας ζώνης.

Β) ΤΜΗΜΑΤΑ: ΠΑΙΔΩΝ Β΄ – ΠΑΙΔΩΝ Α΄ – ΕΦΗΒΩΝ/ ΝΕΑΝΙΔΩΝ Β’ (αγωνιστικά τμήματα)
Ηλικίες: 10 – 16 ετών

Ημέρες και Ώρες προπόνησης:
Δευτέρα – Τετάρτη – Πέμπτη 19:30μ.μ. – 21:00μ.μ.

ΠΑΙΔΩΝ Β΄

Το τμήμα για παιδιά από 10 έως και 12 ετών απευθύνεται κυρίως σε αρχάριους μαθητές που αποφάσισαν να ξεκινήσουν το Τζούντο σε ελαφρώς μεγαλύτερη ηλικία και για μαθητές που προέρχονται από το περσινό τμήμα με εμπειρία προπόνησης το πολύ ενός έτους και ξεκινούν τις συμμετοχές σε Πανελλήνιους και διασυλλογικούς αγώνες.

ΠΑΙΔΩΝ Α΄

Το τμήμα για παιδιά από 12 έως και 14 ετών απευθύνεται κυρίως στους Τζουντόκα – αθλητές μας που ξεκινούν τις συμμετοχές σε Πανελλήνιους και διασυλλογικούς αγώνες. Αυτό το τμήμα θα έχει ελαφρώς πιο διευρυμένο ωράριο λόγω του φόρτου προπόνησης που θα εμπεριέχει τεχνική, τακτική, γνώσεις διαιτησίας, φυσική κατάσταση, πολύ RANDORI, ασκήσεις ενδυνάμωσης με τη μέθοδο Kettlebell και ασκήσεις ενόργανης γυμναστικής.

ΕΦΗΒΩΝ/ ΝΕΑΝΙΔΩΝ Β’

Το τμήμα για παιδιά από 14 έως 16 ετών είναι το αγωνιστικό μας τμήμα που θα αφορά μόνο τους αθλητές μας που είναι προχωρημένης εμπειρίας, με συμμετοχές σε Πανελλήνιους και διασυλλογικούς αγώνες.

Γ) ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ – ΑΜΕΑ:

Ημέρες και Ώρες προπόνησης:
Δευτέρα – Τετάρτη – Πέμπτη 17:00μ.μ. – 18:30μ.μ.

Το τμήμα ενηλίκων απευθύνεται σε οποιονδήποτε, ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου, ΑΜΕΑ που ενδιαφέρεται να μάθει την τέχνη του Τζούντο, να βελτιώσει την φυσική του κατάσταση και την ικανότητα αυτοπροστασίας του, να συμμετέχει εφόσον μπορεί σε επίσημους αγώνες και γενικά να ενταχθεί στην οικογένεια του Τζούντο.
Η εκγύμναση, η βελτίωση της φυσικής κατάστασης , η ευγενής άμιλλα, η ψυχαγωγία καθώς και η ανεύρεση ταλέντων και μελλοντικών πρωταθλητών αποτελούν γνώμονα της διάρθρωσης των προγραμμάτων της ακαδημίας μας.

Στην ακαδημία του τμήματος Τζούντο προσέχουμε ιδιαίτερα τρία σημεία:
Την ψυχαγωγία – διασκέδαση του παιδιού.
Τη σωστή εκμάθηση του αθλήματος.
Τη σωστή διαπαιδαγώγησή του μέσα από το άθλημα.

Εγγραφές/Πληροφορίες:
Υπεύθυνος: Καρύτσας Αθανάσιος (6907677883)

Έναρξη Δευτέρα 11/9 στο ΚΔΑΠ Α.Σ. ΑΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 21ης Ιουνίου 13 – 14

Επιπλέον του τμήματος Τζούντο στον Α.Σ. ΑΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ λειτουργούν τμήματα Κλασσικού αθλητισμού (Στίβος), Βόλεϊ, Ενόργανης Γυμναστικής, Άρσης Βαρών και Ποδηλασίας όπου διδάσκουν καταξιωμένοι προπονητές.
Πληροφορίες/Εγγραφές καθημερινά: 2341076964 και στο κατάστημα Ποδηλάτης 21ης Ιουνίου 14.

Η συμμετοχή σε ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ του συλλόγου είναι ΔΩΡΕΑΝ μέσω ΕΣΠΑ.

Σχολιάστε