My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+

Όπως σ` όλη τη χώρα έτσι και στο νομό Κιλκίς ξεκίνησε σήμερα Σάββατο 16 Ιανουαρίου ο εμβολιασμός των πολιτών ηλικίας άνω των 85 ετών, ενώ συνεχίζεται και για τους υγειονομικούς.

Τα μόνα εμβολιαστικά κέντρα στο νομό μας θα είναι κατ` αρχάς τα νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας, ενώ από την ερχόμενη Τετάρτη και τα κέντρα υγείας Πολυκάστρου και Δροσάτου, ενώ αγνοούνται ακόμα τα κέντρα εμβολιασμού που εξαγγέλθηκαν!

Ο εμβολιασμός κατά της covid-19 είναι δωρεάν και γίνεται σε δυο δόσεις, όπως υπαγορεύουν οι οδηγίες των Pfizer-BionTech.

Την ημέρα του προγραμματισμένου ραντεβού, ο πολίτης μεριμνά για την έγκαιρη προσέλευσή του στο εμβολιαστικό κέντρο (τουλάχιστον 15′ πριν από την ώρα του ραντεβού), έχοντας μαζί τους αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων τους.

Πρέπει επίσης να γνωρίζουν τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναζήτηση του ραντεβού του.

Επιπλέον, οφείλουν να φέρουν τον κωδικό QR, όπως δημιουργήθηκε κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (γραπτό μήνυμα SMS ή e-mail).

Το ραντεβού για τον εμβολιασμό μπορεί να προγραμματιστεί σε φαρμακείο, στα ΚΕΠ, μέσω της άυλης συνταγογράφησης και μέσω της ειδικής πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Μετά την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης διαδικασίας ο πολίτης λαμβάνει έναν κωδικό κωδικό (αριθμό ή QR code) και με αυτόν απευθύνεται στο κέντρο εμβολιασμού. Το ραντεβού μπορεί να αλλάξει μόνο μία φορά και αυτό μέχρι 72 ώρες πριν από το πρώτο ραντεβού για το εμβολιασμό. Ο έλεγχος προτεραιότητας εμβολιασμού μπορεί να γίνει και μέσω του SMS στο 13034.

 Οι πολίτες ελέγχουν τη δυνατότητα προγραμματισμού του εμβολιασμού στέλνοντας γραπτό μήνυμα (SMS) με ΑΜΚΑ (κενό) επώνυμο στο 13034. Σε περίπτωση που οι πολίτες ανήκουν στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο και δεν έχουν ΑΜΚΑ ή ο αριθμός ΑΜΚΑ τους δεν μπορεί να αναγνωριστεί από το σύστημα, τότε μεταβαίνουν στην σελίδα «Αίτηση εξέτασης στοιχείων» (emvolio.gov.gr/aitisi).

Κατόπιν συμπλήρωσης όλων των απαραίτητων πεδίων και επιλογής της υποβολής, αποστέλλεται αίτημα για εξέταση από αρμόδια επιτροπή. Κατόπιν εξέτασης του αιτήματος, και βάσει της απόφασης της αρμόδιας επιτροπής, θα δοθεί δυνατότητα στους συγκεκριμένους πολίτες να συνδεθούν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr και να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Σχολιάστε