My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης

Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων μέσω της νέας ηλεκτρονικής εφαρμογής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, για την επιστροφή φόρου σε δικαιούχους οι οποίοι θα αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης και πληρούν το σύνολο των κριτηρίων που έχουν τεθεί.

Στην εφαρμογή, η οποία αναμένεται να ανέβει σήμερα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr από τη ΓΓΠΣ, οι εγγεγραμμένοι χρήστες του taxisnet, με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών, εφόσον είναι διαχειριστές πολυκατοικιών ή εκπρόσωποί τους, μπορούν να δημιουργήσουν το προφίλ της πολυκατοικίας, γεγονός που θα ανοίξει τον δρόμο για τη χορήγηση επιδόματος στους ενοίκους- ιδιοκτήτες.

Η εφαρμογή φαίνεται απλή. Ο διαχειριστής δεν χρειάζεται περισσότερα στοιχεία από τους προσωπικούς του κωδικούς, τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, το ονοματεπώνυμο του κάθε χρήστη του διαμερίσματος, τον αριθμό των διαμερισμάτων και τα χιλιοστά της επιβάρυνσης επί των κοινοχρήστων που τους αναλογούν.

Με την πληκτρολόγηση του κωδικού πρόσβασης και του password, ο φορολογούμενος μπαίνει στην πρώτη σελίδα όπου πρέπει να κλικάρει την επιλογή «Διαχείριση Χιλιοστών Θέρμανσης». Αυτόματα μεταφέρεται στην επόμενη σελίδα όπου πληκτρολογώντας τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ εμφανίζονται η διεύθυνση όπου βρίσκεται η πολυκατοικία, η πόλη και ο ταχυδρομικός κωδικός.

Ο χρήστης συμπληρώνει τον αριθμό των διαμερισμάτων και στην επόμενη σελίδα αντιστοιχίζει σε κάθε διαμέρισμα το ονοματεπώνυμο του ενοικιαστή – ιδιοκτήτη, τον όροφο και τα χιλιοστά επιβάρυνσης επί των κοινοχρήστων.

Με τη συμπλήρωση αυτών των πεδίων, δημιουργείται το προφίλ της κάθε πολυκατοικίας.

Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει και η εφαρμογή για την υποβολή αίτησης επιστροφής φόρου για αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

Τα στοιχεία που θα ζητούνται αφορούν το τιμολόγιο αγοράς πετρελαίου -τα στοιχεία θα διασταυρώνονται μέσω του συστήματος Ήφαιστος-, ενώ για κάθε χρήστη διαμερισμάτων ή και μονοκατοικιών θα ζητείται ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο θα πιστώνεται η επιστροφή φόρου, εντός 14 ημερών από την υποβολή του αιτήματος, όπως υποστηρίζει το υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή: euro2day.gr

Σχολιάστε