My Twitter Feed

24 Σεπτέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

24ωρη απεργία γιατρών του ΕΣΥ -

Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος, 2020

Δύσκολες μέρες για τη καθαρίστρια -

Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος, 2020

Προς κατάληψη όλων των σχολείων; -

Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος, 2020

Πυρ ομαδόν κατά Ανδρίτσου! -

Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος, 2020

Αυτοψία των έργων στη Δοϊράνη -

Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος, 2020

Βολές κατά ΔΣ Εργαζομένων -

Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος, 2020

Διαμαρτυρία ΠΟΕΔΗΝ σε Κικίλια -

Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος, 2020

Απάντηση Μηνά για το Νοσοκομείο -

Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος, 2020

Ξεκίνημα ομιλιών Γκουντενούδη

omalo_1Από τα ορεινά χωριά της Δημοτικής Ενότητας Γουμένισσας ξεκίνησε τον κύκλο των περιοδειών και ομιλιών του ο υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας και επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού ‘’Παιονία Ισχυρή’’ Χρήστος Γκουντενούδης.

Επισκεπτόμενος τη γραφική Καστανερή ο κ. Γκουντενούδης εξέθεσε, σε συγκέντρωση δημοτών, τις προγραμματικές θέσεις του Συνδυασμού του για το Δήμο εστιάζοντας στις αναπτυξιακές δυνατότητες  που διαγράφονται για την περιοχή, στην αξιοποίηση του αγροτοδιατροφικού μοντέλου, του αγροτουρισμού και του ορεινού όγκου του Πάικου. Παράλληλα με το γενικό περίγραμμα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας έκανε και συγκεκριμένες προτάσεις για τον οικισμό της Καστανερής, που συμπυκνώνονται στην κατασκευή μικρού φράγματος στη θέση προφήτης Ηλίας, στην επέκταση του κεντρικού αποχετευτικού δικτύου, στην κατασκευή νέας γέφυρας και στη συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας.

gerakona_1Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας απάντησε και σε επικριτικά σχόλια που δέχθηκε προσωπικά για δήθεν ολιγωρία στο ζήτημα της καθίζησης του δρόμου της Καστανερής. Παρουσίασε  ως αδιάσειστο αποδεικτικό στοιχείο την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογράψει ο ίδιος ως Αντιπεριφερειάρχης για την αποκατάσταση του οδοστρώματος. Και συμπλήρωσε ότι πολύ σύντομα θα εγκατασταθεί ο εργολάβος στο έργο.

Χθες, Πέμπτη ο επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού ‘’Παιονία Ισχυρή’’ περιόδευσε και μίλησε σε Γερακώνα, Φιλυριά, Πεντάλοφο και Ομαλό. Εντυπωσιακά στοιχεία, τα οποία επεσήμανε και ο κ. Γκουντενούδης, ήταν η πολυπληθή συμμετοχή δημοτών στις συγκεντρώσεις, το έντονο ενδιαφέρον για την περιοχή τους αλλά και ο παραγωγικό διάλογος που ανέπτυξαν τόσο με τον επικεφαλής και με τα στελέχη της ‘’Παιονίας Ισχυρής’’ μετά το τέλος της ομιλίας του.

filiria_3Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας ανέφερε μία προς μία τις προτάσεις της Παράταξής του για τη Γερακώνα (ασφαλτόστρωση κεντρικού δρόμου, έργα κρασπέδωσης και φωτισμού, ολοκλήρωση εργασιών ανάπλασης κεντρικής πλατείας, κατασκευή μικροφραγμάτων για την αποτελεσματική άρδευση των αμπελώνων και των οπωροφόρων καλλιεργειών)  τον Πεντάλοφο και τον Ομαλό(επέκταση αρδευτικού δικτύου και ταμιευτήρα για την άρδευση των καστανοτεμαχίων Ομαλού και Πενταλόφου, χάραξη νέου περιφερειακού δρόμου από είσοδο Πενταλόφου που οδηγεί στον Ομαλό, συντονισμένες ενέργειες για την αλλαγή χρήσης του καστανοδάσους της περιοχής προς όφελος των καστανοπαραγωγών) τη Φιλυριά (κατασκευή ταμιευτήρα για άρδευση, τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στην είσοδο του χωριού, κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων, επισκευή αποδυτηρίων στο γήπεδο, αξιοποίηση πρώην αναψυκτηρίου). Στη Φιλυριά τόνισε ιδιαίτερα ότι θα συνεχιστεί η πετυχημένη γιορτή κερασιού και θα εμπλουτιστεί με νέες εκδηλώσεις.

pentalofos_2Οι δημότες που συμμετείχαν στις ομιλίες του κ. Γκουντενούδη έκαναν έντονα παράπονα για την εγκατάλειψη των χωριών τους όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια από την απερχόμενη Δημοτική Διοίκηση.

Δυστυχώς το έχω διαπιστώσει προσωπικά ότι παράτησαν τα χωριά στο έλεος του Θεού! Δεν έγινε σχεδόν τίποτα στα περισσότερα χωριά, αυτές τις εικόνες προσλαμβάνω από την επικοινωνία μου με δημότες’’ σχολίασε ο κ. Γκουντενούδης.

Δεσμεύθηκε, τέλος,  ότι όσα έργα εξήγγειλε θα ενταχθούν σταδιακά στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου και σε άλλες χρηματοδοτικές πηγές και θα υλοποιηθούν σε επίπεδο πενταετίας.

Τον υποψήφιο Δήμαρχο Παιονίας συνόδευσαν στις επισκέψεις του στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Γουμένισσας οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ιωάννης Αλίρης  Ελένη Δούμου, Γιώργος Θεοδωρίδης, Κωνσταντίνος Μπάρμπας, Αντώνης Σαμαράς, Αθανάσιος Τζούρτζος, Γιάννης Αδαμόπουλος, Άγγελος Αναστασιάδης, Θεόδωρος Απουσίδης, Ελευθέριος Γαρόπουλος, Λάζαρος Ευθυμιάδης, Χρήστος Κασικτσής, Κωνσταντίνος Μεμετζής, Γιώργος Παμποράκης, Βίκτωρ Παπαδόπουλος, Γιάννης Παπαδόπουλος,  Σούλα Παπαδοπούλου – Ουρτζάνη, Παναγιώτης Σωτηριάδης.

Δελτίο τύπου από ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ

Σχολιάστε