My Twitter Feed

21 Οκτώβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για το ΓΝΚ -

Τετάρτη, 21 Οκτώβριος, 2020

Ξεφεύγει πια ο κορονοϊός! -

Τρίτη, 20 Οκτώβριος, 2020

«Εργολάβοι πάλι στα νοσοκομεία» -

Τρίτη, 20 Οκτώβριος, 2020

Δωρεάν μάσκες από Φαρμακευτικό -

Τρίτη, 20 Οκτώβριος, 2020

Ένα το νέο κρούσμα του 24ώρου -

Δευτέρα, 19 Οκτώβριος, 2020

25 εκ. για έργα ύδρευσης σε Κιλκίς -

Δευτέρα, 19 Οκτώβριος, 2020

Κιλτίδης: Ευτράπελα με τ`αρδευτικά -

Δευτέρα, 19 Οκτώβριος, 2020

Θύμα κλοπής ο Χρ. Γκουντενούδης -

Δευτέρα, 19 Οκτώβριος, 2020

Ξεκίνημα με δράση για το ΛΕΚ

Το Λύκειο των Ελληνίδων Κιλκίς σας προσκαλεί την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 13.00 στο μεσημεριανό γλέντι που θα πραγματοποιήσει στο κέντρο διασκέδασης «ΘΕΑΤΡΟ» (1ο χλμ Κιλκίς-Ευκαρπίας) με φαγητό και ζωντανή παραδοσιακή – λαϊκή μουσική με τους: Έφη Ναβροζίδου, Νίκο Καλαϊτζίδη και  Χρήστο Μαυρόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα κληρωθούν και οι λαχνοί  που κερδίζουν  υπέροχα δώρα όπως ένα μονό ανατομικό στρώμα αξίας 1.157 ευρώ από την Anatomic Help, έκπτωση -75% σε διπλό ανατομικό στρώμα από την Anatomic Help, 2 διανυκτερεύσεις στο Ξενοδοχείο «Be my guest Athens» αξίας 250 ευρώ, ένα ποδήλατο, κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις προσκλήσεων μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινά (Δευτέρα έως και Παρασκευή) στη γραμματεία του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς (Μητροπόλεως 11), στο τηλ. 23410-27684, 6 – 8 μ.μ.

Συνεργασίες και επισκέψεις

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς για ακόμη μια χρονιά υποδέχεται και υλοποιεί δράσεις ξεχωριστές στον ιδιαίτερα φιλόξενο χώρο του. Στο πλαίσιο αυτό, την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018, υποδεχθήκαμε και υλοποιήσαμε δράση της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Κιλκίς στους χώρους του Λ.Ε.Κ. Το θέμα της καλοκαιρινής εκστρατείας ήταν «Αγαπημένα Δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο». Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς συγκεκριμένα υλοποίησε τη δράση «Φωτογραφημένα δεδομένα: Τα ρούχα». Οι φωτογραφίες γίνονται υλικό για να καταγράψουμε τον κόσμο που μας περιβάλλει. Γίνονται αφετηρία για να παρατηρήσουμε τα ρούχα ανθρώπων από άλλες εποχές και άλλα μέρη. Τα παιδιά ηλικίας 7-10 ετών είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά υφάσματα και λεπτομέρειες από τις παραδοσιακές φορεσιές που διαθέτει το Λ.Ε.Κ. και να συγκρίνουν το πριν με το μετά. Τις αλλαγές στην ένδυση. Τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ.

Μετά από λίγες μέρες, την Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018 είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε και να φιλοξενήσουμε για πρώτη φορά στους χώρους του Λ.Ε.Κ. πρόσκοπους από το 6ο Σύστημα Προσκόπων Τούμπας, το 20ο Σύστημα Προσκόπων Περαίας και το 123ο Σύστημα Προσκόπων Λύσης Κύπρου. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Μ.Δ.Υ. Βορείου Ελλάδος και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα για την πολιτιστική κληρονομιά του Ν. Κιλκίς. Οι πρόσκοποι αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους του Λ.Ε.Κ. και ενημερώθηκαν για την ιστορία του θεσμού του Λυκείου των Ελληνίδων, στη συνέχεια ορισμένα παιδιά ντύθηκαν και φωτογραφήθηκαν με τις παραδοσιακές φορεσιές του Λ.Ε.Κ. για το αρχείο της δράσης αυτής. Στο τελευταίο μέρος της επίσκεψης απαντήθηκαν αρκετές από τις ερωτήσεις σχετικά με τον πολιτισμό, την παράδοση, αλλά και τις παραδοσιακές φορεσιές. Ευχαριστούμε πολύ όλη την αποστολή των προσκόπων, τόσο τους αρχηγούς όσο και τα ίδια τα παιδιά, για το σεβασμό που έδειξαν κατά την επίσκεψή τους στο Λ.Ε.Κ. Αναμνηστικά μαγνητάκια του Λ.Ε.Κ. καθώς επίσης και ενημερωτικά φυλλάδια δόθηκαν ως προς ανάμνηση της επισκέψεώς τους.

Εγγραφές

Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς ενημερώνει ότι οι εγγραφές στα τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών ξεκίνησαν και συνεχίζονται καθημερινά (Δευτέρα έως και Παρασκευή) στη γραμματεία του Λυκείου  (Μητροπόλεως 11), στο τηλ. 23410-27684, 6 – 8 μ.μ.

Για τις εγγραφές των τμημάτων του Πολυκάστρου, μπορείτε να απευθύνεστε στον Σύλλογο Γυναικών Δήμου Παιονίας «Ευκράντη», στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 6 – 8μ.μ. και στο τηλ. 6932 914 118.

Αγιασμός 

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 10:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των τμημάτων και εφηβικών τμημάτων του Λ.Ε.Κ. για τη νέα χορευτική χρονιά. Τα παιδιά μετά την τέλεση του Αγιασμού παρακολούθησαν στο χώρο του Λ.Ε.Κ. μια παράσταση από την κουκλοθεατρική ομάδα «Παραμυθόδεντρο».

Σχολιάστε