My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δικαστικό: (Ξανα)άνοιξε ο δρόμος

Πολλά χρόνια τώρα, Δικαστικό Μέγαρο ακούμε και Δικαστικό Μέγαρο δεν βλέπουμε (να ξεκινάει) αλλά τώρα, σύμφωνα με τον Δήμο Κιλκίς, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος με την πράξη διανομής των Μύλων Σαμαρά.

Συγκεκριμένα, την πλήρη κατοχύρωση της ακίνητης περιουσίας του δήμου στο ως άνω οικόπεδο, με αξιοπρόσεκτα συγκριτικά πλεονεκτήματα την αύξηση της επιφάνειας του ακινήτου, την άνοδο της αντικειμενικής του αξίας και την αποφόρτωσή του από οικονομικά βάρη και υποθήκες, που επέβαλε αναγκαστικά το προηγούμενο καθεστώς συνιδιοκτησίας, διασφαλίζει η συμβολαιογραφική πράξη διανομής του υπ’ αριθ. οικοπέδου 705 που υπεγράφη χθες στο Δημαρχείο Κιλκίς μεταξύ του δημάρχου Δ. Κυριακίδη και των συνιδιοκτητών του οικοπέδου.

Το συμβόλαιο διανομής συνιστά επί της ουσίας το κλειδί που ανοίγει το δρόμο για την παραχώρηση μιας καθαρής και απαλλαγμένης από βάρη δημοτικής έκτασης στο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων (ΤΑΧΔΙΚ) με σκοπό την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου.

Όπως τονίζει πάντα ο δήμος, στη σχετική ανακοίνωσή του, με την εξουσιοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, αποτυπωμένη στην απόφαση 312/2019, η Δημοτική Αρχή παρέκαμψε γραφειοκρατικά εμπόδια και σκοπέλους νομικής φύσης και απέδωσε στο Δήμο Κιλκίς ένα περιουσιακό στοιχείο με καθαρή ιδιοκτησία πετυχαίνοντας:

α) τη διαιρετότητά του δηλ. την αυτοτέλεια του δημοτικού οικοπέδου των Μύλων Σαμαρά με την απάλειψη της συγκυριότητας από άλλους δικαιούχους

β) την αύξηση της επιφάνειας του ακινήτου από 2.150 τ.μ. σε 2.450 τ.μ.

γ) την αύξηση της αντικειμενικής του αξίας από 495.000ευρώ με το πρότερο καθεστώς συνιδιοκτησίας σε 579.000 ως διαιρετό πλέον τμήμα

δ) την αύξηση της εμπορικής του αξίας από 365.000ευρώ σε 460.000ευρώ βάσει του υφιστάμενου συντελεστή δόμησης.

Η πράξη διανομής ολοκληρώθηκε, αφού προηγήθηκε ένας μακρύς κύκλος νομικών και οικονομικών τακτοποιήσεων – διεκπεραιώσεων, που περιλάμβανε δηλώσεις των συνδικαιούχων για συναινετική διανομή, παραίτηση των αξιώσεών τους από αγωγές κατά του Δήμου, ήτοι άρση δικαστικών διενέξεων, διόρθωση των ποσοστών από προηγούμενα συμβόλαια συνιδιοκτησίας που εμφάνιζαν το συνολικό ποσοστό στο 102% , διόρθωση στοιχείων στις κτηματολογικές εγγραφές, υπογραφή συμβολαίου εξόφλησης καθώς αυτό είχε μείνει ως ανοιχτή εκκρεμότητα από το 2005, συναίνεση των πιστωτικών ιδρυμάτων και του Δημοσίου για τη μεταφορά των υποθηκών στο οικόπεδο ιδιοκτησίας του βεβαρυμένου οφειλέτη.

“Μετά από δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια και αφού πάλεψε σκληρά με επώδυνες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και δυσυπέρβλητες δυσκολίες ο Δήμος Κιλκίς πέτυχε να εγγράψει στο περιουσιολόγιό του ένα δημοτικό ακίνητο στην ανατολική πλευρά της πόλης μας με μεγαλύτερη οικονομική αξία”, τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Κυριακίδης, τονίζοντας και τα εξής:

“Με τη συναίνεση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς το οποίο καλείται σύντομα να λάβει σχετική απόφαση, το ακίνητο προτείνεται να αξιοποιηθεί για έναν κοινωφελή σκοπό που εκφράζει όλη την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και αφορά την κατασκευή Δικαστικού Μεγάρου. Η απονομή της Δικαιοσύνης σε αξιοπρεπείς πλέον χώρους είναι μια επιβαλλόμενη πράξη σεβασμού για τους πολίτες του τόπου μας, για τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης και για το νομικό μας πολιτισμό και χαίρομαι που η Δημοτική Διοίκηση έφερε σε πέρας μια τολμηρή πρωτοβουλία.

Αναγνωρίζω ότι για την ευόδωσή της η συμβολή του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά ήταν αποφασιστικής σημασίας. Εκτιμώντας ότι η κρίση του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι θετική, με δεδομένη την αρωγή του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και την υποστήριξη του Υπουργού Υποδομών – Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ανακοίνωσε προ μηνών την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου Κιλκίς στο β’ πακέτο των ΣΔΙΤ, αναμένουμε πλέον μόνο θετικές ενέργειες για την αποκατάσταση του κύρους της Δικαιοσύνης και την απόδοση σύγχρονων και λειτουργικών χώρων στις δικαστικές υπηρεσίες του τόπου μας.”

Σχολιάστε