My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ν. Αγιονέρι: Ο χορός των υποψηφίων!

gavoustimaΧθες Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου ήταν η γιορτή του Αγ. Βλασίου και, καθώς θεωρείται ως ο Άγιος της Καππαδοκίας, πανηγύριζε όπως κάθε χρόνο το Νέο Αγιονέρι, αφού οι προσφυγικής καταγωγής κάτοικοί του προέρχονται από εκείνη τη περιοχή της Μ. Ασίας.
Ευκαιρία, λοιπόν, σε παράγοντες να κάνουν την “περαντζάδα” τους απ` το μεγάλο χωριό, ενόψει μάλιστα των εκλογών της Αυτοδιοίκησης. Απ` αυτό το τελευταίο εξαιρείται βέβαια ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης, Άνθιμος, ο οποίος με την παρουσία του εκπροσώπησε και τον Κιλκισίου Εμμανουήλ, που δεν μπόρεσε να παραστεί καθότι με κάταγμα στον αστράγαλο πρόκειται να του γίνει αύριο Τετάρτη μια επέμβαση. (τις θερμές μας ευχές για ταχεία ανάρρωση).
Η εκδήλωση, λοιπόν, συγκέντρωσε εκεί τους πάντες: Απ` τον περιφερειάρχη, Απ. Τζιτζικώστα, μέχρι αντιπροσωπεία του Δήμου Κιλκίς (χωρίς τον Μπαλάσκα), τον υποψήφιο δήμαρχο Π. Τονικίδη με ομάδα συνεργατών του, και τον Γ. Συμπιλίδη περιστοιχιζόμενο απ` τους Γ. Τσιαντάκη (προσφάτως ανεξαρτοποιηθέντα απ` τη δημοτική πλειοψηφία) και Δ. Σισμανίδη.
Τελικά, το μεγάλο «μπράβο» ανήκει στον δραστήριο πολιτιστικό σύλλογο Ν. Αγιονερίου «Μίστι» για την άψογη διοργάνωση της γιορτής, στην οποία εμφανίστηκαν πάνω από 10 χορευτικά συγκροτήματα, που καταχειροκροτήθηκαν από πλήθος κόσμου.
mistiΟ σύλλογος “Μιστί”
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “ΜΙΣΤΙ” Ν. Αγιονερίου ιδρύθηκε το 1981 με σκοπό τη διατήρηση και διάδοση των ηθών και εθίμων των Μιστιωτών της Καππαδοκίας .

Ο Σύλλογος διαθέτει τρεις χορευτικές ηλικιακές ομάδες, μια θεατρική, χορωδία, μαντολινάτα στην οποία συμμετέχουν παιδιά και ενήλικες μαθαίνοντας κάποιο μουσικό όργανο, Εικαστικά, ομάδα μπάσκετ παιδιών και ενηλίκων, ομάδα Volley, Αerobic (2 τμήματα), Ορθοσωμική και Σκάκι.

Ο Σύλλογος διοργανώνει πολλές εκδηλώσεις, όπως αυτές προς τιμήν του Αγίου Βλασίου και του Αγίου Παντελεήμονος, τη Γιορτή Καρπουζιού κ.α. Επίσης, συμμετέχει σε πολλές εκδηλώσεις κατά την διάρκεια του έτους, τόσο εντός του νομού Κιλκίς όσο και της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας . Τέλος, κάθε χρόνο συμμετέχει στην Πανελλήνια συνάντηση “ΓΑΒΟΥΣΤΗΜΑ” Καππαδοκών.

Σχολιάστε