My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

H δίωξη συνδικαλιστή

Του Παύλου Τονικίδη*


Όπως είχαμε δηλώσει και τον περασμένο Σεπτέμβριο του 2020, λίγο πριν το δεύτερο κύμα της πανδημίας, η κατάσταση στο νοσοκομείο Κιλκίς δυστυχώς βρίσκεται σε οριακό σημείο με ευθύνη του Διοικητή κ. Ανδρίτσου.

Με την πρωτοφανή, μη σύννομη και αναξιοκρατική απόφαση του τότε είχε καθαιρέσει εν μια νυκτί όλη την διοικητική ιεραρχία της νοσηλευτικής υπηρεσίας για να διορίσει δικούς του ανθρώπους που πρόσκεινται στην κυβέρνηση της Ν.Δ.

Και με αποσαθρωμένη την νοσηλευτική υπηρεσία του νοσοκομείου, απογυμνωμένη από τα έμπειρα στελέχη της που επί δεκαετίες προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, δέχθηκε να δημιουργηθεί κλινική COVID στο νοσοκομείο Κιλκίς, χωρίς καμία πρότερη προετοιμασία σε επίπεδο υποδομής και χωρίς καμία ειδική εκπαίδευση του προσωπικού. Απλά άλλαξε τα ονόματα των κλινικών και τις ονόμασε κλινικές κορωνοϊού!

Τις συνέπειες των λαθών και των παραλείψεων της διοίκησης του νοσοκομείου Κιλκίς δυστυχώς τις αντιληφθήκαμε όλοι οι πολίτες του Κιλκίς με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Το Κιλκίς κατά τα λοιπά δεν είχε επιβαρυντικούς παράγοντες διασποράς του ιού καθώς δεν έχει πανεπιστήμια, μαζικές συγκοινωνίες, πολυκαταστήματα που θεωρούνται εστίες υπερμετάδοσης. Επίσης, στην πόλη μας είχαν ήδη επιβληθεί και πριν το δεύτερο κύμα κορωνοϊού, περιορισμοί όπως μάσκες σε εξωτερικούς χώρους και απαγόρευση λαϊκών αγορών. Κι όμως, η διασπορά του κορωνοϊού στην περιοχή μας ήταν από τις υψηλότερες στη χώρα.

Αβίαστα λοιπόν προκύπτει το ερώτημα γιατί το Κιλκίς να βρίσκεται τόσο ψηλά στην λίστα κρουσμάτων. Και το χειρότερο, γιατί να χαθούν τόσες ανθρώπινες ζωές συμπολιτών μας;

Μήπως η κατάσταση μέσα στο νοσοκομείο δεν ήταν αυτή που όφειλε να είναι;

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίναμε μάρτυρες σωρείας καταγγελιών θεσμικών φορέων του Νοσοκομείου Κιλκίς, Σωματείου Εργαζομένων, Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών αλλά και πανελληνίων φορέων εργαζομένων ΕΣΥ (ΠΟΕΔΥΝ) εναντίον του Διοικητή κ. Ανδρίτσου για την διοικητική του πρακτική και για τις παραλείψεις του σε θέματα ασφάλειας και πρόληψης.

Υπάρχουν καταγγελίες ότι κάνανε κλινικές για κρούσματα COVID ανάμεσα σε άλλες κλινικές και όχι απομονωμένες. Άραγε η έκθεση του τεχνικού ασφαλείας τα αναφέρει όλα αυτά;

Ακόμη και οι αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου με έγγραφο τους προς τον Υπουργό Υγείας, ανέδειξαν όλα αυτά τα σοβαρότατα ζητήματα ασφάλειας.

Αντί όμως ο κ. Ανδρίτσος να ασχοληθεί με τα τεράστια προβλήματα του Γ.Ν. Κιλκίς, τα οποία επί της δικής του θητείας επιδεινώθηκαν, αυτός ασχολείται με το να καταδιώκει και να προσπαθεί να φιμώσει κάθε αντίθετη σε αυτόν φωνή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πολιτική δίωξη που εξαπέλυσε εναντίον του νοσηλευτή και Γενικού Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων Αχιλλέα Καλεμκερίδη επειδή τόλμησε να αναδείξει τα προβλήματα του νοσοκομείου και τις ελλείψεις σε υλικά και οξυγόνα αλλά και την τραγική ανεπάρκεια της διοίκησης να προετοιμάσει το νοσοκομείο για να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Ο κ. Ανδρίτσος μπαίνει στην λογική να ασκήσει πειθαρχική δίωξη με σαθρό κατηγορητήριο εναντίον ενός έντιμου συνδικαλιστή που άλλωστε ο ρόλος του είναι αυτός ακριβώς! Να αναδεικνύει τα κακώς κείμενα που λαμβάνουν χώρα στην υπηρεσία όπου εργάζεται και να παλεύει ώστε αυτά να διορθώνονται.

Η συνδικαλιστική ελευθερία είναι συνταγματικά και νομοθετικά κατοχυρωμένο δικαίωμα με πλειάδα διατάξεων. Ο συνδικαλισμός είναι ιερό καθήκον απέναντι στους συναδέλφους, την υπηρεσία αλλά και την κοινωνία.

Είναι απαράδεκτη και παλαιοκομματική η προσπάθεια εκφοβισμού και εκβιασμού των εργαζομένων από τον κ. Ανδρίτσο. Στρέφεται εναντίον υπαλλήλων οι οποίοι έχουν δώσει την ψυχή τους μέσα στο ίδρυμα δεκαετίες πριν τοποθετηθεί ο κ. Ανδρίτσος και θα συνεχίσουν να προσφέρουν αγόγγυστα τις αγαθές υπηρεσίες τους και όταν αυτός θα φύγει.

Όταν διοικείς ένα νοσηλευτικό ίδρυμα δεν μπορείς να είσαι συγκρουσιακός και διχαστικός. Το Νοσοκομείο Κιλκίς απαιτεί σύνεση και συναίνεση, δεν είναι τσιφλίκι κανενός ούτε και βατήρας για την πολιτική ανέλιξη πολιτευτών.

Είναι σοβαρή υπόθεση η διοίκηση Νοσοκομείου κύριε Υπουργέ Υγείας.

Δεν μπορεί να αναθέτετε την διαχείριση της σε ένα στέλεχος που ήρθε για να κολλήσει μερικά ακόμη κομματικά ένσημα. Θα μπορούσατε να τον είχατε τοποθετήσει οπουδήποτε αλλού θέλατε. Ίσως και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, να ταιριάζει και με την ιδιότητα του.

Φροντίστε αυτή την ύστατη ώρα την διοικητική ανεπάρκεια του κ. Ανδρίτσου να μην την πληρώσει παραπάνω ο κιλκισιώτικος λαός.

Το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς υπήρξε επί 80 και πλέον έτη το καμάρι των συμπολιτών μας και το αποκούμπι μας σε κάθε πόνο, σε κάθε ασθένεια. Με εργαζομένους άξιους και με αυτοθυσία. Και φθάσαμε στο σημείο να συζητιέται σε κάθε ομήγυρη στην ταλαιπωρημένη μας πόλη ότι «μην τυχόν και αρρωστήσουμε και καταλήξουμε στο νοσοκομείο του Κιλκίς».

Εκεί το καταντήσατε.

Κύριε Υπουργέ Υγείας, με την υγεία του λαού δεν παίζουνε. Οι ζωές των συμπολιτών μας δεν μπαίνουν στο καντάρι.

Σας καλούμε να μεριμνήσετε άμεσα για την αποκατάσταση της τάξεως στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, ώστε να μην ξεφύγει ακόμη περισσότερο η κατάσταση.

*Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Κιλκίς Δήμος Αξιών»

Σχολιάστε