My Twitter Feed

4 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο Κυριακίδης με Τούρκους μουσικούς -

Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Ικανοποίηση αιτήματος αστυνομίας -

Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Στα αζήτητα η Καπνική-Μιχαηλίδης -

Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Αποχώρησαν 15 από τον ΣΥΡΙΖΑ -

Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Τα βρήκαν Κυριακίδης και Κιλκισιακός -

Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Στην υγειά μας με διακρίσεις! -

Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί ποτέ… -

Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, 2024

Δυο γιατροί για το ΓΝ-ΚΥ Γουμένισσας -

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Νοσοκομείο: Έχασε 31 γιατρούς!

nosokomeio-580x385Το Νοσοκομείο Κιλκίς έχασε 31 γιατρούς χωρίς να έχει αντικατασταθεί κανείς ως τώρα! Αυτό προκύπτει από κοινή ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς (ΕΝΙΚ) και του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου, που κάνουν λόγω για “υποβάθμιση του Γ.Ν. Κιλκίς εκ των έσω”.

Σημειώνοντας ότι “η μετακίνηση του γναθοχειρουργού είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου”, τα δυο σωματεία υπογραμμίζουν ότι οι αρμόδιοι “όχι μόνο κωφεύουν αλλά αρνούνται επιδεικτικά να αναλάβουν τις ευθύνες τους και διαστρεβλώνουν  στα μάτια των πολιτών την φρικτή πραγματικότητα και τους υπαίτιούς της, ενοχοποιώντας και στοχεύοντας το προσωπικό του νοσοκομείου”.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Με σκοπό την ορθότερη ενημέρωσή σας έχουμε να σας αναφέρουμε τα εξής:

Σε καθημερινή βάση βιώνουμε εδώ και 5 χρόνια την ποσοτική και ποιοτική μείωση των παρεχομένων από το νοσοκομείο  μας υπηρεσιών, την υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας, την απαξίωση του λειτουργήματός μας, την αμφισβήτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, αλλά και τις τραγικές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό και κτηριακό εξοπλισμό, μα και σε ανθρώπινο δυναμικό.

Μέσα από την συνεχή περικοπή της χρηματοδότησης, τις συγχωνεύσεις (Ορθοπεδικές κλινικές), τις εφεδρείες, την κινητικότητα (αποσπάσεις ορθοπεδικού και γναθοχειρουργού), τις απολύσεις, αλλά και τις καταργήσεις θέσεων (γναθοχειρουργού, ορθοπεδικού, ουρολόγου, ψυχιάτρου, βιοπαθολόγου, γενικού χειρουργού, ακτινοδιαγνώστη) και γενικότερα την κατάργηση υπηρεσιών, κλινών και κλινικών το δημόσιο κοινωνικό αγαθό της υγείας καταρρέει στο νομό μας, όπως καταρρέει και σε ολόκληρη τη χώρα μας.      

Μετά τη συνταξιοδότηση 19 ιατρών του νοσοκομείου μας (2 γενικών χειρουργών, 2 ορθοπεδικών, 2 παιδιάτρων, 2 βιοπαθολόγων, 2 ακτινοδιαγνωστών,           2 μαιευτήρων –γυναικολόγων, 2 ουρολόγων, 1 οφθαλμίατρου, 1 νεφρολόγου,                     1 καρδιολόγου, 1 ψυχιάτρου, 1 δερματολόγου), στη συνέχεια μετά την απόσπαση              2 ιατρών (1 ορθοπεδικού και 1 γναθοχειρουργού), την αργία 1 ιατρού (ορθοπεδικού) αλλά και τους θανάτους 3 ιατρών (νευρολόγου, πνευμονολόγου, παθολογοανατόμου) και τη λήξη της θητείας 6 επικουρικών ιατρών (2 γενικών χειρουργών, 1 καρδιολόγου, 1 ακτινοδιαγνώστη, 1 παιδιάτρου, 1 βιοπαθολόγου) συνολικά λοιπόν έχουν απέλθει 31 ιατροί από το νοσοκομείο μας χωρίς να έχει αντικατασταθεί κανείς, μα κανείς εξ αυτών. Έχουν χαθεί μάλλον ανεπιστρεπτί θέσεις και ειδικότητες (νευρολόγου, πνευμονολόγου, γενικού χειρουργού, ορθοπεδικού, ψυχιάτρου, βιοπαθολόγου, ακτινοδιαγνώστη, γναθοχειρουργού) που υπήρχαν και έδιναν μάχες και λύσεις στα  προβλήματα των ασθενών του νομού μας στην καθημερινή κλινική πράξη. Εσείς αναφέρεστε στην μετακίνηση του γναθοχειρουργού που είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, γιατί εθελοτυφλείτε και δεν κοιτάζετε τι βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του νερού;

Χρειάζεται επείγουσα άμεση κάλυψη όλων των ιατρικών ειδικοτήτων, αλλά και  εμπλουτισμός αυτών με νέες ειδικότητες,  γιατί η αναστολή της λειτουργίας του νοσοκομείου μας μάλλον δεν είναι μακρινός εφιάλτης, αλλά πραγματικότητα.

Η Ε.Ν.Ι.Κ. και το Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Κιλκίς συνεχίζουμε παρά την αδιαφορία, την απαισιοδοξία, τις αυθαιρεσίες και τις διαρκείς προκλήσεις που εισπράττουμε σε καθημερινή βάση, τις προσπάθειες για την επανάκτηση της χαμένης αξιοπρέπειας του κλάδου μας και της ματαίωσης του σχεδίου διάλυσης του νοσοκομείου, αλλά και του ΕΣΥ γενικότερα.

Οι αρμόδιοι παρά τις εκκλήσεις και τις συνεχείς διαμαρτυρίες μας, όχι μόνο κωφεύουν αλλά αρνούνται επιδεικτικά να αναλάβουν τις ευθύνες τους και διαστρεβλώνουν  στα μάτια των πολιτών την φρικτή πραγματικότητα και τους υπαίτιούς της, ενοχοποιώντας και στοχεύοντας το προσωπικό του νοσοκομείου. Το ελλιπές προσωπικό του νοσοκομείου που υπήρξε η καρδιά του, αυτό που ουσιαστικά στηρίζει τα απομεινάρια του, με άοκνες, φιλότιμες, φιλάνθρωπες και πολλές φορές υπεράνθρωπες προσπάθειες, αλλά και θυσίες με μοναδικό κέρδος την οργή του κόσμου, τις εχθροπραξίες., το χλευασμό ,την απομόνωση, την αναλγησία, την απαξίωση. 

Παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες η Ε.Ν.Ι.Κ. και το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν. Κιλκίς έχουμε βαθιά πίστη και στοχεύουμε στην εξαρχής οικοδόμηση του νοσοκομείου μας, αλλά και στην διατήρηση της συναδελφικής ενότητας και αλληλεγγύης.  Έτσι εργαζόμαστε με συλλογική αγωνιστική διάθεση με συνέπεια και με γνώμονα το συμφέρον των ασθενών, των ιατρών, των νοσηλευτών, των εργαζομένων του νοσοκομείου, την  βελτίωση και μακροημέρευση του νοσοκομείου για παροχή υψηλής ποιότητας και επάρκειας υπηρεσιών δημόσιας και δωρεάν υγείας στην τοπική μας, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία.

Στηρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε τις προσπάθειες για την αναβάθμιση του νοσοκομείου μας και των υπηρεσιών υγείας του νομού μας και είμαστε αντίθετοι και απέναντι σε οποιαδήποτε άλλη στάση υποτέλειας, υπονόμευσης, υποβάθμισης και ακύρωσης των όσων έχουμε κατακτήσει με τους αγώνας μας κατά το παρελθόν.”

Σχολιάστε