My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΝΟΔΕ: Επιδοκιμάζει τον διευθυντή

Η ΝΟΔΕ Κιλκίς της ΝΔ επιδοκιμάζει τη στάση του διευθυντή του 2ου Λυκείου Κιλκίς στο θέμα του μέλους της ΚΝΕ Κιλκίς, το οποίο ως γνωστόν συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα, ημέρα μαθητών κινητοποιήσεων.

2gel-kilkis-001Σύμφωνα με τη ΝΟΔΕ, ο διευθυντής προέβη, ως ώφειλε, “στην  εφαρμογή του νόμου για την ασφάλεια των μαθητών”.

Η ανακοίνωση της οργάνωσης, η οποία επικαλείται προς αιτιολόγηση της θέσης της, την “κείμενη νομοθεσία”, έχει ως εξής:

“Σχετικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας 7 Νοέμβρη στο χώρο του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς και αφορά τη σύλληψη μέλους της ΚΝΕ που διένειμε στην είσοδο του σχολείου φυλλάδια με την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών και συζητούσε με μαθητές για την οργάνωση και το περιεχόμενο των Συλλαλητηρίων, υπενθυμίζουμε τα εξής:

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία:

• Εντός του χώρου των σχολείων δεν επιτρέπεται η διάθεση, η δωρεάν διανομή, η διακίνηση ή η πώληση πάσης φύσεως υλικού (εντύπου και μη), που κρίνεται ως διαφημιστικό, προσηλυτιστικό, προπαγανδιστικό ή στρεφόμενο κατά συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού. Ως χώρος του σχολείου νοείται όχι μόνο αυτός του κτηρίου, αλλά και του προαυλίου και των εισόδων αυτού.
• Απαγορεύεται η είσοδος ιδιωτών εντός του χώρου του σχολείου, με σκοπό την πώληση, δωρεάν διανομή ή και διαφήμιση κάθε είδους εντύπου.
• Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε εκπροσώπους κομμάτων και σε υποψηφίους ή εν ενεργεία εκπροσώπους της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας του σχολείου.
• Το σχολείο είναι μεν δημόσια υπηρεσία, αλλά δεν επιτρέπει την ελεύθερη και χωρίς περιορισμό είσοδο και παραμονή γονέων και λοιπών πολιτών στο χώρο του, με μοναδικό γνώμονα βάσει Συντάγματος την ασφάλεια των μαθητών. Επομένως, δεν μπορούν να παρευρίσκονται στους χώρους του οποιαδήποτε ώρα γονείς ή ενδιαφερόμενοι πολίτες, αφού αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της άσκησης του εκπαιδευτικού έργου.

Τα στελέχη της Διοίκησης και οι εκπαιδευτικοί είναι Δημόσιοι υπάλληλοι και οφείλουν να εφαρμόζουν το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και όχι να ασκούν προσωπική πολιτική. Ο κ. κ.   Διευθυντής του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς, ως ώφειλε, αφού εξάντλησε όλες τις παιδαγωγικές μεθόδους: ενημέρωση, συζήτηση, παραίνεση αλλά και τις υπηρεσιακές – ιεραρχικές διαδικασίες, προέβη στην  εφαρμογή του νόμου για την ασφάλεια των μαθητών.”

Σχολιάστε