My Twitter Feed

28 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Και συνταξιούχοι υπέρ Καλεμκερίδη -

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΙΝΑΛ: Στηρίξτε τους δικηγόρους -

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Πήρε εξιτήριο ο κ. Εμμανουήλ -

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες -

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Γουμένισσα: Τα μεγάλα αιτήματα -

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Ξανά σε μονοψήφιοι νούμερο -

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Δ. Κυριακίδης σε κέντρα εμβολίων -

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Πιάσαμε πάλι διψήφιο αριθμό -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

ΝΟΔΕ: Ανακοίνωση για κορονοϊό

Από τη ΝΟΔΕ Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για τον κορονοϊό:

Η πανδημία του Κορωναϊού δοκιμάζει τις αντοχές της παγκόσμιας κοινότητας και ασφαλώς και της ελληνικής κοινωνίας.

Η νέα αυτή κρίση, ο πόλεμος με έναν αόρατο εχθρό όπως πολύ εύστοχα ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ κ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ήρθε και στη χώρα μας την ώρα που εξερχόμασθε από την οικονομική κρίση και ταυτόχρονα με την κρίση και τα γνωστά επεισόδια στον Εβρο που κόμισε η γείτονα χώρα μας η Τουρκία. Καπηλευόμενη την δυστυχία και τον ανθρώπινο πόνο των παράτυπων μεταναστών από κάθε γωνιά του κόσμου που σπαράσσεται από πολεμικές συρράξεις και όχι μόνο.

Το πρόβλημα όμως στον τομέα της υγείας είναι εξαρχής το απόλυτο και ορθώς ΄΄μέτωπο΄΄ με το οποίο όλοι/όλες συμφωνούν και επικεντρώνουν γιατί ο covid-19 είναι ο νούμερο ένα ‘’πόλεμος’’ γιατί απειλεί την ανθρώπινη ζωή χωρίς μάλιστα να μπορούμε τούτη την ώρα (ευχή μας να βρεθούν γρήγορα φάρμακα και εμβόλια που θα αντιμετωπίσουν τον θανατηφόρο ιό) να διαθέτουμε ‘’όπλα’’ κατάλληλα που θα εξαφανίσουν τον αόρατο εχθρό.

Από την πρώτη στιγμή η Κυβέρνηση, οι πολιτικές δυνάμεις και στο σύνολο της η Ελληνική Πολιτεία έδρασαν αποφασίζοντας μέτρα σκληρά αλλά απαραίτητα για την προφύλαξη όλου του πληθυσμού. Γιατί ο ιός δοκιμάζει τα πάντα χωρίς να μπορεί κανείς να τον εμποδίσει.

Η Κυβέρνηση έχοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας, λαμβάνει πρωτοφανή μέτρα και απευθύνει έκκληση σε όλους να μείνουν σπίτι, για να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Είναι μια άσκηση ατομικής ευθύνης, αλλά και κοινωνικής υπευθυνότητας.

Και στον ακριτικό νομό μας οι θεσμικοί φορείς από την πρώτη κιόλας στιγμή και γρήγορα υλοποίησαν και υλοποιούν καθημερινά με υψηλό αίσθημα ευθύνης όλα όσα είναι απαραίτητα στον ΄΄πόλεμο΄΄ κατά του κορωναϊού σε πλήρη συνεργασία και συνεννόηση με τις Αρχές της χώρας και τους αρμόδιους φορείς Δημόσιας Υγείας.

Θέλουμε ειλικρινώς να συγχαρούμε για την άμεση ΄΄δράση΄΄ τους τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη, τους Δημάρχους (Κιλκίς και Παιονίας) κ.κ. Δημήτριο Κυριακίδη, Κων/νο Σιωνίδη, τους δύο Διοικητές των ισάριθμων νοσηλευτικών ιδρυμάτων του νομού Κιλκίς και Γουμένισσας κ.κ. Ιωάννη Ανδρίτσο, Ηλία Ζάχαρη για την προσήλωση στον στόχο της αντιμετώπισης της κρίσης υγείας και στην λήψη όλων των απαραίτητων ενεργειών για την αποτροπή της πανδημίας.

Ταυτόχρονα, δεν παραλείπουμε φυσικά να συγχαρούμε και να χειροκροτήσουμε δυνατά και το ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των Νοσοκομείων του Νομού Κιλκίς, για την τιτάνια προσπάθεια και τον αγώνα τους, σε καθημερινή βάση, επτά ημέρες την εβδομάδα. Που άοκνα και με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με πλήρη συναίσθηση της αποστολής τους, προτάσσουν τις δυνάμεις τους εναντίον του εχθρού (κορωναϊού) που εισέβαλε στη ζωή μας απειλώντας την και δημιουργώντας παγκόσμιο συναγερμό.

Συνεχίζουμε, όλοι μαζί ενωμένοι και υπάκουοι στις οδηγίες των Ειδικών (συγχαρητήρια επί τη ευκαιρία και στην ομάδα του Ε.Ο.Δ.Υ. και του εξαίρετου Καθηγητή Λοιμωξιολογίας κ. Σ.Τσιόδρα) και στο Υπουργείο Υγείας, οπλισμένοι με ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, την μάχη μας κατά του φονικού ιού που δοκιμάζει τον πλανήτη μας και τις ζωές μας.

Με υπομονή, αποφασιστικότητα και δύναμη θα βγούμε στο φως από το βλοσυρό τούνελ του κορωναϊού. Θα τα καταφέρουμε.

Τηρούμε πολύ προσεκτικά τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. για την ατομική μας υγιεινή και παρακολουθούμε τις τροποποιήσεις στις οδηγίες (https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/). ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ !!

ΥΓ: Δεν ξεχνούμε ποτέ τα θύματα σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο εκφράζοντας ασφαλώς τα θερμά συλλυπητήρια μας στους οικείους τους.
Στις οικογένειες των ανθρώπων που αποτελούν σήμερα κρούσματα (Ελλάδα και όλο τον κόσμο) ευχόμασθε ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επάνοδο τους υγιείς και δυνατοί.

Σχολιάστε