My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

ΝΗΡΕΑΣ σε δήμους: Πληρώστε!

Οι δήμοι του νομού Κιλκίς οφείλουν να καταλάβουν το έργο του Κέντρου Πρόληψης και να καταβάλλουν την ετήσια εισφορά τους, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΝΗΡΕΑΣ, υπογραμμίζοντας ότι “σήμερα, μέσα σε μια περίοδο ευρύτερης κοινωνικής, οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης αυξάνεται η ανάγκη υποστήριξης” του φορέα.

nireas-kilkisΗ ανακοίνωση:

Tο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» δραστηριοποιείται από το Μάρτιο του 2002 στην τοπική κοινωνία με προγράμματα και δράσεις τόσο σε θέματα πρόληψης των εξαρτήσεων όσο και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας. Ανήκει στο δίκτυο 72 Κέντρων Πρόληψης ανά την Ελλάδα.

12 χρόνια λειτουργίας του «ΝΗΡΕΑ»Η χρηματοδότησή του προέρχεται από το Υπουργείο Υγείας μέσω του ΟΚΑΝΑ (Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών) και από το Υπουργείο Εσωτερικών. Όμως τα τελευταία 2 χρόνια έχει παρουσιαστεί δυσλειτουργία στην σταθερή και συνεπή χρηματοδότηση των αρμόδιων Υπουργείων. Με αυτήν την παντελή έλλειψη χρημάτων που υπάρχει στα Κέντρα Πρόληψης, απειλείται η λειτουργία του Κέντρου και οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι.

Σήμερα μέσα σε μια περίοδο ευρύτερης κοινωνικής, οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης αυξάνεται η ανάγκη υποστήριξης, άρα και τα αιτήματα που φτάνουν προς το Κέντρο Πρόληψης. Οι Δήμοι του Νομού Κιλκίς οφείλουν να καταλάβουν το έργο του Κέντρου Πρόληψης και να καταβάλλουν την ετήσια εισφορά τους.”

Σχολιάστε