My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς υπέρ συμφωνίας

Με σημερινή (Τρίτη) ανακοίνωσή της, η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της συμφωνίας Ελλάδας – δανειστών, παρά το γεγονός ότι την χαρακτηρίζει επώδυνη και δύσκολη, που ξεπερνά τις κόκκινες γραμμές του κυβερνητικού προγράμματος.

syriza-001Η συμφωνία “αποτελεί ήττα σε τακτικό επίπεδο και τραύμα στη συνείδηση κάθε μέλους και φίλου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α”, τονίζει η ΝΕ, προσθέτοντας ωστόσο ότι “κάθε διαφορετική επιλογή (Grexit ή παραίτηση κυβέρνησης) θα ήταν στην παρούσα φάση καταστροφική για την Ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα για τα λαϊκά στρώματα”.

Παράλληλα, τονίζοντας ότι “στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχουν ούτε ανεύθυνοι, ούτε προδότες”, η ΝΕ προτείνει την κατά το δυνατό συντομότερο σύγκληση της ΚΕ με σκοπό την λήψη απόφασης για την διενέργεια διαρκούς συνεδρίου.

Η ανακοίνωση:

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς συναισθανόμενη την κρισιμότητα των περιστάσεων για το κόμμα, την Αριστερά γενικότερα και το σύνολο του Ελληνικού λαού κατέληξε στα παρακάτω :

1. Από την πρώτη ημέρα εκλογής της νέας κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, της πρώτης ουσιαστικά Αριστερής κυβέρνησης στην Ευρώπη, εκδηλώθηκε ένας ανηλεής πόλεμος από τους πιο ακραίους νεοφιλελεύθερους κύκλους της Ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας, με σκοπό την πτώση της. Ένας πόλεμος που ξεκίνησε με εκβιασμούς και απειλές και κατέληξε ουσιαστικά σ’ ένα χρηματοπιστωτικό πραξικόπημα.

2. Κατά την πορεία της πεντάμηνης σκληρής διαπραγμάτευσης, αναδείχτηκαν τα όρια των επιλογών μας, η απειρία στη διαχείριση εκβιαστικών διλημμάτων και η λανθασμένη εκτίμηση της κυνικότητας από τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών. Αποκαλύφθηκαν ωστόσο ταυτόχρονα η έλλειψη της Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό οικοδόμημα, η αλαζονεία της Γερμανικής πολιτικής, οι σοβαρές διαφωνίες μεταξύ του πάλαι ποτέ “ενιαίου” μπλοκ των υπολοίπων χωρών της Ευρωζώνης. Φανερώθηκε καθαρά το δίκαιο των Ελληνικών αιτημάτων αλλά και παράλληλα, εκδηλώθηκε ένα εκπληκτικό κίνημα συμπαράστασης σε όλη την Ευρώπη για την Ελληνική υπόθεση, η οποία μετατράπηκε σε υπόθεση Δημοκρατίας και επιστροφής στις βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής ιδέας.

3. Η διαπραγματευτική ομάδα και ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά, εξάντλησαν κάθε δυνατότητα και χρησιμοποίησαν κάθε μέσο, από τη διακοπή στην πληρωμή των δόσεων του δανείου έως το δημοψήφισμα, για να καταλήξουν σε μια έντιμη συμφωνία. Το τελικό αποτέλεσμα, η συμφωνία την οποία ψήφισε η πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι επώδυνη, δύσκολη, και ξεπερνά τις κόκκινες γραμμές του κυβερνητικού προγράμματος. Αποτελεί ήττα σε τακτικό επίπεδο και τραύμα στη συνείδηση κάθε μέλους και φίλου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κάθε ωστόσο διαφορετική επιλογή (Grexit ή παραίτηση κυβέρνησης) θα ήταν στην παρούσα φάση καταστροφική για την Ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα για τα λαϊκά στρώματα. Και φυσικά, έξω από την σαφή εντολή του Ελληνικού λαού για διαπραγμάτευση μέσα στο Ευρώ. Θα ήταν προδοσία της εμπιστοσύνης του Ελληνικού λαού η φυγή από τη μάχη και η επιστροφή στο τελειωμένο πολιτικό κατεστημένο που καταδικάστηκε οριστικά, στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Άρνηση συμφωνίας τώρα θα οδηγούσε, ας μη γελιόμαστε, σε άγνωστες και προφανώς δύσκολες περιπέτειες. Η αποδοχή της συμφωνίας σήμερα αποτελεί τη μόνη προσωρινή λύση για ανασύνταξη και αντεπίθεση από καλύτερες θέσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα. Προφανώς με καλύτερους συσχετισμούς στην Ευρώπη εκμεταλλευόμενοι τα ρήγματα που προκαλέσαμε στους θεσμούς μέσα από την 5μηνη διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

4. Είναι γεγονός πως μια παραίτηση της κυβέρνησης στην παρούσα φάση δεν θα σήμαινε το τέλος μιας μάχης, αλλά το τέλος του πολέμου με ηττημένη στρατηγικά την υπόθεση της Αριστεράς. Αυτό το μήνυμα θα σηματοδοτούσε την παραδοχή στους λαούς της Ευρώπης, πως δεν υπάρχουν εναλλακτικές πολιτικές, πέρα από αυτές που ασκούνται σήμερα στην Ε.Ε.

5. Η κυβέρνηση θα πρέπει στο εξής να εκμεταλλευθεί κάθε δυνατότητα της συμφωνίας για να πετύχει δικαιότερη κατανομή βαρών και απόδοση των αναπτυξιακών πακέτων στην πραγματική οικονομία. Τα φαινόμενα του Ελληνικού “αεριτζίδικου” καπιταλισμού με την πελατειακή προστασία των προηγούμενων κυβερνήσεων έχουν τελεσίδικα καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού. Έτσι, με αποφασιστικότητα θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει η κυβέρνηση στην πάταξη της εγχώριας διαπλοκής και αποτελεσματικά να καθιερώσει μέσα από την καθημερινή της πρακτική, αίσθημα δικαιοσύνης στην Ελληνική κοινωνία.

6.Τα κομματικά όργανα και πολύ παραπάνω η βάση του κόμματος μας, οφείλουν να λειτουργήσουν ενωτικά, περισσότερο έντονα, απόλυτα δημοκρατικά! Ο λαός μας πιστεύει πως στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχουν ούτε ανεύθυνοι, ούτε προδότες. Προτείνουμε κατά το δυνατό συντομότερο σύγκληση ΚΕ με σκοπό την λήψη απόφασης για την διενέργεια διαρκούς συνεδρίου, όπως προβλέπεται από το καταστατικό του κόμματος μας.

Σχολιάστε