My Twitter Feed

29 Νοεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Στο νομό ο Αλ. Τσίπρας τη Πέμπτη -

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, 2022

ΚΚΕ: Για τις απολύσεις σε ALUMIL -

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου, 2022

Πάρτε μέτρα για τη κτηνοτροφία -

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου, 2022

Στη τελική ευθεία το νέο γηροκομείο -

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου, 2022

Στο πλευρό των απολυθέντων -

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου, 2022

Αισιοδοξία για τη νέα ΚΑΠ -

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου, 2022

Ομόφωνη βοήθεια σ`εργαζόμενους -

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, 2022

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ με αυστηρή κριτική -

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου, 2022

“Να σωθούν οι υγιείς επιχειρήσεις”

*Συνάντηση εκπροσώπων 24 νομών με Σταικούρα.

Είπαν το πρόβλημά τους στον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, κι αυτός τους πληροφόρησε ότι …είναι γνώστης του θέματος κι ότι η πορεία των επιχειρήσεων απασχολεί το Οικονομικό Επιτελείο της κυβέρνησης, ενώ χαρακτήρισε και πολύ χρήσιμες τις τοποθετήσεις, “οι οποίες θα ληφθούν σοβαρά υπ΄ όψη στους μελλοντικούς χειρισμούς της κυβέρνησης”! Μιλάμε, δηλαδή, για …μεγάλη σαφήνεια στην υπόσχεση ότι θα δοθεί λύση!

Ο λόγος, για την συνάντηση με τον κ. Σταϊκούρα, αντιπροσωπείας εκπροσώπων 24 παραμεθόριων και πυρόπληκτων νομών, οι επιχειρήσεις των οποίων υφίστανται πιέσεις από τις μεγάλες δανειακές τους υποχρεώσεις, για τις οποίες ισχύει η εγγυοδοσία του Δημοσίου.

Στη συνάντηση με τον υπουργό συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των νομών, οι οποίοι εδώ και καιρό έχουν συντονισθεί ύστερα  από συναντήσεις που προκάλεσε το Επιμελητήριο Κιλκίς. Την ευθύνη για τον ορισμό της συνάντησης με τον κ. Σταϊκούρα ανέλαβε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), ενώ συντονιστής της συνάντησης από πλευράς των φορέων ήταν ο αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης. Από πλευράς νομού Κιλκίς συμμετείχαν στη συνάντηση κι ο πρόεδρος της ΔΙ.ΒΙ.ΠΕ.Κ, Βασίλειος Σεργιαννίδης, και ο πρόεδρος του Σ.ΒΙ.Κ., Αθ. Τζεβελέκης.

Ο κ. Τονικίδης ανοίγοντας τη διαδικασία της σύσκεψης επεσήμανε στον υπουργό τα κενά που παρατηρούνται στην προσπάθεια ένταξης στον Πτωχευτικό Νόμο. Τόνισε επίσης την απαράδεκτη τακτική που ακολουθούν στελέχη των εμπλεκόμενων Οικονομικών Υπουργείων ως προς την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων. Τα στελέχη αυτά ούτε λίγο ούτε πολύ ακολουθούν την τακτική των επιλεκτικών εξυπηρετήσεων διαφόρων αιτημάτων, που απέχουν από τη διαδικασία της πραγματικής Οικονομίας.

Ο κ. Τονικίδης τόνισε ότι κάθε μέρα που χάνεται λόγω της γραφειοκρατίας και άλλων εμποδίων, κοστίζει τόσο στην Εθνική Οικονομία, όσο και στην Κοινωνία αφού προστίθενται περισσότεροι άνεργοι. Ο αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ υποστήριζε ότι οι κρατικές εγγυήσεις δόθηκαν από την Πολιτεία με αναπτυξιακά κίνητρα και στόχους αφού είχαν ως κύριο σκοπό την διάσωση και ενίσχυση της πραγματικής Οικονομίας που αγωνίζεται ακόμη να κρατηθεί όρθια με τον ασφυκτικό βρόγχο της έλλειψης ρευστότητας.

Οι εγγυοδοτήσεις του Δημοσίου, τόνισε ο κ. Τονικίδης θα έχουν στόχο: πρώτα να σωθούν οι υγιείς ακόμη επιχειρήσεις και δεύτερον, να αποφύγει το κράτος την οικονομική ζημία από την τελική πτώχευση και την απώλεια των εγγυήσεων προς τις Τράπεζες.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις όλων των εκπροσώπων των 24 νομών.

Κλείνοντας τη διαδικασία ο αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ πρότεινε στον κ. Σταϊκούρα την επανάληψη των συναντήσεων σε τακτά χρονικά διαστήματα. Στις συναντήσεις, την ΚΕΕΕ θα μπορεί να εκπροσωπήσει ο Τεχνικός Σύμβουλος των Επιμελητηρίων ώστε τα ζητήματα που προκύπτουν, να αντιμετωπίζονται άμεσα. Ο υπουργός έκανε δεκτή την πρόταση και ευχαρίστησε την ΚΕΕΕ για την πρωτοβουλία…

 

Σχόλια
One Response to ““Να σωθούν οι υγιείς επιχειρήσεις””
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Μα δεν βλέπετε την λύση που θα δώσει ο Υπουργός; Λέγεται…αυτόματος πιλότος. Γιατί να κουράζεται άλλωστε και τσαλακώσει το ακριβό του κοστούμι όταν στην ελεύθερη οικονομία τα πάντα ρυθμίζονται απο την ίδια την αγορά; Μόνο που στην Ελλάδα η ελεύθερη οικονομία έχει συγκεκριμένη έννοια. Εκείνην των πολυεθνικών, των μονοπωλίων, των καρτέλ. και των ημετέρων.
    Καημένοι μου πρόεδροι, το έγκλημα είναι προμελετημένο και άριστα σχεδιασμένο…

Σχολιάστε