My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Να στηρίξουμε όλοι το Νοσοκομείο

Οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε στην αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κιλκίς, τόνισε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Ίδρυμα, όπου συναντήθηκε με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων, με μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς, με τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και τον πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου.

Μέσα από μια πολύ γόνιμη συζήτηση προτεραιοποιήθηκαν τα προβλήματα, με τρόπο ώστε να θωρακιστεί το Νοσοκομείο σε ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας, καθώς και για να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας που προσφέρει το νοσοκομείο.

Συζητήθηκαν διαχρονικά θέματα όπως τα κτιριακά προβλήματα, οι ελλείψεις ιατρών, η λειτουργία της ΜΕΘ και του αξονικού τομογράφου αλλά και ζητήματα που προέκυψαν κατά την διάρκεια της πανδημίας που κυρίως οφείλονται στην έλλειψη σωστού σχεδιασμού.

Η κ. Αγαθοπούλου δήλωσε, συγκεκριμένα: «Η καθυστέρηση μόνιμων προσλήψεων από τη σημερινή κυβέρνηση έχει οδηγήσει το νοσοκομείο Κιλκίς να λειτουργεί με τους μισούς από τους προβλεπόμενους ιατρούς. Καλή λοιπόν η επικοινωνία, από τους αρμόδιους, αλλά χρειάζονται και αποφάσεις, για τη στελέχωση όλων των κλινικών και των μονάδων του νοσοκομείου μας».

Η Βουλεύτρια στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο κτίριο των διοικητικών υπηρεσιών και στο νεοσύστατο ιατρείο COVID 19, διαπιστώνοντας η ίδια τα όσα αναφέρθηκαν στην σύσκεψη με το σωματείο εργαζομένων.

Η κ. Αγαθοπούλου δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες τις οποίες ανακοίνωσε και στους συμμετέχοντες της σύσκεψης, εκφράζοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για το νοσοκομείο του Κιλκίς και για τους εργαζομένους σε αυτό.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Πρώτη μας προτεραιότητα σε αυτή τη φάση είναι η οργάνωση του νοσοκομείου μας για το δεύτερο κύμα πανδημίας – όποτε και εάν αυτό προκύψει – αλλά και η στελέχωση και αναβάθμισή του με κλινική ΜΕΘ καθώς και η στελέχωση της παθολογικής κλινικής με ιατρικό προσωπικό. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε κάνοντας συγκεκριμένες συναντήσεις το επόμενο διάστημα».

Πηγή: Δελτίο τύπου από Ειρήνη Αγαθοπούλου

Σχολιάστε