My Twitter Feed

23 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Ναυμαχία στο Καστελόριζο

Του Στέλιου Κούλογλου.


Όσο και να ξέρεις πόσο ανίκανοι είναι, πάντα υπάρχει περιθώριο για εκπλήξεις. Αυτό έγινε και χθες, όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε NAVTEX για ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού με πραγματικά πυρά στο Καστελόριζο, προκαλώντας την αντι – NAVTEX αντίδραση της Τουρκίας, με την ελληνική κυβέρνηση να αποδίδει το όλο θέμα σε.. παρεξήγηση: τελικώς ήταν άσκηση του Λιμενικού!

Άσκηση του Λιμενικού; Τότε γιατί ανακοινώθηκε από την υδατογραφική υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού; Και γιατί επισήμως από το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αν επρόκειτο για μια συνηθισμένη, τοπική άσκηση; Και γιατί τότε η περιοχή αποκλείστηκε με την ελληνική NAVTEX μέχρι το τέλος του μήνα; Και το γενναίο Λιμενικό θα κάνει 5 μέρες άσκηση, με πραγματικά πυρά; Έχει κανόνια το Λιμενικό; Τορπίλες; Υποβρύχια; ‘Η θα κάνουνε σκοποβολή 5 μέρες και είπαν να μας το αναγγείλουν;

H αλήθεια είναι αυτή που έγραφε ο αρχικός τίτλος στην ηλεκτρονική έκδοση των Νέων: «στην αντεπίθεση η Ελλάδα, NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο Καστελόριζο». Με το που αντέδρασε η Τουρκία υποχώρησαν και έπεσε γραμμή στα φιλοκυβερνητικά μέσα να το γυρίσουν στο ..καλαματιανό: « Άσκηση του Λιμενικού στο Αιγαίο – Διπλωματικός μαραθώνιος από την Αθήνα», άλλαξε ο τίτλος των Νέων στην ίδια ανάρτηση.

Πως αποφασίστηκε να περάσει η Ελλάδα στην « αντεπίθεση»,; Η απάντηση βρίσκεται στο χάος που έχει δημιουργήσει το λεγόμενο «επιτελικό κράτος». H συγκέντρωση όλων των εξουσιών στο Μέγαρο Μαξίμου, και η παραλυσία που αυτή η κατάσταση προκαλεί στη δημόσια διοίκηση και το μηχανισμό εξουσίας, οδηγεί το κάθε υπουργείο να κάνει συνεχή λάθη. Το είδαμε πρόσφατα: o πρωθυπουργός συγκαλεί σύσκεψη με 9 υπουργούς και υφυπουργούς για τον Τουρισμό και τα Υγειονομικά Μέτρα, από την οποία απουσιάζουν οι υπουργοί Υγείας και Τουρισμού. Το αποτέλεσμα, καθημερινές γκάφες και πλήρης ανεπάρκεια των μηχανισμών των 2 υπουργείων. Κάπως έτσι, κάποιος αποφάσισε να περάσει η Ελλάδα στην «αντεπίθεση» στο Αιγαίο, για 2 ώρες.

Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ των ανακολουθιών, της ανικανότητας και των ψεμάτων στην εξωτερική πολιτική. Ο πρωθυπουργός μιλάει με τον Ερντογάν στο τηλέφωνο και 2 μέρες μετά ο τελευταίος κάνει την Αγία Σοφία τζαμί. (Λίγο πριν, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι ο Ερντογάν δεν θα προχωρήσει σε τέτοια κίνηση). Φαντάζεστε να είχαν γίνει αυτά επί ΣΥΡΙΖΑ;

Θυμωμένος, ο κ. Μητσοτάκης υποτίθεται ότι κάνει ενέργειες για την επιβολή κυρώσεων από την Τουρκία, για να αποκαλυφθεί ότι συζητάει μαζί της παρασκηνιακά στο Βερολίνο. Μέχρι και ο Πρετεντέρης αντέδρασε: «Όταν ο Ερντογάν κάνει επίδειξη τσαμπουκά και σε φτύνει την Παρασκευή μετατρέποντας την Αγία Σοφία σε τζαμί, για ποιον λόγο να τρέξεις τη Δευτέρα να συζητήσετε σαν να μη συνέβη τίποτα;». Έλα μου ντε!.

Υποτίθεται ότι ο νέος Μωυσής πρωταγωνιστεί στις διαπραγματεύσεις πριν τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών για το πακέτο οικονομικής ανάπτυξης, για να αποδειχθεί ότι είχε κάνει μόνο μια προπαρασκευαστική συνάντηση, και αυτή με τον πρόεδρο της Κύπρου(ο Ιταλός ομόλογος του είχε κάνει 10). Στη Σύνοδο Κορυφής δεν βάζει καν θέμα Τουρκίας γιατί έτσι -διαρρέει- ότι θα φέρει, σαν καλό παιδί, καλύτερα αποτελέσματα στο οικονομικό πακέτο. Γυρνάει από τις Βρυξέλλες υποστηρίζοντας ότι φέρνει πάνω από 70 δις, βάζοντας μέσα και 40 δις που θα πάρει η Ελλάδα ΕΣΠΑ μέχρι το 2027, αν καταφέρει να τα απορροφήσει.

Όλα είναι επικοινωνιακή παραπλάνηση: τίποτα δεν έχει γίνει, από την ελληνική κυβέρνηση, εδώ και ένα χρόνο για την τόσο επίκαιρη ενίσχυση της συμμαχίας με τις χώρες του Νότου, όπως είχε προχωρήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση. Και μόλις ανακοινώνει νέα συνάντηση ο Μακρόν, ο Μητσοτάκης σπεύδει να το πλασάρει σχεδόν σαν δική του πρωτοβουλία. Τώρα η προπαγανδιστική μηχανή ζεσταίνει τις μηχανές της για να διαδώσει ότι η Μέρκελ προειδοποίησε τον Ερντογάν «ότι η Ελλάδα δεν αστειεύεται», επειδή της το είπε ο Μητσοτάκης!

Άδειες των αξιωματικών ανακαλούνται και όλοι υποτίθεται ότι είναι σε ετοιμότητα για το κρίσιμο Σαββατοκύριακο, με τα όπλα παρά πόδας: «Έτοιμοι για όλα», τιτλοφορεί το «Πρώτο Θέμα». Την ίδια στιγμή ο κ. Μητσοτάκης είναι για weekend στις Κυκλάδες με τον Αμερικανό ηθοποιό Τομ Χανκς, ενώ σύμφωνα με το «Βήμα » έχει πει στον κ. Χαρδαλιά, προφανώς για το θέμα των φωτιών: «ελπίζω να μην τηλεφωνηθούμε το Σαββατοκύριακο». Οι τρομαγμένοι πολίτες είναι υπάκουοι πολίτες!

Με τούτα και με τα άλλα, αυτά είναι τα πρακτικά αποτελέσματα της πολιτικής του «προβλέψιμου Μητσοτάκη », όπως ο ίδιος αυτοπαρουσιάστηκε στον Τραμπ: οι ΗΠΑ μιλάνε πλέον ανοικτά για γκρίζες περιοχές. Οι Ευρωπαίοι λένε βρείτε τα. Ο Ερντογάν προχωρεί ανενόχλητος από την Αγία Σοφία μέχρι το συνολικό πακέτο που θέλει να βάλει για συζήτηση με την Ελλάδα, υπό τη διαιτησία Βερολίνου. Και αποδεχόμενος τη γερμανική πρωτοβουλία, ο κ. Μητσοτάκης αλλάζει την πάγια ελληνική θέση ότι οι διαφορές με την Τουρκία είναι ευρωπαϊκό θέμα: έχει πλέον μετατραπεί σε ελληνοτουρκικό. Είναι ανίκανοι και εθνικά επικίνδυνοι.

Άρθρο στο tvxs.gr

Σχολιάστε