My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

«Ναι, αλλά», κύριε υπουργέ…

Του Τάσου Παππά.


«Το πρόβλημα στα νησιά είναι εκρηκτικό, έξω και πέρα από κάθε δυνατότητα διαχείρισης. Ακόμη και ολόκληρη η Ε.Ε. με τα δικά της μέσα δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί αυτό το τσουνάμι ανθρώπων σε καθημερινή βάση… Είναι μια ανθρωπιστική καταστροφή, ένας κοινωνικός όλεθρος. Παρ’ όλα αυτά, θέλω να σας πω ότι η Ελλάδα με αξιοπρέπεια, μόνη της, χωρίς καμιά συνδρομή, προσπαθεί να διαχειριστεί αυτήν την ανθρώπινη πλημμύρα». Ευθύς ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δεν μάσησε τα λόγια του. Ναι, αλλά… Και τώρα αρχίζουν να παρεισφρέουν στη συζήτηση τα πολλά «ναι, αλλά».

● «Ναι, αλλά», κύριε υπουργέ, το κόμμα που κυβερνά τη χώρα και το οποίο εσείς υπηρετείτε από κορυφαία θέση, αν και δεν ανήκετε σ’ αυτό, μας τα έλεγε τελείως διαφορετικά το διάστημα που ήταν στην αντιπολίτευση. Τότε και ο επικεφαλής του και τα περισσότερα κορυφαία στελέχη του (ελάχιστες οι εξαιρέσεις) με μυώδες ύφος κατηγορούσαν την Αριστερά ότι στέλνει σήματα στους καθημαγμένους και τους απελπισμένους του πλανήτη ότι μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα για να γλιτώσουν από την πείνα, τη δίψα και τους πολέμους.

● «Ναι, αλλά», κύριε υπουργέ, το κόμμα που κυβερνά τη χώρα, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, χάιδευε τα αυτιά των ακροδεξιών για να τους φέρει στην κάλπη του, ανεχόταν σε βαθμό παρεξηγήσεως τα κρούσματα βίας εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του από δήθεν αγανακτισμένους πατριώτες, δεν αποδοκίμαζε τη μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό και επέτρεπε στους πρώτης γραμμής παράγοντές του να χρησιμοποιούν εμπρηστική ρητορική, παίρνοντας συντριμμένες πόζες για τα βάσανα των τοπικών κοινωνιών.

● «Ναι, αλλά», κύριε υπουργέ, το κόμμα που κυβερνά τη χώρα διακρίθηκε στο άθλημα της υποκρισίας. Στην άποψη ότι το πρόβλημα είναι γεωπολιτικό απαντούσε με κραυγές για εσκεμμένα πλημμελή φύλαξη των συνόρων. Με το που ήρθε σε επαφή με την πραγματικότητα, υιοθέτησε χωρίς ίχνος αυτοκριτικής αυτό που είχε απορρίψει. Τώρα το πρόβλημα έγινε γεωπολιτικό. Τιμώρησε μερικούς τεταρτοκλασάτους κομματικούς για τις χοντράδες που είπαν και έκαναν, έβαλε τα φιλικά μέσα ενημέρωσης να προβάλλουν αυτή την απόφαση ως αποστομωτική απάντηση σε όσους το κατηγορούσαν πως υποθάλπει την ξενοφοβία, αλλά άφησε στο απυρόβλητο προβεβλημένα στελέχη που έλεγαν με πάθος τα ίδια και χειρότερα με τη διαφορά ότι ο κυνισμός τους ήταν λουστραρισμένος.

Ο πρόεδρός σας τοποθέτησε στις εκλογικές λίστες πρόσωπα, μοναδικό προσόν των οποίων είναι η πρόσβαση στο ακροδεξιό ακροατήριο και η ικανότητά τους να παράγουν τρομώδη παραληρήματα και ραχιτικές μεγαλοστομίες. Η τακτική «μάζευε κι ας είν’ και ρώγες» μπορεί να φέρνει εκλογικές νίκες, αλλά αν δεν έχεις το αντίδοτο για να εξουδετερώσεις τις δηλητηριασμένες ρώγες, σύντομα το δηλητήριο θα κυκλοφορεί σ’ όλο σου το σώμα.

● «Ναι, αλλά», κύριε υπουργέ, το κόμμα που κυβερνά τη χώρα μπορεί να πανηγυρίζει επειδή η Χρυσή Αυγή είναι εκτός κοινοβουλίου και να μιλάει για νίκη της δημοκρατίας, όμως οι αντιλήψεις της Χρυσής Αυγής για το προσφυγικό και για άλλα ζητήματα έχουν οπαδούς στο υπουργικό συμβούλιο, στην κοινοβουλευτική ομάδα, στο κομματικό προσωπικό και στους τοπικούς άρχοντες που εξελέγησαν με τις σημαίες της Νέας Δημοκρατίας. Μ’ αυτούς τι θα γίνει; Θα συνεχίσουν ανενόχλητοι να προκαλούν;

● «Ναι, αλλά», κύριε υπουργέ, το κόμμα που κυβερνά τη χώρα, κάθε φορά που εγκαλούνταν η Ευρωπαϊκή Ενωση για ατολμία στο προσφυγικό και ασκούνταν κριτική στις χώρες του Βίζεγκραντ επειδή δεν εφαρμόζουν τη συμφωνία για την ποσόστωση, είτε σφύριζε αδιάφορα, είτε κατηγορούσε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι σπαταλά τα χρήματα που μας δίνουν οι εταίροι και ερωτοτροπεί με τις ύποπτες για παράνομες συναλλαγές μη κυβερνητικές οργανώσεις, είτε ακόμη χειρότερα χλεύαζε τις κριτικές κολλώντας τους την ετικέτα του λαϊκισμού. Σήμερα, που είναι απέναντι στις συνέπειες που προκαλούνται από την αδυναμία των Βρυξελλών και την αναλγησία των δεξιών κυβερνήσεων των χωρών του Βίζεγκραντ, ανακαλύπτει ότι η Ευρώπη δεν κάνει καλά τη δουλειά της και δεν δείχνει αλληλεγγύη. Προσχώρησε στον λαϊκισμό και η κυβέρνηση των αρίστων;

Τελικώς, κύριε υπουργέ, νομίζω ότι, εκτός από το προσφυγικό το οποίο ομολογείτε πως δεν μπορείτε να διαχειριστείτε, έχετε και ένα άλλο πρόβλημα εξίσου σοβαρό. Δεν μπορείτε να διαχειριστείτε την κοινωνική και κομματική Ακρα Δεξιά. Η μια τροφοδοτεί την άλλη -εκπρόσωποί τους παρελαύνουν καθημερινώς από τα στρατευμένα μέσα ενημέρωσης- και οι δύο μαζί διχάζουν το κόμμα σας. Κι αν για το προσφυγικό («το τσουνάμι ανθρώπων», όπως είπατε) δεν φέρει η κυβέρνηση την ευθύνη, για το ακροδεξιό τσουνάμι η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην ηγεσία της παράταξής σας. Το κόμμα που κυβερνά κορόιδεψε πολλούς. Τώρα ζητάει συναίνεση γιατί το θέμα είναι εθνικό.

Ναι, αλλά, κύριε υπουργέ, με τους ακροδεξιούς δεν γίνεται να υπάρξει συναίνεση. Ακόμη και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. έχει ισχυρές αντιρρήσεις. Αναρωτιέμαι αν έχετε μετανιώσει για την επιλογή σας να υπηρετήσετε ένα κόμμα που τρέφει φίδια στον κόρφο του.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε