My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Χώρος πράσινου έξω απ` το Κιλκίς

Ένα νέο χώρο πρασίνου, προσβάσιμο στους δημότες θα αποκτήσει η πόλη του Κιλκίς με την ολοκλήρωση του έργου αποκατάστασης του ΧΤΑ.  Το έργο, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ μετά από σχετική πρόταση του Δήμου Κιλκίς  και εκτελείται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την έδρα του δήμου, αναμένεται να ολοκληρωθεί  περίπου στα μέσα του 2013.

Στο πλαίσιό του, προβλέπεται η επαναφορά της περιοχής και η προσαρμογή της στο φυσικό περιβάλλον με περιμετρική δεντροφύτευση 300 περίπου δέντρων και δημιουργία 50 στρεμμάτων πρασίνου, καθώς και ο εξωραϊσμός του χώρου με 3 κιόσκια σε μορφή εξάγωνου περιπτέρου, παγκάκια και διαδρόμους περιπάτου.

Η πλήρης αποκατάσταση του ΧΤΑ Κιλκίς περιλαμβάνει έργα διαμόρφωσης, στεγάνωσης, διαχείρισης και επεξεργασίας στραγγισμάτων, διαχείρισης βιοαερίου, αντιπλημμυρικής προστασίας και υποδομής (οδοποιία, περίφραξη, πυρόσβεση, πυροπροστασία).

Το έργο, σε συνδυασμό με τους νέους χώρους πρασίνου που δημιουργεί η δημοτική αρχή Κιλκίς, όπως αυτόν στην πλαγιά του Μεταλλικού όπου φυτεύτηκαν 2.500 δενδρύλλια το 2011, καθώς επίσης και τις παρεμβάσεις-μικρές αναπλάσεις όπως αυτήν που εκτελείται σήμερα στην βορειοδυτική είσοδο της πόλης, στοχεύουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και τη βελτίωση της εικόνας του περιβάλλοντος χώρου περιμετρικά της πόλης, όπως τονίζει η δημοτική αρχή.

Σχόλια
One Response to “Χώρος πράσινου έξω απ` το Κιλκίς”
  1. Ο/Η πολιτης λέει:

    Να μια καλή ευκαιρία να δούμε και στην πράξη μια αποκατάσταση χώρου. Άραγε θα ολοκληρωθεί στο χρονικό πλαίσιο που ορίζουν οι αρμόδιες αρχές? Θα γίνει όπως πραγματικά περιγράφεται , και κατά πόσο θα θυμίζει το προηγούμενο τοπίο? Θα μας φτάσουν τα λεφτά για την αποκατάσταση ή θα τρέχουμε να συμπληρώσουμε αριστερά και δεξιά και στο τέλος θα αφήσουμε ημιτελές το έργο? Όχι τίποτα άλλο , αλλά να, έχουμε και τα μεταλλεία μπροστά μας , να έχουμε μια γεύση από αποκατάσταση , γιατί όλα καλά κι ωραία είναι στα λόγια , καιρός να δούμε και την πράξη , μη μείνουμε με τη χαβούζα αμανάτι κα Καραβασίλη ( ξέρουν αυτοί)!

Σχολιάστε