My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Νέος ρόλος για τα επιμελητήρια

eve-kilkis(1)Αδειοδοτήσεις μεταποιητικών επιχειρήσεων και πιστοποιήσεις επαγγελμάτων θα γίνονται και από τα επιμελητήρια, σηματοδοτώντας τη μελλοντική αποχώρηση του κράτους από αυτές τις διαδικασίες.

Παράλληλα, έρχονται λουκέτα και συγχωνεύσεις επιμελητηρίων καθώς όσα έχουν κάτω από 5.000 μέλη και αρνητικούς ισολογισμούς θα κλείνουν.

Τις εξαγγελίες αυτές έκαναν ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας και οι δύο υφυπουργοί Γεράσιμος Γιακουμάτος και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις Σέρρες.

Τα επιμελητήρια αποκτούν νέο ρόλο, ο οποίος συμπληρώνεται ταυτόχρονα, καθώς η κυβέρνηση τους δίνει τη δυνατότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης των επιχειρηματιών αλλά και της προετοιμασίας φακέλων για συμμετοχή σε προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Τα προαναφερόμενα έρχονται με προεδρικό διάταγμα και υπουργική απόφαση από το νέο έτος. Νωρίτερα, μάλιστα ίσως και σήμερα, κατατίθεται στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση με την οποία τα έσοδα των επιμελητηρίων θα έρχονται μόνο από ανταποδοτικές υπηρεσίες που θα παρέχουν στις επιχειρήσεις τους. Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2015 καταργείται η υποχρεωτική συνδρομή των επιχειρήσεων προς τα επιμελητήρια.

αgelioforos.gr

Σχολιάστε