My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Νέες προτάσεις για covid-19

Προτάσεις για τη διαχείριση της περιόδου αντιμετώπισης του κοροναϊού, κατέθεσε σήμερα Δευτέρα η παράταξη ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ με επικεφαλής τον Δ. Αγαθόπουλο, στη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των προτάσεων συμπεριλαμβάνεται και αυτή για στέγαση του επαγγελματικού Λυκείου και του μουσικού σχολείου στο κτήριο του παλιού Εκκλησιαστικού Λυκείου, όταν αυτά δημιουργηθούν και λειτουργήσουν.

Οι προτάσεις για το θέμα του κορονοϊού:

Λόγω του περιορισμού της δυνατότητας λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς σε δημόσιες συνεδριάσεις, σεβόμενοι όμως το ρόλο μας, κοινοποιούμε τους όποιους προβληματισμούς και προτάσεις μας προς τον Πρόεδρο του ΔΣ και δημόσια μέσω των τοπικών ΜΜΕ.

Παρακάτω καταθέτουμε προτάσεις – παρατηρήσεις, τις οποίες η Δημοτική Αρχή θα θέλαμε να λάβει υπόψη της για να περάσουμε ομαλά στην επόμενη φάση αντιμετώπισης της πανδημίας του κοροναϊού.

1. Μετά τις χθεσινές εξαγγελίες για τη σταδιακή μετάβαση στην κανονική λειτουργία των σχολικών μονάδων και μέχρι την έναρξη των μαθημάτων, είναι αναγκαίο ο Δήμος Κιλκίς να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα που αφορούν στις δικές του αρμοδιότητες και έχουν να κάνουμε με την ασφάλεια μαθητών και καθηγητών και να τα δημοσιοποιήσει προς ενημέρωση των γονέων.

2. Σε δεύτερο χρόνο και μέχρι την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης θα πρέπει η Δημοτική Αρχή να μεταβάλλει προηγούμενη απόφαση Δημ. Συμβουλίου βάσει της οποίας όριζε περιορισμούς ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων. Σήμερα, με τις νέες προϋποθέσεις που ορίζει η Πολιτεία για τις αποστάσεις, θα πρέπει να δοθεί το δικαίωμα στους καταστηματάρχες εστίασης να μπορούν – όπου είναι δυνατόν – να αυξήσουν την έκταση χρήσης και να δει ευνοϊκές χρεώσεις και ρυθμίσεις πληρωμής για όσο θα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα.

3. Η απόφαση την οποία έχει πάρει ο Δήμος για την εκ περιτροπής συμμετοχή των εμπόρων των Λαϊκών Αγορών, πρέπει να τροποποιηθεί για να δοθεί προτεραιότητα στους ντόπιους παραγωγούς και εμπόρους.

4. Λόγω της κήρυξης του Νομού σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, μετά τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις, υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων. Ερωτάται η Διοίκηση του Δήμου με ποιο τρόπο θα επιτύχει την ωριμότητα των έργων προκειμένου να εξασφαλίσει την χρηματοδότησή τους.

5. Η δυνατότητα που δίδεται με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ( ΠΝΠ) για απευθείας αναθέσεις αγοράς υλικών και παροχής υπηρεσιών από τους ΟΤΑ, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για την ορθή διαχείριση αυτών των κονδυλίων. Ερωτάται η Διοίκηση του Δήμου ποια μέτρα έχει πάρει για την διαφάνεια της όλης διαδικασίας.

6. Η απόφαση που έχει ήδη παρθεί για την δημιουργία επαγγελματικού Λυκείου και η αντίστοιχη για την δημιουργία Μουσικού Σχολείου, εύλογα δημιουργεί το ερώτημα το που θα στεγαστούν.

Η πρόταση την οποία καταθέτουμε δημόσια είναι να διερευνηθεί η δυνατότητα στέγασής των στο κτήριο του παλιού Εκκλησιαστικού Λυκείου στους Δέκα Πέντε Μάρτυρες.

Σχολιάστε