My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Νέες διαδρομές για ναρκωτικά

Οι περιπτώσεις των δυο εγκαταλειμμένων ΙΧ σε περιοχή της Παιονίας, με 107,5 κιλά χασίς συνολικά, είναι απ` αυτές που δείχνουν ότι οι έμποροι ναρκωτικών από την Αλβανία βρήκαν διαδρομές μέσω ΠΓΔΜ και Βουλγαρίας, βλέποντας ότι τα περάσματα των συνόρων από την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία έχουν περιοριστεί μετά τις μεγάλες κατασχέσεις της περσινής χρονιάς.

Θυμίζουμε ότι στη περιοχή της Μεταμόρφωσης Παιονίας Κιλκίς, κοντά στα σύνορα, αστυνομικοί εντόπισαν αυτοκίνητο να κινείται, το οποίο όμως παρά την αναζήτηση δεν εντοπίστηκε άμεσα, παρά λίγη ώρα αργότερα εγκαταλειμμένο από τον οδηγό του σε αγροτική περιοχή. Το αυτοκίνητο, που προέρχονταν από την ΠΓΔΜ αλλά αυτοί που επέβαιναν είχαν αφαιρέσει τις πινακίδες πριν το εγκαταλείψουν, είχε στο χώρο των αποσκευών 45 δέματα χασίς, συνολικού βάρους 93 κιλών και 141 γραμμαρίων.

Λίγα μέτρα μακρύτερα από το σημείο, αστυνομικοί της ασφάλειας Κιλκίς και του τμήματος συνοριακής φύλαξης Παιονίας εντόπισαν ακόμη ένα εγκαταλειμμένο Ι.Χ., που στις αποσκευές του είχε επτά δέματα χασίς, συνολικού βάρους 14 κιλών και 390 γραμμαρίων. Και στη δεύτερη περίπτωση οι επιβαίνοντες αφαίρεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας και το εγκατέλειψαν, όμως προέκυψε πως το Ι.Χ. προέρχεται από την πΓΔΜ.

Οι διωκτικές αρχές εκτιμούν πως πίσω από τη διακίνηση της ποσότητας των 107,5 κιλών χασίς στα δύο σκοπιανά αυτοκίνητα βρίσκονται πάλι αλβανοί μεγαλέμποροι ναρκωτικών, που συνεργάστηκαν με Σκοπιανούς. Πιστεύεται πως πλέον επιχειρείται να μεταφερθούν οι μεγάλες ποσότητες μέσω των περασμάτων των συνόρων με τα Σκόπια, για να προωθηθούν είτε στο εσωτερικό της Ελλάδας είτε στα ελληνοτουρκικά σύνορα και να διοχετευτούν στην Τουρκία.

Παρόμοιοι τρόποι εισαγωγής στην Ελλάδα αλβανικού χασίς φαίνεται πως χρησιμοποιούνται και στη Βουλγαρία. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 29χρονου Βούλγαρου στο τελωνείο Νυμφαίας Ροδόπης, ο οποίος μετέφερε σε κρύπτες του αυτοκινήτου του 26 κιλά χασίς.

Στοιχεία από makthes.gr

 

 

Σχολιάστε