My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Νέες αντιδράσεις για την τιμωρία

Μετά την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕΔΗΝ, νέες αντιδράσεις γέννησε η διοικητική τιμωρία του γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κιλκίς, Αχιλλέα Καλεμκερίδη, από τον διοικητή του Ιδρύματος, Θόδωρο Ρεβενάκη, με στέρηση μισθού για ένα 15ήμερο.

Έτσι, καταδικαστικές ανακοινώσεις για τη τιμωρία του κ. Καλεμκερίδη εξέδωσαν, η ΝΟΔΕ Κιλκίς της ΝΔ, η ΝΕ Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ, οι πρώην βουλευτές Κ. Κιλτίδης και Γιώργος Φραγγίδης, καθώς και το Δίκτυο Εργαζομένων Δημοσίου Τομέα του Κινήματος Αλλαγής.

Η ΝΟΔΕ ΚΙλκίς της ΝΔ

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΟΔΕ Κιλκίς της ΝΔ αναφέρει τα εξής:

“Με αφορμή τη δίωξη ενός εργαζομένου στο Νοσοκομείο ο οποίος ήθελε απλώς να κάνει τη δουλειά του και να εξυπηρετήσει τον απλό φορολογούμενο πολίτη.

Η υπόθεση είναι γνωστή πια σε όλη την κοινωνία. Ο λόγος για την τιμωρία με στέρηση μισθού επί δεκαπενθήμερο στον εργαζόμενο του Νοσοκομείου Κιλκίς Αχιλλέα Καλεμκερίδη από τον Διοικητή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συγνώμη, του Νοσοκομείου Κιλκίς κ.Ρεβενάκη επειδή άκουσον άκουσον τόλμησε να καλέσει με το τηλέφωνο του την Διευθύντρια του ΕΚΑΒ για την επίλυση ενός υπηρεσιακού θέματος.

Eίναι με κάθε επιείκεια ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ANHKOYΣΤΗ η τιμωρητική απόφαση που έλαβεη Διοίκηση Ρεβενάκη κατά ενός εργαζομένου που τόλμησε (στην εποχή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απαγορεύεται ως φαίνεται) να προσπαθήσει να επιλύσει το πρόβλημα μιας ασθενούς για να λάβει το εξιτήριο της και να πάει στο σπίτι της.

Όπως αποδεικνύεται από τις ενέργειες αυτές οι ΄΄κυβερνώντες΄΄ του Νοσοκομείου Κιλκίς αντί να εργάζονται προς την επίλυση των σοβαρότατων θεμάτων που καθημερινά έχουν να αντιπαλέψουν οι ΄΄ηρωικοί΄΄ εργαζόμενοι (ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στους οποίους αξίζουν συγχαρητήρια) του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης μας, ενδιαφέρονται μόνο για την εικόνα τους και για την άσκηση κριτικής στους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης (θιάσου) των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Είχαμε προ ολίγων ημερών μόλις ως ΝΟΔΕ ΝΔ Κιλκίς με ανακοίνωση μας επισημάνει τα όσα ιλαροτραγικά λαμβάνουν χώρα στο άλλοτε ΄΄στολίδι΄΄ της Βορείου Ελλάδος, Νοσοκομείο Κιλκίς για τις υπηρεσίες που κάποτε προσέφερε (και συνεχίζει να προσπαθεί έστω και κάτω από πολύ δύσκολες και σκληρές συνθήκες σήμερα το προσωπικό –ιατροί και νοσηλευτές μόνο τονίζουμε χάριν στο φιλότιμο τους-)και την παντελή ανικανότητα, σε θέματα που αφορούν στο Νοσοκομείο, του νυν Διοικητήτου κ. Θ. Ρεβενάκη.

Και είχαμε τονίσει για να μην κατηγορηθούμε κιόλας για έλλειψη αντικειμενικότητας την πασιφανή διαφορά της προηγούμενης διοικήτριας, της οποίας διάδοχος είναι (ο κ. Ρεβενάκης), στην άσκηση των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων που απορρέουν από τη θέση της διοίκησης ενός νοσηλευτικού ιδρύματος και στις προσπάθειες της ΚαςΒλάχου να λειτουργήσει σε ικανοποιητικό βαθμό το πολύπαθο Νοσοκομείο μας.

Σήμερα με τις ακατανόητες γνωστές αποφάσεις του ο άριστος ΜΟΝΟ στον χειρισμό των πλήκτρων της τεχνολογίας κ. Θ.Ρεβενάκης μας επιβεβαιώνει πλήρως και δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Απλώς με όσα πράττει ολοένα και περισσότερο μοιάζει και τείνει να ξεπεράσει το είδωλο του και πολιτικό του σύντροφο τον Αναπληρωτή Υπουργό Yγείας Παύλο Πολάκη.

Επιβεβαιώνοντας τη φράση ότι ο μαθητής (Θ.Ρεβενάκης) ξεπέρασε τον δάσκαλο (Π.Πολάκης) σε ανικανότητα και αποτυχία στα καθήκοντα τους. Και την Υγεία να ζητά την ΄΄γιατρειά΄΄ της τόσο στο Κιλκίς όσο και στην χώρα γενικότερα.

Αιδώς Αργείοι!!!”

H NE του ΚΙΝΑΛ 

Σε ανάλογη ανακοίνωση, που εξέδωσε η ΝΕ Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής αναφέρονται τα εξής:

“Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα μας αποδεικνύει ότι όχι μόνο έχει πλήρως αποστεί από κάθε αριστερή αρχή την οποία βέβαια στα λόγια μόνο υπηρετούσε, αλλά και πως έχει εναγκαλιστεί πλήρως κάθε αντιδραστική και αντεργατική τακτική.

Το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς το οποίο τα προηγούμενα χρόνια είχε να επιδείξει σημαντικά επιτεύγματα στον ιατρονοσηλευτικό τομέα, στην εξυπηρέτηση του ασθενούς πληθυσμού αλλά και στο κοινωνικό του έργο με προπομπό πάντοτε τους εργαζομένους του, πλέον καθημερινά σχεδόν βρίσκεται στις αρνητικές ειδήσεις του τοπικού αλλά και πανελλαδικού τύπου.

Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και κυρίως δε κατά τη διάρκεια της διοίκησης του νοσοκομείου από τον τελευταίο διοικητή κ. Ρεβενάκη που τοποθέτησε ο Υπουργός Υγείας, παρατηρούνται κυριολεκτικά φαινόμενα διάλυσης.

Καρατομήσεις προϊσταμένων και διευθυντών, δυσμενείς μετακινήσεις προσωπικού με κομματικά κριτήρια και πολιτικές-συνδικαλιστικές διώξεις.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την περαιτέρω υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση η οποία μαστίζει τον τομέα της υγείας.

Ειδικότερα δε, θρυαλλίδα όλων των ανωτέρω αποτελεί η αυθαίρετη και παράνομη δίωξη του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Αχιλλέα Καλεμκερίδη, επειδή απευθύνθηκε τηλεφωνικά στην διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης για να εξυπηρετηθεί ένα περιστατικό μιας υπέργηρης συνανθρώπου μας, το οποίο είχε παραμεληθεί επί ώρες στην ορθοπεδική κλινική και ανέμενε την διακομιδή της.

Δεν μπορείτε κ. Ρεβενάκη να τιμωρείτε έναν συνδικαλιστή επειδή απλά κάνει τη δουλειά του εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων του.

Καλούμε τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης κ. Πλωμαρίτη να επιληφθεί άμεσα του θέματος και επαναφέρει στην τάξη τον υφιστάμενο του Διοικητή του Γ.Ν. Κιλκίς κ. Ρεβενάκη, ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και να αφεθούν οι εργαζόμενοι απερίσπαστοι να επιτελέσουν το έργο τους πέρα από τις κομματικές επιδιώξεις αλλά και τις προσωπικές εμπάθειες του Διοικητή.”

Ο Κ. Κιλτίδης

Σε δήλωσή του ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός, Κώστας Κιλτίδης, αναφέρει:

“Κωμικοτραγικά όσα συμβαίνουν στο Νοσοκομείο Κιλκίς: Δυστυχώς ότι κερδήθηκε μετά από δεκαετίες αντιπαραθέσεων και κομματισμού στη δημόσια διοίκηση, γελοιοποιείται στο Νοσοκομείο μας. Συνδικαλιστής για πρωτοφανή λόγο τιμωρείται, άξιο στέλεχος της Νοσηλευτικής υποβιβάζεται κατά δυο βαθμίδες, στην ουσία διώκεται κατά παράβαση της νομοθεσίας, που η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ψήφισε το 2016.

Όπως λέει ο λαός μας, χαζά παιδιά χαρά γεμάτα …αν δεν ήταν επικίνδυνοι για διαιρέσεις, φανατισμούς και αντεκδικήσεις. Μωραίνει Κύριος…”

Ο Γ. Φραγγίδης

Για το θέμα, ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ ν. Κιλκίς και μέλος της ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Φραγγίδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας συμπεριφοράς από πλευράς της Διοίκησης του Νοσοκομείου Κιλκίς, που σίγουρα δεν την τιμά.

Στέλεχος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς, το οποίο έχει αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια, πως αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις για την εύρυθμη λειτουργία του και για τη γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των ασθενών, να “τιμωρείται” με μισθολογική στέρηση, διότι προσπάθησε και απαίτησε από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ, την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Πιστεύω πως κοινός σκοπός όλων όσων ενεργοποιούνται στο Νοσοκομείο, πρέπει να είναι η συνεργασία και η κοινή προσπάθεια , για να αντιμετωπισθούν τα πολλά και ποικίλα προβλήματα στο χώρο της υγείας.

Συμπεριφορές αυταρχισμού, εκφοβισμού και αναξιοκρατικών επιλογών, είναι καταδικαστέες και σίγουρα δεν βοηθούν στο να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά, τα προβλήματα που παρουσιάζει στη λειτουργία του, το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς.”

Το Δίκτυο Εργαζομένων Δημοσίου Τομέα του Κινήματος Αλλαγής

“Οι πειθαρχικές διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών φαίνεται πως είναι η νέα τακτική της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα και στους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Ούτε δύο βδομάδες δεν πέρασαν από την αυθαίρετη πειθαρχική δίωξη σε βάρος εργαζόμενου στην Υπηρεσία Ασύλου και, όπως καταγγέλλει επίσημα η ΠΟΕΔΗΝ, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς θεώρησε ότι η πρέπουσα αντίδραση απέναντι σε παρέμβαση αιρετού εκπροσώπου των εργαζομένων είναι η στέρηση μισθού για 15 μέρες. Και αυτό διότι ο Αχιλλέας Καλεμκερίδης, Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κιλκίς, έκανε ένα τηλεφώνημα στην Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, προκειμένου να βρεθεί λύση στην πολύωρη αναμονή στην ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς για διακομιδή μιας 92χρονης ασθενούς.

Υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα:

Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα, κατακτημένα με πολύχρονους αιματηρούς αγώνες.

Η κοινωνία μας, με τα τόσα προβλήματα, θα διατηρήσει την συνοχή της και θα τα υπερκεράσει μόνο βασισμένη σε αρχές και αξίες, στην ίδια την δημοκρατική της δομή και οργάνωση.

Τα προβλήματα λύνονται με διάλογο, όχι με διώξεις.

Αυτά τα αυτονόητα υπερασπιζόμαστε, στηρίζοντας τον αγώνα και την ελεύθερη έκφραση των εργαζομένων, ιδίως δε όσους διώκονται για την δράση τους”.

Σχολιάστε