My Twitter Feed

14 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Νέα νίκη Τσάβες στη Βενεζουέλα

Με ποσοστό μεγαλύτερο του 54% επικράτησε ο Ούγκο Τσάβες στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής στη Βενεζουέλα, του αντιπάλου του Ενρίκε Καπρίλες, που συγκέντρωσε το 44,9% της ψήφου.

Οι υποστηρικτές του Τσάβες, είχαν ξεκινήσει από νωρίς τους πανηγυρισμούς, ενώ ανέμεναν τα αποτελέσματα των εκλογών. Πολλοί από τους υποστηρικτές του προέδρου του Σοσιαλιστικού κόμματος της Βενεζουέλας δημοσίευσαν στο Twitter πανηγυρικά μηνύματα, πριν ακόμα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών της χώραςέγραψε «Η τέλεια νίκη! Η πατρίδα κέρδισε».

Από τη μεριά του, ο Ενρίκε Καπρίλες συνεχάρη τον Ούγκο Τσάβες για τη νίκη του από το αρχηγείο της προεκλογικής του εκστρατείας. Επίσης, ευχαρίστησε τους περισσότερους από έξι εκατομμύρια ανθρώπους που τον ψήφισαν και τόνισε ότι «συμβάλλαμε στο να ανοίξει ένας δρόμος και αυτός ο δρόμος βρίσκεται μπροστά μας , δεν θα αφήσω μόνη σχεδόν τη μισή χώρα».

«Ζητώ από αυτόν που διατήρησε την εξουσία να σεβαστεί και να υπολογίσει τη βούληση περίπου της μισής χώρας που δεν συμφωνεί με την κυβέρνηση», υπογράμμισε.

Ο Τσάβες επανεξελέγη για άλλα έξι χρόνια στην προεδρία της χώρας.

Από newsbomb.gr

Σχόλια
2 Σχόλια to “Νέα νίκη Τσάβες στη Βενεζουέλα”
 1. Ο/Η Χίτης λέει:

  Ο Ούγκο Ραφαέλ Τσάβες Φρίας ή Ούγκο Τσάβες το 1983 ίδρυσε το Μπολιβαριανό Επαναστατικό Κίνημα 200 (Movimiento Bolivariano Revolucionario 200, MBR-200). Στις 4 Φεβρουαρίου 1992, ο Τσάβες με το MBR-200 πραγματοποίησε απόπειρα πραξικοπήματος (ΧΟΥΝΤΑ) κατά του προέδρου Κάρλος Άντρες Πέρες, με 18 νεκρούς και 60 τραυματίες. Η απόπειρα για την κατάληψη της εξουσίας απέτυχε και μια ακόμα προσπάθεια, το Νοέμβριο του 1992, είχε αποτέλεσμα την κατάληψη του κτηρίου της κρατικής τηλεόρασης. Στη διάρκεια αυτού του γεγονότος, το οποίο επίσης απέτυχε, ο Τσάβες βρισκόταν στη φυλακή.

  Έπειτα από δύο χρόνια, του έδωσε αμνηστία ο Πρόεδρος Ραφαέλ Καλντέρα (Rafael Caldera). Αναδόμησε το MBR και το έκανε πολιτικό κομμα με το όνομα «Κίνημα για την Πέμπτη Δημοκρατία» (MVR).
  Η ΝΙΚΗ ΕΝΟΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥ

  • Ο/Η Χίτης Μακάκας λέει:

   Μπράβο σύντροφε. Ξεμπρόστιασε τον, τον αλήτη, τον παλιοχουντικό.
   Δεν μας είπες όμως πόσο καλό παιδί ήταν ο μακαρίτης ο Κάρλος Άντρες Πέρες. Τι λέει εδώ. http://en.wikipedia.org/wiki/Carlos_Andr%C3%A9s_P%C3%A9rez Έφαγε 250.000.000 και τον καθαίρεσαν? Κακοήθειες θα είναι!!!
   On 20 March 1993, Attorney General Ramón Escovar Salom introduced action against Pérez for the embezzlement of 250 million bolivars belonging to a presidential discretionary fund, or partida secreta. The issue had originally been brought to public scrutiny in November 1992 by journalist José Vicente Rangel. Pérez and his supporters claim the money was used to support the electoral process in Nicaragua. On 20 May 1993, the Supreme Court considered the accusation valid, and the following day the Senate voted to strip Pérez of his immunity.[6] Pérez refused to resign, but after the maximum 90 days temporary leave available to the President under Article 188 of the 1961 constitution, the National Congress removed Pérez from office permanently on 31 August

Σχολιάστε