My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Μ. Σχοινάς: Επίτιμος στη Παιονία

Επίτιμος δημότης του Δήμου Παιονίας, αναγορεύτηκε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά την επίσκεψή του στην Αρχαία Ευρωπό με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης.

«Δεν μπορούσαμε να βρούμε καλύτερη συγκυρία για να πραγματοποιήσουμε αυτήν την επίσκεψη, από δυο μέρες πριν από την Ημέρα της Ευρώπης. Η Ευρωπαίων Πόλις, σύμβολο της Ευρώπης» , δήλωσε ο κ. Σχοινάς, συγκινημένος, αφού όπως αποκάλυψε στο Κιλκίς έζησε τα πρώτα παιδικά του χρόνια, μιας και οι γονείς του υπηρέτησαν στο Κιλκίς ως καθηγητές μέσης εκπαίδευσης την περίοδο 1966-68.

Ο κ. Σχοινάς επέλεξε να επισκεφτεί τον αρχαιολογικό χώρο της Ευρωπού, προσκεκλημένος του δημάρχου Παιονίας Κωνσταντίνου Σιωνίδη, σε μια εποχή με ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς φέτος τιμώνται τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τα Ταμεία Συνοχής έχει ουσιαστικά χρηματοδοτήσει όλα τα έργα υποδομής στην χώρα μας και πολλές σπουδαίες ανασκαφές των αρχαιολογικών μας μνημείων. Στο νέο ΕΣΠΑ προβλέπονται δαπάνες για τον Πολιτισμό και γνωρίζω καλά την πρόταση για την ένταξη του έργου, καθώς και τους υπόλοιπους στόχους της δημοτικής αρχής, και η δική μου παρουσία εδώ είναι δήμαρχε ψήφος στήριξης της Παιονίας και της σπουδαιότητας του έργου», τόνισε ο κ. Σχοινάς απευθυνόμενος στον κ. Σιωνίδη.

“Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που ένας Μακεδόνας βρίσκεται σήμερα στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ευρωπού. Πιστεύουμε ότι η παρουσία σας θα βοηθήσει ώστε η περιοχή να γίνει ένα ευρωπαϊκό, πολιτιστικό τοπόσημο”, τόνισε ο υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς.

Τιμή και χαρά, χαρακτήρισε την επίσκεψη του κ. Σχοινά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, προσκαλώντας τον αντιπρόεδρο να επισκεφτεί και τις υπόλοιπες ομορφιές “του ακριτικού τόπου που παλεύει να σταθεί αντάξιο της ιστορίας του”, όπως τόνισε.

Για την ευρωπαϊκή προοπτική του Δήμου Παιονίας μίλησε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Σιωνίδης, χαρακτηρίζοντας την επίσκεψη του κ. Σχοινά «εισιτήριο» για την ευρωπαϊκή πορεία της περιοχής.

«Βρισκόμαστε σήμερα, εδώ, στον αρχαιολογικό χώρο της Ευρωπού, με ισχυρό αποτύπωμα στην Ιστορία, με τον μοναδικό στη Μακεδονία Κούρο, αλλά και την επιγραφική μαρτυρία “ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ η ΠΟΛΙΣ”, που σηματοδοτεί τις απαρχές, καθώς και την ιστορική και πολιτιστική συνέχεια της γηραιάς ηπείρου», υπογράμμισε στον χαιρετισμό του, ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης.

Από τη πλευρά της, η προϊσταμένη τη Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς, Γεωργία Στρατούλη, έκανε λόγο για ευδιάκριτο ισχυρό συμβολισμό της παρουσίας του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον οποίο ξενάγησε στον αρχαιολογικό χώρο της Ευρωπού.

Σχολιάστε