My Twitter Feed

1 Δεκέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Χειροτερέψαμε κατά μια θέση! -

Δευτέρα, 30 Νοέμβριος, 2020

Το Σ/Κ έφερε μικρότερους αριθμούς -

Δευτέρα, 30 Νοέμβριος, 2020

ΓΝΚ: Τι απαντούν στις καταγγελίες -

Δευτέρα, 30 Νοέμβριος, 2020

Έφυγε από covid ο Θωμάς Χανοζίδης -

Δευτέρα, 30 Νοέμβριος, 2020

Kαταγγελίες-σοκ για Νοσοκομείο Κιλκίς! -

Δευτέρα, 30 Νοέμβριος, 2020

Αγωνία για την εξέλιξη του covid -

Δευτέρα, 30 Νοέμβριος, 2020

Πρωτοποριακά drones από Κιλκίς -

Σάββατο, 28 Νοέμβριος, 2020

10η χειρότερη περιοχή ο ν. Κιλκίς -

Σάββατο, 28 Νοέμβριος, 2020

«Μ` αυτό το στίγμα κατεβαίνω»

*Για «σκοπιανό»: Θα δεχόμουν σύνθετη ονομασία μιας όμως λέξης.

(Βίντεο) Στις βασικές παραμέτρους του πολιτικού και ιδεολογικού του στίγματος ενόψει της επανόδου του στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό με την κάθοδό του ως υποψήφιος βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ στις επόμενες εκλογές, αναφέρθηκε γι` άλλη μια φορά ο Κώστας Κιλτίδης, σε συνάντησή του με εκπροσώπους των τοπικών ηλεκτρονικών μέσων, που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 5 Ιουλίου.

Προτάσσοντας τα θέματα που έχουν να κάνουν με τη νεολαία, αλλά και με το «μακεδονικό» ένεκα επικαιρότητας, όπως τόνισε, έκανε αίσθηση η τοποθέτησή του για το δεύτερο, ότι δεν θα είχε αντίρρηση σε μια σύνθετη ονομασία μιας λέξης για το γειτονικό μας κράτος, διευκρινίζοντας σε ερώτησή μας ότι θα μπορούσε να δεχτεί και το όνομα «Δημοκρατία της Βορειομακεδονίας», κατά το παράδειγμα της Νοτιοαφρικανικής Ένωσης.

Για το εν λόγω θέμα πρόσθεσε ότι με τις τελευταίες εξελίξεις ένιωσε να προδίδεται το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής του και τάχθηκε υπέρ των θεσμικών κινητοποιήσεων, επικαλούμενος το ακροτελεύτιο άρθρο 120 του Συντάγματος. «Ο αγώνας πρέπει να γίνεται από θεσμικά όργανα κι όχι από τον κύριο κανένα. Δεν μπορεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να υποκαθιστούν θεσμούς. Εγώ δεν πήγα σε κανένα συλλαλητήρια όπως αυτά που έγιναν σε Κιλκίς και Πολύκαστρο αλλά μόνο στης Θεσσαλονίκης», είπε, προσθέτοντας ότι ο λόγος πρέπει να δοθεί στους Έλληνες μέσω δημοψηφίσματος.

Ο κ. Κιλτίδης αναφερόμενος σε θέματα νεολαίας, στην οποία όπως είπε θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα, έκανε λόγο για αφαίμαξη της νέας γενιάς της χώρας μας κατά τη περίοδο των μνημονίων. «Σκοτώνεται η ελπίδα του έθνους», είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας από τους νέους να αγωνιστούν για «να θεμελιώσουν οι ίδιοι τη ζωή που θέλουν».

Αναφερόμενος στην απόφασή του να είναι και πάλι υποψήφιος βουλευτής, τόνισε ότι το 2015 εξέλειπαν οι λόγοι για τους οποίους αποχώρησε από τη ΝΔ, την οποία χαρακτήρισε ως ένα πατριωτικό και λαϊκό κόμμα που τάσσεται υπέρ της ελεύθερης δημιουργίας.

Υπογραμμίζοντας ότι ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και έλαβε το ΟΚ του προέδρου του κόμματος, απάντησε σε ερώτηση για το ρόλο των τοπικών οργανώσεων, χαρακτηρίζοντάς τες ως οργανώσεις του ενός ή των πέντε ανθρώπων. «Δεν έχω ανάγκη τα διαπιστευτήρια κανενός» είπε, ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του τόνισε: «Διετέλεσα 12 χρόνια βουλευτής και δυο χρόνια υφυπουργός, και μ` αυτό το στίγμα ενεργοποιούμαι».

Κάνοντας μια αναδρομή στην δραστηριοποίησή του στο πεδίο της ενεργού πολιτικής, θύμισε ότι εντάχθηκε στη ΝΔ το 1987 μετά από μια σειρά αγώνων στα νεανικά του χρόνια. Τόνισε ότι την περίοδο του 1ου μνημονίου είχε ταχθεί υπέρ της ενότητας των πολιτικών δυνάμεων, για να δικαιωθεί όμως αργότερα. «Το διάβασε ολόκληρο το 1ο μνημόνιο και όταν ήλθε το μεσοπρόθεσμο είπα ότι εγώ δεν μπορώ να το υπηρετήσω αυτό», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε δε για τη γενικότερη ως τώρα πολιτική του διαδρομή: «Πορεύτηκα πάντα σεμνά και ταπεινά. Δεν διεκδίκησα ποτέ να είμαι πρωτοκλασάτος στη κεντρική σκηνή παρ` όλο που έλεγα στον εαυτό μου «είσαι στα αλώνια αλλά σε θέλουν και στα σαλόνια»!

Δείτε την αρχική τοποθέτηση του κ. Κιλτίδη, σε βίντεο του GnomiWebTV. gr

 

Σχολιάστε