My Twitter Feed

23 Οκτώβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κάθε μέρα έχουμε πια κρούσματα -

Παρασκευή, 23 Οκτώβριος, 2020

Προκηρύχτηκαν εκλογές στο ΕΕΚ -

Παρασκευή, 23 Οκτώβριος, 2020

Μίνι εκπτώσεις το Νοέμβρη -

Πέμπτη, 22 Οκτώβριος, 2020

Κέρδος δυο σημαντικά έργα -

Πέμπτη, 22 Οκτώβριος, 2020

Αναγέννηση: Τρίτη (φορά) και φαρμακερή! -

Πέμπτη, 22 Οκτώβριος, 2020

Καλπάζει παντού ο κορονοϊός! -

Τετάρτη, 21 Οκτώβριος, 2020

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για το ΓΝΚ -

Τετάρτη, 21 Οκτώβριος, 2020

Ξεφεύγει πια ο κορονοϊός! -

Τρίτη, 20 Οκτώβριος, 2020

«Μόνιμος έλεγχος της Διοίκησης»

*Σε βίντεο ομιλία για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο.

Με τίτλο «το σχέδιο της Κυβέρνησης για το μόνιμο έλεγχο της Δημόσιας Διοίκησης ξεκίνησε», ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το μόνο που ενδιαφέρει την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι o πλήρης έλεγχος της Διοίκησης και η τακτοποίηση σε θέση ευθύνης όλων των κομματικών της στελεχών, ακόμα και όταν δεν θα είναι στην Kυβέρνηση. Για να καταφέρουν μάλιστα να απορροφήσουν όσο το δυνατό περισσότερους, δεν δίστασαν να αυξήσουν κατά 50% τις θέσεις όλων των Γραμματέων στα Υπουργεία. Σε συνδυασμό, λοιπόν, με το κόστος των αναγκαίων μετακλητών, επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο μερικά εκατομμύρια ευρώ κατ’ έτος.

Είναι δεδομένο ότι η Κυβέρνηση θα προκηρύξει πρώτα τις νέες κενές θέσεις που δημιούργησε, καθώς και αυτές που προκύπτουν από τα εσωτερικά κομματικά βολέματα, όπως του κυρίου Κουτεντάκη, και θα ακολουθήσουν οι δήθεν αξιοκρατικές τοποθετήσεις των υφιστάμενων στελεχών. Και βέβαια, η Κυβέρνηση σιωπά στα όσα σχετικά καταγγέλλουν για φωτογραφικές προκηρύξεις, εδώ και 3 ημέρες, με επίκαιρη ερώτηση, 40 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Όλες οι επιλογές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ καταλήγουν στην κομματική άλωση του κράτους.

Τελικά, ίσως θα ήταν πιο έντιμο να ανακοινωθούν από τώρα οι προτιμήσεις τους για να μην ταλαιπωρούνται οι άλλοι υποψήφιοι». 

Απάντηση στη κ. Γεροβασίλη

Στο μεταξύ, ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς με αφορμή την απάντηση του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε χθεσινή ανακοίνωσή του για το μόνιμο έλεγχο της Δημόσιας Διοίκησης που σχεδιάζει η Κυβέρνηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυρία Γεροβασίλη, ύστερα από μέρες καθυστέρησης,  αποφάσισε να απαντήσει για την απόπειρα κομματικοποίησης της δημόσιας διοίκησης, θυμίζοντας τις αλήστου μνήμης μέρες της θητείας της ως Κυβερνητικής Εκπροσώπου.  Με μια εντελώς αποπροσανατολιστική και γεμάτη ψεύδη ανακοίνωση, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι προσβάλλει τους θεσμούς και τους υποψηφίους.

Για να βάλουμε, λοιπόν, τα πράγματα στη θέση τους:

Είναι οι Υπουργοί της Κυβέρνησης που συντάσσουν τις φωτογραφικές προκηρύξεις των θέσεων.

Είναι η Κυβέρνηση που καθόρισε τη διαδικασία επιλογής, όπως αυτή περιγράφεται στο νόμο, χωρίς μοριοδότηση και με την τελική επιλογή να γίνεται από τον Υπουργό.

Είναι η Κυβέρνηση που καθυστέρησε την εφαρμογή του νόμου για μια διετία, καλύπτοντας τις κενές θέσεις με κομματικά στελέχη και δίνοντας σαφές προβάδισμα στους υφιστάμενους συριζαίους Γραμματείς.

Όλα τα παραπάνω δεν προσβάλλουν μόνο τους θεσμούς και τους υποψηφίους, αλλά και τη νοημοσύνη των πολιτών. Η δυσπιστία προς την Κυβέρνηση αποτυπώνεται και  στο Μητρώο Επιτελικών Στελεχών του Δημοσίου που δημιουργήθηκε δήθεν για την αξιοκρατική στελέχωση της δημόσιας διοίκησης και κατέληξε να έχει μόνο 2.500 εγγεγραμμένους από τους 40.000 που υπολόγιζε ο κ. Βερναρδάκης.

Σε κάθε περίπτωση, μόνο ως ανέκδοτο μπορούν να εκληφθούν όσα υποστηρίζει η κυρία Γεροβασίλη περί αποκομματικοποίησης του Κράτους. Απόδειξη οι αμέτρητοι συγγενείς και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ που διορίζονται, μέχρι και αυτή τη στιγμή, σε επιτελικές θέσεις του Δημοσίου και Ανεξάρτητων Υπηρεσιών».

Δείτε την ομιλία του Γ. Γεωργαντά στη Βουλή για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο, που εκφώνησε σήμερα Τετάρτη 7 Μαρτίου.

Σχολιάστε