My Twitter Feed

4 Δεκέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΕΡΤ: Σοβαρές οι ελλείψεις στο ΓΝΚ -

Παρασκευή, 4 Δεκέμβριος, 2020

Στα «κόκκινα» πάντα ο ν. Κιλκίς -

Παρασκευή, 4 Δεκέμβριος, 2020

ΑΣΕ: Ομολογούν την ενοχή τους! -

Παρασκευή, 4 Δεκέμβριος, 2020

Σοκ από τα 56 νέα κρούσματα! -

Παρασκευή, 4 Δεκέμβριος, 2020

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στον Γεωργαντά -

Παρασκευή, 4 Δεκέμβριος, 2020

Για επικοινωνία δήμου – πολιτών -

Παρασκευή, 4 Δεκέμβριος, 2020

Έκκληση για προσφορά προϊόντων -

Παρασκευή, 4 Δεκέμβριος, 2020

«Απαιτείται σοβαρότητα και δράση» -

Παρασκευή, 4 Δεκέμβριος, 2020

Μυρίζει μπαρούτι

Pappas Tasos1Του Τάσου Παππά.


Δεν ξέρω αν πήρατε χαμπάρι την κόντρα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα με τον γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκο. Το πιθανότερο είναι να μην την προσέξατε. Λογικό. Συμβαίνουν τόσα στη χώρα, άλλα σοβαρά, άλλα λιγότερο σοβαρά, αρκετά ευτράπελα και πολλά ανησυχητικά, που μια αντιπαράθεση Τζιτζικώστα – Παπαμίκου δεν είναι δα και μείζον γεγονός. Μερικές φορές, όμως, στα μικρά κρύβονται ενδιαφέροντα πράγματα, ενδεικτικά για τον χαρακτήρα των ανθρώπων. Ως γνωστόν, εξ όνυχος τον λέοντα.

Σας ενημερώνω εν τάχει. Ο κ. Τζιτζικώστας, στέλεχος της Ν.Δ. που κατέβηκε υποψήφιος χωρίς την έγκριση του κόμματός του στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προσεκλήθη επισήμως από τη Συγγρού στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 40χρονα της Ν.Δ. στη Χαλκιδική. Οχι μόνο δεν παρέστη, όπως είχε δεσμευτεί, αλλά άσκησε κριτική στον Αντ. Σαμαρά επισημαίνοντας πως το κόμμα υπό την ηγεσία του δεν υπηρετεί τις συντηρητικές αρχές του ιδρυτή Κωνσταντίνου Καραμανλή. Του απάντησε ο κ. Παπαμιμίκος λέγοντάς του (σε ελεύθερη απόδοση): «ποιος είσαι εσύ που τολμάς να μιλάς έτσι όταν άλλοι, πιο σπουδαίοι από σένα και με μεγαλύτερη ιστορία και προσφορά στο κόμμα, τίμησαν με την παρουσία τους την πανηγυρική εκδήλωση», αναφέροντας ορισμένες από τις εμβληματικές προσωπικότητες της παράταξης, όπως τον Κώστα Καραμανλή, τον Γιάννη Βαρβιτσιώτη και τον Πέτρο Μολυβιάτη.

Ως εδώ καλά, θα πει κανείς. Πρόκειται για μια συνηθισμένη αψιμαχία που ενδιαφέρει λίγους. Τρικυμία στο φλιτζανάκι του καφέ. Εχουμε δει και χειρότερα. Ωστόσο, ο κ. Παπαμιμίκος πετάει και μία σπόντα με την πρόθεση να δείξει τη χαμηλή ποιότητα του αντιπάλου του. Τον εγκαλεί για αχαριστία. Αφού του θυμίζει ότι περιφερειάρχης για πρώτη φορά δεν έγινε όταν εξελέγη το 2014, αλλά το 2012, όταν διαδέχθηκε τον εκπεσόντα Π. Ψωμιάδη, σημειώνει πως για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να κατατεθεί «ειδική τροπολογία που ζητούσε επίμονα ο ίδιος ο κ. Τζιτζικώστας». Μάλιστα. Ο κ. Παπαμιμίκος νομίζει ότι αποκαλύπτοντας αυτή τη λεπτομέρεια εκθέτει μόνο τον κ. Τζιτζικώστα, τον οποίο όντως εκθέτει. Μάλλον, όμως, δεν συνειδητοποίησε ότι ταυτοχρόνως εξέθεσε το κόμμα του και την κυβέρνησή του που υπέκυψαν στις πιέσεις και δέχτηκαν να συντάξουν την ειδική τροπολογία για να κάνουν το χατίρι στον κ. Τζιτζικώστα.

Κάνοντας μια προβολή στο μέλλον, φανταστείτε τι έχουν να δουν τα ματάκια μας και ν’ ακούσουν τ’ αυτάκια μας στην περίπτωση που το σύστημα εξουσίας καταρρεύσει. Πολλοί απ’ αυτούς που σήμερα κρατούν το στόμα τους κλειστό, για να μην προξενήσουν βλάβη στην κυβέρνηση και στα κόμματα που τη συγκροτούν, θα βγουν στα κεραμίδια. Και τότε, όποιον πάρει ο Χάρος. Τραυματισμένες φιλοδοξίες, χρεοκοπημένες προσδοκίες και νοσηρές πικρίες θα παρελάσουν από μπροστά μας, εκλιπαρώντας για λίγα ψίχουλα κατανόησης. Καλά να είμαστε να παρακολουθήσουμε το θέαμα.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε