My Twitter Feed

17 Μαΐου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μονομερείς ενέργειες

Pappas Tasos1-001Του Τάσου Παππά.


– Αγαπητοί επιτηρητές: «Μήπως είναι μονομερής ενέργεια η απόφαση του πρωθυπουργού να επικοινωνήσει το Σάββατο το μεσημέρι με τους πολίτες και να τους ενημερώσει για το πώς πήγε η διαπραγμάτευση;» Σίγουρα. Δεν μας ρώτησε όπως όφειλε για το περιεχόμενο του μηνύματος ώστε να το εγκρίνουμε, αφού προηγουμένως το είχαμε κοστολογήσει και είχαμε καταλήξει στην εκτίμηση ότι δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στις δημοσιονομικές ισορροπίες. Δεν ξεκινήσατε καλά.

– Σεβαστοί εταίροι: «Μήπως είναι μονομερής ενέργεια η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου το Σάββατο το βράδυ;». Οπωσδήποτε. Δεν γνωρίζαμε για τη σύσκεψη και στη συνέχεια δεν μάθαμε από τους πρακτικογράφους τι ακριβώς διημείφθη και ιδιαιτέρως ποια θέση πήρε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνης που λέει κάτι περίεργα περί εφαρμογής του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης δεν ζητήθηκε η γνώμη των 42 πολιτών που κάλεσαν την κυβέρνηση να μη δαγκώνει το (γερμανικό) χέρι που της προσφέρει απλόχερα βοήθεια. Η αχαριστία είναι μεγάλο αμάρτημα.

– Ανιδιοτελείς σωτήρες: «Μήπως είναι μονομερής ενέργεια η απόφαση του αρμοδίου υπουργείου να καταργήσει τον νόμο για την πολιτική επιστράτευση;». Ασφαλώς. Δεν πήρε ο υπουργός σας τηλέφωνο στο Βερολίνο για να διαβεβαιώσει ότι αυτή η ρύθμιση δεν θα ανοίξει την όρεξη στις συντεχνίες, οι οποίες ως γνωστόν καραδοκούν για να ξεκινήσουν απεργίες διαρκείας που θα εκτροχιάσουν τον προϋπολογισμό. Πρόκειται για ασύγγνωστη ενέργεια.

– Φιλόστοργοι θεματοφύλακες της ευρωπαϊκής ιδέας: «Μήπως είναι μονομερής ενέργεια η πρόθεση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου να συγκροτήσει επιτροπή για τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο;». Αναντίρρητα ναι. Στους ανόητους που λένε ότι δεν μπορεί να είναι μονομερής ενέργεια έναντι των ευρωπαϊκών θεσμών μια διεκδίκηση που αφορά τις σχέσεις δύο κρατών, απαντούμε πως οτιδήποτε εμπλέκει τη Γερμανία αφορά όλη την Ευρώπη.

Αλλωστε αυτό αναδείχθηκε με τον πιο σαφή τρόπο τις προηγούμενες μέρες στις Βρυξέλλες. Η τριάδα (Ντάισελμπλουμ, Λαγκάρντ, Μοσκοβισί) συζητούσε εναλλάξ με τους Σόιμπλε – Βαρουφάκη για το ελληνικό πρόβλημα. Ουδείς άλλος υπουργός παρενέβη. Συνεπώς ο κ. Σόιμπλε δεν είναι ένας απλός υπουργός Οικονομικών μιας χώρας, είναι ο υπουργός Οικονομικών της ευρωζώνης. Κι αφήστε επιτέλους αυτές τις ανοησίες για «γερμανική Ευρώπη». Απλώς, η μεγάλη αυτή η χώρα βοηθάει σαν στοργικός πατέρας τους αναξιοπαθούντες λαούς να πάρουν τον δρόμο της αρετής. Εχει υπομονή, αλλά μην διανοηθείτε να την θυμώσετε.

– Εντιμοι συνομιλητές: «Μήπως το πολύ το Kύριε ελέησον το βαριέται κι ο παπάς;». Είστε βλάσφημοι και αγνώμονες.

Ανάγωγα

Καρναβάλια προχτές σ’ όλη την Ελλάδα παρά τη βροχή και το κρύο, γαστριμαργική πανδαισία χτες με σαρακοστιανά. Αυτή η χώρα δεν βάζει μυαλό, κ. Σόιμπλε. Εξακολουθεί να μη θέλει να μπει στον ενάρετο δρόμο που της έχετε χαράξει. Σφίξτε κι άλλο τα λουριά μπας και συμμορφωθεί. Δεν θα πληρώνετε εσείς την κραιπάλη του άσωτου έθνους που έχει το θράσος να σας ζητάει και χρωστούμενα από την περίοδο της Κατοχής.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε