My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Μοναδική συναυλία απ`τη ΚΟΘ

Μια αξέχαστη συναυλία έδωσε στην πόλη του Κιλκίς η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου. Η ΚΟΘ, που στα 55 χρόνια της συνεχούς καλλιτεχνικής και μουσικής της παρουσίας σε Ελλάδα και εξωτερικό επισκέφθηκε φέτος για πρώτη φορά την πόλη μας μετά από πρόσκληση του Δήμου Κιλκίς, χάρισε μια πρωτόγνωρη εμπειρία στο κοινό του Κιλκίς, δίνοντάς του την ευκαιρία να ταξιδέψει στον διαχρονικό και όμορφο κόσμο της κλασικής μουσικής.

theatro-lofou-klkisΚαι το πολυπληθές κοινό όμως που κατέκλυσε το Θέατρο Λόφου την περασμένη Τετάρτη,  αγκάλιασε με θερμή και συγκίνηση την ΚΟΘ, χαρίζοντάς της το θερμό του χειροκρότημα.

Η κορυφαία αυτή συναυλία, που παρόμοιά της δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ ξανά στο Κιλκίς με τη συμμετοχή ενός από τα πιο αξιόλογα και μεγαλύτερα συμφωνικά σχήματα της χώρας, διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Κιλκίς, με αφορμή τη συμπλήρωση 101 χρόνων από την Μάχη του Κιλκίς και την απελευθέρωση της πόλης.

Η Κ.Ο.Θ. τιμώντας την 101η επέτειο της πόλης παρουσίασε γνωστά αριστουργήματα του κλασικού ρεπερτορίου, υπό τη διεύθυνση της εξαίρετης μαέστρου με σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό κ. Ζωής Τσόκανου και με τη σύμπραξη της αξιόλογης σοπράνο κ. Βάσως Βαϊούλη που τα τελευταία χρόνια εργάζεται και κατοικεί  με την οικογένειά της στο Κιλκίς.

kothΤο πρώτο μέρος της συναυλίας περιελάμβανε την Εισαγωγή και την άρια Ah chi mi dice mai από την όπερα Ντον Τζοβάνι, την Εισαγωγή και την άρια Porgiamorqualcherristor από την όπερα Οι Γάμοι του Φίγκαρο του Βολφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, το πρελούδιο από τη Γ’ πράξη της όπερας Τραβιάτα και την άρια D’amor sull ali rosee από την όπερα Il Trovatore του Τζιουζέπε Βέρντι. Αντίστοιχα, στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκε ένα από τα σημαντικότερα έργα του συμφωνικού ρεπερτορίου, η υποβλητική Συμφωνία αρ. 9 σε μι-ελάσσονα, έργο 95 του Αντονίν Ντβόρζακ, γνωστή και ως Συμφωνία του Νέου Κόσμου με τη συμμετοχή 60 κορυφαίων μουσικών της ΚΟΘ.

Την συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, πολυπληθές κοινό, στελέχη της ΚΟΘ, καθώς και ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του φορέα, κ. Γεώργιος Βράνος.

Ο Δήμος Κιλκίς ευχαριστεί θερμά όλους εκείνους που τίμησαν με την παρουσία τους την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση, καθώς επίσης και τους Σαμαρείτες, τη νεοσύστατη εθελοντική ομάδα του Τοπικού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που κάλυψαν την εκδήλωση σε ό,τι αφορά την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη.

Δελτίο τύπου από Δήμο Κιλκίς

Σχολιάστε