My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Μνημόνια και παραβιάσεις Συντάγματος

syntagmaΟμιλία του πρώην προέδρου Αρείου Πάγου, Βασίλη Νικόπουλου, στη ΤΕΧΝΗ Κιλκίς.

Ομιλία με θέμα “Οι εκ της εφαρμογής των μνημονίων αθρόες παραβιάσεις του Συντάγματος” με προσκεκλημένο τον πρώην Πρόεδρο Αρείου Πάγου κ. Βασίλη Νικόπουλο θα πραγματοποιήσει η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Κιλκίς, την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014 στις 7μ.μ., στην αίθουσα “Μ. Ανδρόνικος” του φορέα (25ης Μαρτίου 20).

Η επιβολή, ψήφιση και εφαρμογή των μνημονίων και των συναφών με αυτά δανειακών συμβάσεων της περιόδου 2010-2013 είχε ως αποτέλεσμα εκτός των άλλων, και τις αθρόες παραβιάσεις του εθνικού μας συντάγματος από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση, η οποία επέδειξε πρωτοφανή αντισυνταγματική συμπεριφορά, όμοια της οποίας δεν έχει να επιδείξει όχι μόνο η ελληνική, αλλά και η παγκόσμια συνταγματική ιστορία.

Οι παραβιάσεις του Συντάγματος κατά την περίοδο αυτή υπήρξαν αθρόες, προμελετημένες, προκλητικές και απροκάλυπτες, σε βαθμό που εγγίζει την πλήρη συνταγματική εκτροπή. Και τούτο διότι εκτείνονται στα σπουδαιότερα κεφάλαια του Συντάγματος, όπως της εθνικής κυριαρχίας, της λειτουργίας του πολιτεύματος, της διακρίσεως των εξουσιών, των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, κτλ.

Στην άκρως ενδιαφέρουσα όσο και επίκαιρη αυτή διάλεξη, ο ομιλητής θα δώσει μια γενική εικόνα της αντισυνταγματικής συμπεριφοράς του Κράτους στην περίοδο αυτή, αναπτύσσοντας ορισμένες διατάξεις του Συντάγματος και ειδικότερα εκείνες των οποίων οι παραβιάσεις είναι κραυγαλέες.

Θα επακολουθήσει συζήτηση.

Δελτίο τύπου από ΤΕΧΝΗ

Σχολιάστε