My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Μια υπέροχη συναυλία παραδοσιακών τραγουδιών

Με μια εκδήλωση γεμάτη παράδοση, ιστορικές μνήμες και συναισθήματα, ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Κιλκίς τίμησε τους ιερούς προγόνους μας οι οποίοι έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος και οι οποίοι με την θυσία τους μας χάρισαν το ύψιστο αγαθό της Ελευθερίας, πραγματοποιώντας με εξαιρετική επιτυχία την συναυλία παραδοσιακών δημοτικών τραγουδιών, η οποία ήταν αφιερωμένη στα ελευθέρια της πόλης του Κιλκίς.

Το βράδυ της Δευτέρας 25 Ιουνίου, το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς ήταν κατάμεστο από κόσμο που χειροκρότησε θερμά μια υπέροχη  εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν η χορωδία του Αγίου Δημητρίου με χοράρχη τον πρωτοψάλτη-δάσκαλο Σάββα Ηλιάδη, το παραδοσιακό συγκρότημα «Ιχνηλάτες της Παράδοσης», και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Τραπεζοϋπαλλήλων Κιλκίς με υπεύθυνη την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Ευδοκία Σιάτρα-Παπανικολάου.

Ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγ. Δημητρίου αρχιμ. π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και τους πολίτες, τόνισε στην έναρξη της εκδήλωσης μεταξύ των άλλων τα εξής: «Σε όλα τα χρόνια της ιστορίας η μικρή μας Ελλάδα, η πατρίδας μας, πολεμά για την ειρήνη και την ελευθερία με το πνεύμα και τον πολιτισμό της και ξεπερασε κρίσεις και δυσκολιες επειδή στηριζόταν στην παράδοση. Γιατί τώρα να μην το κάνει;».

Την εκδήλωση ευλόγησε με πατρικούς λόγους ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Εμμανουήλ ενώ συντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρ. Γκουντενουδης και εκ μέρους του Δήμου ο αντιδήμαρχος Δημ. Τσαντάκης. Επίσης παρέστησαν εκπρόσωποι της 71 Α/Μ Ταξιαρχίας «ο Ποντος», ο πρόεδρος του ΕΒΕ Π. Τονικίδης, ο πρ. βουλευτής Γ. Φραγγίδης και ο πρόεδρος του ΟΠΟΝΓΑ Αν. Αμανατίδης.

Ακολούθως η φιλόλογος κ. Συμέλα Μιχαηλίδου πραγματοποίησε μια ενδιαφέρουσα ομιλία για την μάχη του Κιλκίς ενώ η χορωδία ταξίδεψε με εκπληκτικό τρόπο σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας και όχι μόνο με τραγούδια από τον Πόντο και την Σμύρνη μέχρι το Αιγαίο και την Ήπειρο.

Η εκδήλωση έκλεισε με τους παρόντες να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο, με παρότρυνση του Σεβ. Ποιμενάρχη κ. Εμμανουήλ.

Δελτίο τύπου απ` τη Μητρόπολη Κιλκίς

Σχολιάστε