My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Μια Μπάμπω στην εξουσία!

mpampo-terpyllos-kilkisΜε μεγάλη επιτυχία ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπύλλου αναβίωσε και φέτος στις 7 Ιανουαρίου το θρακιώτικο έθιμο «Μπάμπω».

Από το πρωί οι γυναίκες του χωριού ξεχύθηκαν στους δρόμους καταλαμβάνοντας την εξουσία! Αντικατέστησαν τον παπά, τον δάσκαλο και τον αστυνόμο, έδιωξαν όλους τους άντρες από τα καφενεία, παίρνοντας αυτές την θέση τους για τσίπουρα, τάβλι και χαρτιά. Πήγαν ακόμα και στο Δημαρχείο, απ` όπου έδιωξαν τον πρόεδρο και τους συμβούλους του, αναλαμβάνοντας αυτές τα καθήκοντά τους! Τους δε άντρες που δεν πραγματοποιούσαν τις καθημερινές δουλειές του νοικοκυριού και τόλμησαν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους, αφού τους κατέβρεχαν τους επέβαλαν αυστηρά πρόστιμα!

Το βράδυ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του συλλόγου πραγματοποίησαν διάφορα χιουμοριστικά σκετσάκια με «ζουμερούς» διαλόγους, πλήρης αναπαράσταση ενός γάμου με ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΤΟΥ, ενώ οι πιο τολμηρές τραγουδούσαν παραδοσιακά τραγούδια με «πιπεράτους» στίχους. Ακολούθησε ολονύχτιο γλέντι όπου έρεε το γλυκό κρασί, ο χορός ήταν μέχρι τελικής πτώσεως, ενώ τα «πειράγματα» είχαν τον πρώτο λόγο. Κάποιοι άντρες που προσπάθησαν να εισέλθουν στον χώρο ακόμα τρέχουν να κρυφτούν……

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εκφράζει τα συγχαρητήρια σε όλες τις γυναίκες, μέλη του και μη, που εργάστηκαν για την επιτυχία της αναβίωσης του εθίμου και υπόσχεται ότι κάθε χρόνο η αναβίωση θα γίνεται ακόμα πιο πλούσια….

Σχολιάστε