My Twitter Feed

26 Σεπτέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα προσφυγόπουλα είναι τα μισά! -

Σάββατο, 26 Σεπτέμβριος, 2020

Κυριακίδης: Άδικη απόφαση! -

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος, 2020

ΓΝΚ: Σε εργολάβο η καθαριότητα -

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος, 2020

Κλείνουν τώρα και τα περίπτερα! -

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος, 2020

«Δίνουν τα δικαστικά σε ιδιώτες» -

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος, 2020

Έπιασαν 63χρονο για «οπλοστάσιο» -

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος, 2020

Εγκρίθηκαν τα ολιγομελή σε ΕΠΑΛ -

Παρασκευή, 25 Σεπτέμβριος, 2020

Διαφωνία με διευθυντή Β/βάθμιας -

Πέμπτη, 24 Σεπτέμβριος, 2020

«Μη κλείνετε τη Eurobank»

Με επιστολή του προς τον διοικητή της Eurobank, ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης ζητά να εξεταστεί «σοβαρά το ενδεχόμενο συνέχισης των εργασιών» του υποκαταστήματος στο Πολύκαστρο «με την παρούσα ή ακόμη και με μια διαφορετική μορφή».

Αναλυτικά, η επιστολή Σιωνίδη έχει ως εξής:

«Κύριε Διοικητά,

Με απογοήτευση πληροφορηθήκαμε την παύση εργασιών του υποκαταστήματος της τράπεζας Eurobank Ergasias στο Πολύκαστρο και τη συγχώνευση – συστέγασή του στο υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας στο Κιλκίς.

Η απόφασή σας, μολονότι δε γνωρίζουμε σε ποια ακριβώς κριτήρια βασίζεται, πλήττει ιδιαίτερα το Δήμο Παιονίας και τους πολίτες του.

Το υποκατάστημά σας στο Πολύκαστρο, μιας πόλης των δέκα περίπου χιλιάδων κατοίκων, εξυπηρετεί ταυτόχρονα μια ευρύτερη περιοχή πολύ μεγάλης έκτασης, που εκτείνεται από τα βόρεια σύνορα της χώρας μας στους Ευζώνους ως τα σύνορα του νομού Κιλκίς με το νομό Θεσσαλονίκης και το νομό Πέλλας, 35.000 κατοίκων συνολικά.

Η απόφασή σας πλήττει ιδιαίτερα τον εμπορικό κόσμο της περιοχής μας και του βιοτεχνικού μας πάρκου, θέτοντας ζητήματα στην ασφάλεια των καθημερινών συναλλαγών τους, καθώς πλέον θα υποχρεώνονται να μεταβαίνουν στο Κιλκίς και να διανύουν αποστάσεις άνω των 50 χιλ. Πέραν της ασφάλειας των συναλλαγών και της μεταφοράς μετρητών καθημερινά από όλη την περιοχή μας προς το Κιλκίς, η μεταφορά των εργασιών του υποκαταστήματός σας από το Πολύκαστρο υποβάλλει τους πελάτες σας σε ανυπολόγιστη ταλαιπωρία μετάβασης στο Κιλκίς, με το οποίο μάλιστα η συγκοινωνιακή σύνδεση της πόλης μας είναι μηδαμινή.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε ότι το Πολύκαστρο αποτελεί την έδρα του Δήμου Παιονίας, την έδρα της 33Μ/Κ Ταξιαρχίας, διαθέτει κτηματολογικό γραφείο, υποθηκοφυλακείο, Ειρηνοδικείο, ΔΕΥΑ, Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης και εκ των πραγμάτων αποτελεί την έδρα όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων του Δήμου Παιονίας.

Επιπλέον, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η περιοχή μας έχει μεγάλο ποσοστό κατοίκων τρίτης ηλικίας που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες, εκ του νόμου δε, όπως γνωρίζετε, εξαιρούνται από την υποχρέωση ηλεκτρονικών συναλλαγών ενώπιον της φορολογικής διοίκησης.

Το υποκατάστημά σας στο Πολύκαστρο είναι το πρώτο και το πλησιέστερο στα βόρεια σύνορα της χώρας μας και από τον οδικό δε άξονα της ΠΑΘΕ διέρχονται καθημερινά χιλιάδες οχήματα.

Υπογραμμίζουμε ότι ο Δήμος Παιονίας επέλεξε πριν από λίγους μήνες να στηρίξει την τράπεζά σας και να έλθουμε σε συνεργασία, μεταφέροντας ένα μεγάλο τμήμα των ταμειακών μας διαθεσίμων σε λογαριασμό που τηρείται στην τράπεζά σας. Βασικό κριτήριο της επιλογής μας αυτής και προϋπόθεση βεβαίως για την ομαλή και εύρυθμη συνεργασία μας ήταν το γεγονός ότι η τράπεζά σας τηρεί υποκατάστημα στην πόλη του Πολυκάστρου.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα λάβετε υπόψη την παρούσα επιστολή μας και όλους τους προβληματισμούς που γεννήθηκαν με την απόφασή σας να κλείσετε το υποκατάστημά σας στο Πολύκαστρο. Ελπίζουμε και σας καλούμε να εξετάσετε σοβαρά το ενδεχόμενο συνέχισης των εργασιών του υποκαταστήματός σας στο Πολύκαστρο με την παρούσα ή ακόμη και με μια διαφορετική μορφή, που θα συνδυάζει το μειωμένο για εσάς λειτουργικό κόστος εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την άμεση και ασφαλή εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής μας.

Τέλος με δεδομένο ότι το Πολύκαστρο απέχει 17 περίπου χιλιόμετρα από την πόλη Γευγελή των Σκοπίων, θεωρούμε αδιανόητο σήμερα να αποδυναμώνονται οι ακριτικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας αφήνοντας περιθώρια για οικονομική δραστηριότητα σε πιστωτικά ιδρύματα γειτονικών χωρών.»

Σχολιάστε