My Twitter Feed

28 Οκτώβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αποχαιρετούν τον Χ. Παπαδόπουλο -

Τετάρτη, 28 Οκτώβριος, 2020

Nέα ψυχρολουσία τα 11 κρούσματα -

Τρίτη, 27 Οκτώβριος, 2020

«Όχι συγχώνευση του Τελωνείου» -

Τρίτη, 27 Οκτώβριος, 2020

Πρόεδρος ΔΕΥΑΠ ο Δραγανίδης -

Τρίτη, 27 Οκτώβριος, 2020

ΦΣΚ: Δωρεάν μάσκες σε Παιονία -

Τρίτη, 27 Οκτώβριος, 2020

Ανησυχία γιατρών για τις εκκλησίες -

Τρίτη, 27 Οκτώβριος, 2020

Αποχή καθηγητών από εκλογές -

Δευτέρα, 26 Οκτώβριος, 2020

ΚΚΕ: Για την ζωή και την Υγεία -

Δευτέρα, 26 Οκτώβριος, 2020

Μητσοτάκης και τεστ της πάπιας

Του Κώστα Βαξεβάνη.


Αν κάτι μοιάζει με πάπια, κολυμπάει σαν πάπια και κράζει σαν πάπια, τότε πιθανότατα είναι πάπια ( If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck) λένε στην Αμερική.

Η συλλογιστική που οδηγεί στο ότι η πάπια είναι πάπια και όχι αετός επειδή το θέλουν οι εφημερίδες του Μαρινάκη και τα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας, ερμηνεύει ποιός είναι ο σημερινός πρωθυπουργός. Αφήστε στην άκρη τα μεγάλα και πολιτικά που είναι φορτωμένα με πολιτικούς μύθους του επιπέδου ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπατάει στο νερό της κανονικότητας και καταπίνει τα σπαθιά των πολιτικών του αντιπάλων σαν καραμέλες. Ας μείνουμε στα απλά που ερμηνεύουν τον άνθρωπο και καλούνται να επιβεβαιώσουν όλα αυτά που αποτελούν καθημερινές αξίες.

Σημειώστε λοιπόν:

1. Πρόκειται για έναν πρωθυπουργό που καταδέχθηκε να κάνει αίτηση ως πλημμυροπαθής για να πάρει στην καλύτερη περίπτωση αποζημίωση 2.000 ευρώ σαν να ήταν άπορος Κρητικός που τον κατέστρεψαν οι θεομηνίες (δεν το διέψευσε ποτέ)

2. Πρόκειται για έναν πρωθυπουργό που φωτογραφήθηκε στην αεροπορική γραμμή Νέα Υόρκη-Βοστώνη για να μας εξαπατήσει πως χρησιμοποιεί δημόσια μέσα μεταφοράς σε ιδιωτικές επισκέψεις, ενώ είχε βάλει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος να τον ακολουθεί . Μας έβαλε να πληρώσουμε εκτός από καύσιμα για ένα ιδιωτικό ταξίδι, τέλη ελλιμενισμού και διαμονής πληρώματος. Το θέμα δεν είναι όμως τι ξόδεψε από τον δημόσιο κορβανά, αλλά ότι αντιλαμβάνεται τους πολίτες της χώρας ως ιθαγενείς που καταναλώνουν τα καθεφτάκια που τους σερβίρει μιντιακά (δεν το διέψευσε παρότι με μεγάλη ευκολία δημοσίευσε τα εισιτήρια της μετάβασής του στη Βοστώνη για να δείξει πως δεν πήγε με το πρωθυπουργικό)

3. Πρόκειται για έναν πρωθυπουργό που δεν είχε το τακτ και την αξιοπρέπεια να απαιτήσει από τη σύζυγό του να παρακολουθήσει στη συνέλευση του ΟΗΕ τις ομιλίες από τα ειδικά έδρανα όπου βρίσκονταν όλες οι σύζυγοι πρωθυπουργών, αλλά την κατέβασε στα έδρανα των εθνικών αντιπροσωπειών σα να ήταν θεσμός τους Ελληνικού κράτους.

4. Πρόκειται για έναν πρωθυπουργό που ενώ απαίτησε θεωρητικά από τους υπουργούς του να μη διορίζουν συγγενείς τους σε κρατικές θέσεις, ο ίδιος διόρισε τον ανιψιό του ως γενικό δερβέναγα.

5. Πρόκειται για έναν πρωθυπουργό που δεν απαντησε ποτέ δημόσια για όσα αποκαλύπτονται γι αυτόν και αφορούν τη σχέση του με το χρήμα (offshore, κρυφούς χρηματοδότες, ανακριβές πόθεν έσχες) και επέλεξε ως λύση την ισοπέδωση με αθέμιτα μέσα αυτών που τα αποκαλύπτουν

6. Πρόκειται για έναν πρωθυπουργό , που έφτασε στο σημείο να τηλεφωνεί σε επιχειρηματίες για να διακόψουν τη διαφήμιση σε ένα μέσο ενημέρωσης όπως το Documento που αποκαλύπτει τη δραστηριότητά του και ασκεί έλεγχο. Όχι μόνο δεν το έχει διαψεύσει αλλά κάνει την πάπια. Την αναξιοπρεπή πάπια.

Γι’ αυτό σας λέω. Αν κάποιος μοιάζει με αναξιοπρεπή πρωθυπουργό, κινείται σαν αναξιοπρεπής πρωθυπουργός και φωνάζει σαν αναξιοπρεπής πρωθυπουργός, τότε μάλλον είναι αναξιοπρεπής πρωθυπουργός. Και λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης.

Άρθρο στο koutipandoras.gr

Σχολιάστε