My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Μητρικός θηλασμός, οφέλη για μια ζωή

thylasmos1Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, η εθελοντική, διαδικτυακή Ομάδα Στήριξης Μητρικού Θηλασμού & Μητρότητας Κιλκίς ( www.facebook.com/groups/kilkis.thilasmos ) με την υποστήριξη του ΠανελλήνιοΥ ΔίκτυοΥ Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργάνωσε τον 5ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που πραγματοποιήθηκε στο daily bistro «ΤΡΥΠΟΚΑΡΥΔΟΣ».

Στη δράση αυτή που έγινε την Κυριακή στις 2 Νοέμβρη 2014, συμμετείχαν 57 πόλεις από όλη την Ελλάδα και μια του εξωτερικού ( Λονδίνο ) και καταμετρήθηκαν πάνω από 2500  μανούλες  που θήλασαν ταυτόχρονα για να τιμήσουν την εβδομάδα αφιερωμένη στο μητρικού θηλασμού.

thylasmos2Στο Κιλκίς, ο χώρος του καφέ κατακλύστηκε από μανούλες θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες και φίλους ενώ αρκετές μανούλες θήλασαν στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ότι ο δημόσιος μητρικός θηλασμός δεν είναι ταμπού αλλά δικαίωμα κάθε μητέρας και παιδιού!

Για να υλοποιηθεί μια τέτοια μεγάλη γιορτή συνέβαλλαν πολλοί υποστηρικτές- χορηγοί. Ευχαριστούμε θερμά το καφέ «ΤΡΥΠΟΚΑΡΥΔΟΣ», τον φωτογράφο Τσιτάκη Αθανάσιο για τη φωτογραφική κάλυψη και τη ζωγράφο Δέσποινα Οργιανέλη που απασχόλησε δημιουργικά τα μεγαλύτερα παιδιά με face painting. Για τις μανούλες, τις εγκύους και τις θηλάζουσες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση μοιράστηκαν πολλά δωράκια από τοπικά καταστήματα και επιχειρήσεις.

thylasmos3Από την Ομάδα Στήριξης Μητρικού Θηλασμού & Μητρότητας Κιλκίς,

Οι Διοργανώτριες της εκδήλωσης:

Ακριτίδου Σόνια,  Γιαννέλου Κρυσταλένια, Γιαννοπούλου Στέλλα, Γκουντινούδη Αναστασία Γουλτίδου Αιμιλία  Ευγενίδου Αιμιλία, Ζαχαριάδου Ειρήνη, Καλπάκα Πηνελόπη, Μπολυμένη Κική, Ξάφη Βάσω

Σχολιάστε