My Twitter Feed

28 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δυο γιατροί για το ΓΝ-ΚΥ Γουμένισσας -

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Παιονία: 5 θέσεις για Δημοτ. Αστυνομία -

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Στάση εργασίας των φαρμακοποιών -

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Σωματεία: Όλοι στην 24ωρη απεργία -

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Κάλεσμα για τη γενική απεργία -

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Μεγάλη συγκέντρωση σε Ευζώνους -

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Ελεύθεροι οι 5 των “μεταφορών” -

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

ΕΛΜΕ:Όλοι απεργία/συλλαλητήριο -

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

“Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας”

Με αφορμή την ολοκλήρωση των περιοδειών στους οικισμούς του Δήμου Κιλκίς, η επικεφαλής του συνδυασμού “Πρωτοβουλία Ευθύνης και Συμμετοχής – Αλλά…ζω” και υποψήφια δήμαρχος Ιωάννα Ρούσσου, προέβη σε δήλωση με τίτλο “Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας – Μην υποβαθμίζετε το θεσμό των αυτοδιοικητικών εκλογών”, με την οποία αντιτάσσεται στη διαπλοκή, την αδιαφάνεια και τους προεκλογικούς εκβιασμούς, ενώ καλεί τους δημότες σε “ενεργό συμμετοχή για να δώσουμε νέα πνοή σε αυτόν τον τόπο που μας ανήκει”.

roussou-ioannaΗ δήλωση:

Το Μάιο κλείνουμε τέσσερα χρόνια κάτω από την ασφυκτική πίεση των μνημονίων της Τρόικα. Κάτω από τις απαιτήσεις των δανειστών-δυναστών  που οδήγησαν πολλούς συντοπίτες μας στη εξαθλίωση, στην οικονομική ανέχεια, στην ανεργία, στην αυτοκτονία.

Το Μάιο κλείνουμε τέσσερα χρόνια ενός γκρίζου  μακρύ  χειμώνα που «πάγωσε» την αξιοπρέπεια, τα όνειρα, τις ελπίδες μας.

Αυτό το Μάιο καλούμαστε να επιλέξουμε τι κοινωνία θέλουμε να διαμορφώσουμε για τα παιδιά μας, για το μέλλον αυτού του τόπου. Μας δίνετε η ευκαιρία να ανατρέψουμε μια κατάσταση που δε μας τιμά και δε μας αξίζει.

Η περιοδεία μας στην Περιφέρεια του Δήμου Κιλκίς τελείωσε.  Βρεθήκαμε κοντά στους κατοίκους των χωριών μας, που κάτω από τον πολιορκητικό κλοιό του Καλλικράτη, έχουν αφεθεί στην τύχη τους, φωνάζουν απεγνωσμένα για βοήθεια.

 Μετά από μία μακρά περίοδο χρηματοοικονομικής ευημερίας των αρχόντων του δήμου, τίποτε δεν έχει απομείνει που να θυμίζει  ανάπτυξη. Μείναμε στα έργα βιτρίνας. Καμιά υποδομή, κανένα κοινωφελές έργο, καμία μέριμνα για θέματα ζωτικής σημασίας και ποιότητας. Εν έτι 2014 τα χωριά μας απομονώθηκαν, έμειναν  χωρίς απαραίτητες υποδομές. Χωρίς δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, βιολογικού καθαρισμού. Χωρίς οδική συγκοινωνία, σχολικά κτίρια χωρίς βασικές προδιαγραφές. Συναντήσαμε ανθρώπους ηλικιωμένους αφημένους στη μοίρα τους,  χωρίς δυνατότητα μετακίνησης ακόμα και για να συνταγογραφήσουν τα φάρμακά τους. Βρήκαμε χωριά ερημωμένα, χωρίς νέους γιατί διάλεξαν το δρόμο του ξεριζωμού, της μετανάστευσης. Χωρίς  ευκαιρίες απασχόλησης, χωρίς δυνατότητες ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα. Επισκεφτήκαμε αγροτικά ιατρεία που συντηρούνται από τους δημότες.

 Παρόλα αυτά οι τοπικοί άρχοντες συνεχίζουν να φροντίζουν για έργα τσιμεντοποίησης. Συνεχίζουν να κόβουν κορδέλες ανολοκλήρωτων έργων.  Συνεχίζουν  να εφαρμόζουν αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας χωρίς καμία διεκδίκηση υπέρ του δημότη. Διαθεσιμότητες απολύσεις, περικοπές, περιορισμός χρηματοδότησης,αύξηση της γραφειοκρατίας, διαπλοκή, κακοδιαχείριση,  παραπομπές στη δικαιοσύνη, καταδίκες, συνθέτουν το σκηνικό στο δήμο μας.

Τα προεκλογικά  ρουσφετολογικά παιχνίδια «φούντωσαν». Συμβάσεις, πετρέλαια, σκεπές και κάθε είδους παροχές με αντάλλαγμα την ψήφο μας. Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας. Μην υποβαθμίζετε το θεσμό των αυτοδιοικητικών εκλογών. Μη μετατρέπεται την Κυριακή των εκλογών από ημέρα γιορτής σε ημέρα ομηρίας των πολιτών.

Στις 18 Μαΐου καλούμαστε να ανατρέψουμε τη δραματική αυτή κατάσταση που επικρατεί στον τόπο μας. Να μετατρέψουμε την οργή μας σε δύναμη ανατροπής του σαθρού πολιτικού σκηνικού. Να μετατρέψουμε την αγανάκτησή μας σε φωνή διαμαρτυρίας, ευθύνης και συμμετοχής.

 Οι εκλογές είναι η φωνή του λαού και το μήνυμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο.

 ΟΧΙ στη διαπλοκή.

 ΟΧΙ στην αδιαφάνεια.

ΟΧΙ στους προεκλογικούς εκβιασμούς.

 Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για την ισονομία,  την αξιοκρατία, τη διαφάνεια.

 Ας πάμε με αξιοπρέπεια στις 18 Μαΐου στην κάλπη.

 Όλοι μαζί με την ενεργό συμμετοχή μας για να δώσουμε νέα πνοή σε αυτόν τον τόπο που μας ανήκει.

Γιατί είναι ο δικός μας τόπος.

 Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ”

Σχολιάστε