My Twitter Feed

20 Μαΐου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΑΕΙ: Με συγκίνηση η τελετή ορκωμοσίας -

Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Νέα νίκη ΣΥΡΙΖΑ, 3η η ΔΑΚΕ -

Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

“Αγώνας με περισσότερο ζήλο” -

Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Μηνύματα για τη γενοκτονία Ποντίων -

Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Εικόνες λεηλασίας στα λουτρά -

Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Καταδίκη συμπεριφορών σε κάλπη -

Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Μόνο η Ειρήνη στη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ -

Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Όλο το πρόγραμμα των Πολυκαστρινών -

Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Μεταρρυθμίσεις μέχρι…

Pappas Tasos1-001…το κόκαλο.

Του Τάσου Παππά.


Αν κρίνουμε από το νέο ορυμαγδό δηλώσεων και δημοσιευμάτων οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στο πιο κρίσιμο στάδιο. Η πλευρά των δανειστών δείχνει τα δόντια της, όπως το τσακάλι πριν από την επίθεση στο θύμα του. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών παραδέχεται (χάρη μας κάνει) ότι υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες, ωστόσο (για να μην εφησυχάσουμε) επισημαίνει ότι δεν υπάρχει λίστα μεταρρυθμίσεων.

Έτσι αναρωτιέται κανείς σε ποια βάση έχει επιτευχθεί η πρόοδος. Για φιλοσοφία και τέχνη συζητούν τα κλιμάκια; Ο κεντρικός τραπεζίτης Ντράγκι που υπηρετεί με συνέπεια τον ουδέτερο (;) ρόλο του διατάζει τις ελληνικές τράπεζες-αυτές που σώθηκαν με τα λεφτά των φορολογουμένων- να μην αγοράζουν έντοκα γραμμάτια και να μην δανειοδοτούν δημόσιους οργανισμούς με τη μορφή κεφαλαίων κίνησης για να μην βοηθηθεί η αναιδής ελληνική κυβέρνηση.

Στους Τάιμς του Λονδίνου διέρρευσε (όλως τυχαίως) έγγραφο της φινλανδικής κυβέρνησης σύμφωνα με το οποίο η ευρωζώνη επεξεργάζεται σχέδιο για την αποπομπή της Ελλάδας από το ευρώ. Φυσικά, όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα, εξίσου …ευχάριστα, τα πληροφορούμαστε σε χορταστικές δόσεις από τα εγχώρια συστημικά μέσα, τα οποία όμως, τελείως συμπτωματικά, ξέχασαν να μας ενημερώσουν για ορισμένα άλλα πράγματα, ίσως επειδή δεν τα θεώρησαν σημαντικά.

Για παράδειγμα:

►Δεν μας είπαν για τις έρευνες ανεξάρτητων οργανισμών που αποδεικνύουν ότι το Δ.Ν.Τ με τα τοκογλυφικά επιτόκια που έχει επιβάλει στην Ελλάδα κερδίζει εξωφρενικά ποσά.

►Δεν μας είπαν για την αύξηση της ανεργίας στην Πορτογαλία-τη χώρα μοντέλο κατά τους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

►Δεν μας είπαν για το καλαμπούρι του απατεώνα Ραχόι που ανακοινώνει αύξηση των θέσεων απασχόλησης μόνο που πρόκειται για συμβάσεις εργασίας διάρκειας δέκα ημερών!

►Και βεβαίως τους διέφυγε η είδηση ότι ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας ( ο γνωστός πλαστογράφος, σκληρός επικριτής των αντιπάλων της λιτότητας ) και πρόεδρος του Eurogroup Ντάισελμπλουμ καλείται να απολογηθεί σε επιτροπή της ολλανδικής Βουλής γιατί δεν απέτρεψε τη χορήγηση μπόνους σε στελέχη τράπεζας η οποία για να επιβιώσει εισέπραξε από το ολλανδικό κράτος 22 δις ευρώ.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα πιέσεων, εκβιασμών και ενορχηστρωμένης προπαγάνδας ήρθε και η προτροπή του αρχηγού της αξιωματικής στην κυβέρνηση «να κλείσει γρήγορα συμφωνία».

Μια οποιαδήποτε συμφωνία κ. Σαμαρά;

Μια συμφωνία σαν κι αυτή που θα υπέγραφε η κυβέρνηση σας;

Ακόμη και μια συμφωνία που θα προβλέπει μείωση των συντάξεων, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και όπως-όπως ιδιωτικοποιήσεις;

Μια συμφωνία στα μέτρα του κ. Σόιμπλε (τον χάσαμε τελευταία τον διανοούμενο υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας) και του σοσιαλιστή (τρομάρα του) πρωθυπουργού της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς ο οποίος ζήτησε πιο βαθιές μεταρρυθμίσεις-προφανώς για να σκάψουν στο κόκαλο, αφού άλλο λίπος δεν υπάρχει;

Όλοι όμως γνωρίζουν πολύ καλά τι εννοούν οι Σαμαράς-Βενιζέλος και οι φίλοι τους στην Ευρώπη όταν μιλούν για μεταρρυθμίσεις. Επί χρόνια ασέλγησαν πάνω στη λέξη και την κατάντησαν κουρέλι.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε