My Twitter Feed

25 Μαΐου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Βουλη: Το βιολι…βιολακι, ο Μανιατης!

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΙΛΚΙΣ24, η σημερινή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, που συζήτησε το θέμα των μεταλλείων στα Κρούσια, έδωσε μεν την ευκαιρία στους εκπροσώπους του νομού μας να εκφράσουν την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας σε οποιαδήποτε μεταλλευτική δραστηριότητα, αλλά έδειξε ταυτόχρονα ότι ο υφυπουργός ΥΠΕΚΑ κ. Μανιάτης θα συνεχίσει τις προσπάθειες του υπουργείου να ενημερωθεί, όπως είπε, η τοπική κοινωνία και να προχωρήσει η σχεδιαζόμενη επένδυση.

Βέβαια επανέλαβε τη δέσμευση ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει χωρίς την συγκατάθεση της τοπικής κοινωνίας. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι όλοι οι παρόντες εκπρόσωποι του νομού διαβεβαίωσαν τα μέλη της επιτροπής ότι υπάρχει σφοδρή αντίδραση των Κιλκισιωτών, με την οποία συντάσσονται κι οι ίδιοι, ο κ. Μανιάτης επέμενε στη συνέχιση των “ενημερωτικών συγκεντρώσεων”, στην ενασχόληση κι άλλων επιτροπών της Βουλής (Υγείας, Εργασίας) με το θέμα, σε νέες συναντήσεις με παράγοντες του νομού κλπ.

Ο υφυπουργός επανέλαβε επίσης ότι ο τρέχον διαγωνισμός αφορά μόνο την έρευνα κι όχι την ίδια την επένδυση, για την οποία εξέφρασε επιφυλάξεις αν θα βρεθεί ενδιαφερόμενος επενδυτής. Πρόσθεσε επίσης ότι σε περίπτωση που βρεθεί, όλες οι απαραίτητες μελέτες θα πρέπει να εγκριθούν από φορείς όπως το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς και το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Να σημειωθεί ότι ο Κ. Κιλτίδης, μετά τη γνωστή επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της επιτροπής, δεν παραβρέθηκε σήμερα στις εργασίες της. Οι άλλοι δυο βουλευτές του νομού, Θ. Παραστατίδης και Γ. Φραγγίδης εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα μεταλλεία, ενώ οι βουλευτές των κομμάτων, που συμμετέχουν στην συγκεκριμένη επιτροπή της Βουλής, διατύπωσαν σοβαρές  επιφυλάξεις για την επένδυση, ζητώντας ν` αποφασίσει  γι` αυτήν η τοπική  κοινωνία μετά από συνολική ενημέρωση για όλες τις πτυχές του θέματος.

Διάλογος

Στο μεταξύ, στο facebook του Μετώπου έχει αναρτηθεί ένας χαρακτηριστικός διάλογος απ` τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής, που αν είναι ακριβής είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικός. Διαβάστε τον:

ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Έχετε παρει τέτοια απόφαση γιατί δεν είστε σωστά ενημερωμένοι!!!!

ΥΠΕΚΑΔΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ:δεν ξαναανεβαίνουμε στο Κιλκίς γιατί είναι βάρβαροι,προπηλακιστήκαμε!!!!Η ενημέρωση θα γίνεται μόνο εδώ και το επόμενο βήμα είναι η επιτροπή προστασίας περιβάλλοντος και αυτή της υγιεινής και ασφάλειας.

ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Περιμένετε να έρθει η εταιρεία να κάνει έρευνα να καταθέσει την ΜΠΕ και τότε που θα τα ξέρετε όλα αποφασίζετε!!!

Και το Μέτωπο σχολιάζει:

ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ Νο 1: δε θα χρησιμοποιηθεί κυάνιο!!!!

Μόνο ο Αλέκος και ο Μιχάλης στάθηκαν όπως έπρεπε, οι υπόλοιποι στηρίχτηκαν στο ότι ο κόσμος δε θέλει,και ο Μανιάτης θεωρεί ότι παραπληροφορηθήκαμε γι¨αυτό έχουμε τέτοια άποψη.

Σχόλια
One Response to “Βουλη: Το βιολι…βιολακι, ο Μανιατης!”
  1. Ο/Η ΑΝΕΣΤΗΣ λέει:

    ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΝΑ ΧΕΙΡΕΙΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΜΙΑ ΛΕΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΑ ΑΛΑΖΟΥΝ?Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΗ ΑΛΛΑ ΑΓΑΠΑΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΙΚΟΚΙΡΗ.ΕΙΔΑΜΑΙ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΦΕΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΑΖΕΨΕΤΑΙ ΤΑ ΑΣΙΜΑΖΕΦΤΑ

Σχολιάστε