My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Μετακινησεις κι εφεδρεια και για εργαζομενους ΟΤΑ

Μετακινήσεις δημοτικών υπαλλήλων για μείωση του μισθολογικού κόστους περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο για την επαναχρηματοδότηση των ΟΤΑ με σύναψη νέων χαμηλότοκων δανείων. Εάν όμως δεν πραγματοποιηθεί με επιτυχία η υποχρεωτική μεταφορά πλεονάζοντος προσωπικού από υπερχρεωμένους δήμους σε οικονομικά εύρωστους, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να προταχθεί το μέτρο της εφεδρείας πλεοναζόντων υπαλλήλων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το αναθεωρημένο πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης των ΟΤΑ, που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο το οποίο θα συζητηθεί σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο,κ προβλέπει επίσης ξεχωριστό πακέτο μέτρων για κάθε υπερχρεωμένο δήμο. Συγκεκριμένα, θα παραχωρείται η δυνατότητα στους δήμους να συνάψουν νέα δάνεια με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με χαμηλό επιτόκιο και παράλληλα θα καταθέτουν στο υπουργείο Εσωτερικών ένα “Σχέδιο Οικονομικής Υποστήριξης”, το οποίο θα περιλαμβάνει μέτρα οικονομικής εξυγίανσης του συγκεκριμένου ΟΤΑ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στα Σχέδια Οικονομικής Υποστήριξης θα προτάσσονται δράσεις για τη μείωση των δαπανών, όπως οι υποχρεωτικές μετατάξεις του πλεονάζοντος προσωπικού καθώς και η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας. Δήμοι που δεν θα παρουσιάσουν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, θα αντιμετωπίζουν μέχρι και την ποινή της περικοπής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων. Στα προτεινόμενα μέτρα συμπεριλαμβάνεται και ειδικό τέλος στους δημότες για έργα ανάπτυξης.

Σχολιάστε