My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Η δομή μετακινείται …κάποια μέτρα

Εργασίες «απελευθέρωσης» του αεροδρομίου στη δομή φιλοξενίας της Ν. Καβάλας, ξεκίνησαν τις τελευταίες μέρες, αλλά η δομή δεν μετακινείται παρά μόνο λίγες δεκάδες μέτρα και παράλληλα ετοιμάζεται να υποδεχτεί κι άλλους πρόσφυγες!

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση της Δημοτικής Αρχής Παιονίας, η οποία με ανακοίνωση που εξέδωσε ζητά γι` άλλη μια φορά «την εφαρμογή της αρχής της αναλογικότητας στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό» και λέει όχι στην μεταφορά επιπλέον μεταναστών στην Νέα Καβάλα.

Η ανακοίνωση:

«Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώσαμε ότι ξεκίνησαν κάποιες εργασίες στην δομή της Νέας Καβάλας. Έχοντας μεταφέρει σε όλα τα επίπεδα και τους αρμόδιους φορείς, κατ’ εφαρμογή και της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, την δίκαιη απαίτηση μας για αποδέσμευση του Αεροδρομίου της Νέας Καβάλας προκειμένου αυτό να αξιοποιηθεί αναπτυξιακά για την περιοχή, αναμέναμε η έναρξη των εργασιών να αφορά την απομάκρυνση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων από τον αεροδιάδρομο και όχι να προετοιμάζονται χώροι για την φιλοξενία επιπλέον ατόμων.

Επιδιώκουμε σταθερά την ικανοποίηση του αιτήματος μας για μετεγκατάσταση της δομής και απελευθέρωση του Αεροδρομίου αλλά δεν συναινούμε σε τυχόν αύξηση των ατόμων που παραμένουν στην περιοχή μας σε αυτό το ιδιότυπο καθεστώς που έχει διαμορφωθεί από το 2016.

Η θέση του δήμου Παιονίας είναι ξεκάθαρη και η στάση των δημοτών μας απέναντι στο μεγάλο πρόβλημα του Μεταναστευτικού, που απασχολεί την χώρα μας εδώ και πέντε χρόνια, έχει καταγραφεί στην συνείδηση του Ελληνικού λαού. Η Παιονία έβαλε πλάτη, έδειξε ανθρωπιά αλλά δεν αντέχει άλλες ανισορροπίες.

Απαιτούμε άμεσα την εφαρμογή της αρχής της αναλογικότητας στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό και λέμε όχι στην μεταφορά επιπλέον μεταναστών στην Νέα Καβάλα.»

Σχολιάστε