My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Μεταγραφές στον Στίβο

stivosΗ άποψη και η φιλοσοφία  του ΓΑΣ Κιλκίς.

Η μεταγραφική περίοδος για τους αθλητές στίβου άρχισε πριν λίγες μέρες και θα διαρκέσει  μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Τα τηλεφωνήματα είναι πολλά όπως πολλές είναι και οι “πλάγιες” προσεγγίσεις από προπονητές  και παράγοντες που αφορούν αθλητές που θέλουν είτε να φύγουν είτε να ενταχθούν στο δυναμικό του συλλόγου μας.

Η άποψη του ΓΑΣ Κιλκίς για τις μεταγραφές στο στίβο είναι ξεκάθαρη. Πρώτα από όλα η σχέση μας με τους αθλητές δεν είναι οικονομική. Δε θέλουμε στο σύλλογο αθλητές που νομίζουν ότι θα πλουτίσουν ή θα λύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα. Δε θέλουμε καιροσκόπους που φέτος είναι εδώ και αύριο εκεί. Θέλουμε να στηρίξουμε παιδιά που έχουν ανάγκη αλλά και αυτά θέλουν από τη μεριά τους να στηρίξουν το σύλλογο και να ενσωματωθούν στην έννοια της συλλογικότητας. Συνεπώς το μήνυμα είναι σαφές. Θέλουμε καλά παιδιά, αθλητές με ποιότητα και δε μας ενδιαφέρει από μόνη της η αθλητική επίδοση.

Στον αντίποδα ο σύλλογος δεν έχει την πρόθεση να κόψει το δρόμο σε κανέναν που δεν επιθυμεί να ανήκει στην οικογένεια του ΓΑΣ Κιλκίς. Όποιος επιθυμεί να πάρει μεταγραφή κρίνοντας ότι αυτό είναι το συμφέρον και οι επιθυμίες του ίδιου ή της οικογένειας του μπορεί να το ζητήσει.

Ο ΓΑΣ Κιλκίς  έχει στις τάξεις της αυτή τη στιγμή αρκετούς  Πανελληνιονίκες αθλητές, βρίσκεται ψηλά στην κατάταξη  του Ελληνικού στίβου και έχει δημιουργήσει τις βάσεις για τη διάρκεια αυτής της πορείας. Ακαδημίες σε άνοδο αλλά και παιδιά που βγήκαν απ΄τα σπλάχνα μας είναι πρωταγωνιστές σε πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις.

Όλα αυτά αποτελούν δείγματα ενός σωματείου που κάνει ερασιτεχνικό αθλητισμό και αξιοποιεί το ταλέντο δίνοντας την ευκαιρία της διάκρισης σε όσους το διαθέτουν.

Η φιλοσοφία του συλλόγου μας γύρω από τις μεταγραφές, μπορεί να αποδοθεί με τις παρακάτω πέντε λέξεις: «Δεν μας συγκινούν οι μεταγραφές».

Δεν τις  επιδιώκουμε, δεν τις υπερεκτιμούμε, δεν στηρίζουμε την αγωνιστική άνοδο του συλλόγου μας σε φτασμένους αθλητές άλλων συλλόγων, δεν χτίζουμε το μέλλον μας με τον ιδρώτα άλλων προπονητών και κατηγορηματικά, δεν κάνουμε μεταγραφές με ανταλλάγματα.

Με το να μη δίνουμε ή με το μην απαιτούμε ανταλλάγματα για μεταγραφές (όπως ίσως κάνουν άλλοι σύλλογοι) δεν απαξιώνουμε τον οποιοδήποτε αθλητή ή τον κόπο του να φτάσει στο όποιο επίπεδο· είναι καθαρά θέμα φιλοσοφίας του ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ.

Θέλουμε ο δεσμός του συλλόγου με τους αθλητές του να είναι δεσμός συναισθηματικός και διαχρονικός παρά να στηρίζεται σε υλικά ανταλλάγματα για ένα ή δύο χρόνια.

Το ότι αθλητές που είτε ήρθαν  στον ΓΑΣ Κιλκίς είτε έφυγαν με μεταγραφή σε κάποιον άλλο σύλλογο,  τους έχουμε στην ψυχή μας σαν παιδιά μας, δείχνει ότι γονιός μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί και αυτός που μεγαλώνει με περισσή αγάπη ένα παιδί και όχι μόνον ο φυσικός του πατέρας.

Προτιμούμε και το χαιρόμαστε διπλά, να «επανδρώνουμε» τις αγωνιστικές μας ομάδες με αθλητές που ξεκινούν από τις Ακαδημίες του ΓΑΣΚ και που με τον ιδρώτα των προπονητών μας, φτάνουν κάποτε να αγωνίζονται και ίσως να διακρίνονται και σε μεγάλους αγώνες.

Μας  ενδιαφέρει, κυρίαρχα ο χαρακτήρας του αθλητή, ο λόγος που θέλει να έρθει ή να αποχωρήσει από το σύλλογό μας και  τελευταία η επίδοσή του.

 

Σχολιάστε