My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Μελέτη για επέκταση του Μετρό

Ολοκληρωμένη μελέτη για την ανάπτυξη και την επέκταση του Μετρό στη Δυτική Θεσσαλονίκη, θα εκπονηθεί από την Αττικό Μετρό ΑΕ και τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ). H μελέτη θα λάβει υπόψη της και όλες τις προτάσεις των εκπροσώπων της Tοπικής Aυτοδιοίκησης και των φορέων, που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης.

Αυτό έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος, κατά τη διάρκεια δημόσιας διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή με δημάρχους από το νομό Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αφού εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το νέο σχεδιασμό της Αττικό Μετρό, παρουσίασαν την πρότασή τους να δημιουργηθεί σταθμός στην περιοχή που βρίσκεται ο τερματικός του ΟΑΣΘ, στην Σταυρούπολη (περιοχή Αμαξοστάσιο, στα όρια του Δήμου Ωραιοκάστρου).

Πρόκειται για πρόταση, “που αποτελεί το πρώτο βήμα μελλοντικής σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη, τόσο του Δήμου Λαγκαδά, όσο και των Δήμων Βόλβης και Κιλκίς”, αναφέρει η «Αττικό Μετρό ΑΕ».

Επίσης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, ο κ. Μυλόπουλος ενημέρωσε τους δημάρχους ότι κατά το 2ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 15 και 16 Μαϊου, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, ανακοίνωσε την απόφαση της επιτροπής για χρηματοδότηση των επεκτάσεων του Μετρό Θεσσαλονίκης, κατά το χρονικό διάστημα 2017-2021.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο της “Αττικό Μετρό”, καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλο, συμμετείχαν οι δήμαρχοι Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης, Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, ο οποίος εκπροσώπησε και τον δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη.

Μεταξύ άλλων, οι δήμαρχοι δήλωσαν την πρόθεσή τους να συναντηθούν με τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, παρουσία του προέδρου της Αττικό Μετρό, για θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό προαστικού σιδηροδρόμου στις περιοχές τους.

Σχολιάστε