My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Μεθαύριο έρχεται η Μέρκελ

kasdaglis-xristoforosΤου Χριστόφορου Κάσδαγλη.


Μεθαύριο έρχεται η Μέρκελ. Δεν θα σου πω ότι πρέπει σήμερα να απεργήσεις γι’ αυτό το λόγο, θα ήταν φτηνό κόλπο αυτό. Θα ήταν σαν να σου λέω ότι «πρέπει να κάνεις τα μαθήματά σου», όπως μας λένε εκείνοι κάθε λίγο και λιγάκι.

Μεθαύριο έρχεται η Μέρκελ να μας νουθετήσει, να μας δείξει το σωστό δρόμο, να κάνει τη δική της προεκλογική εκστρατεία για τις Ευρωεκλογές, να υποστηρίξει τον εκλεκτό της. Αυτή τη φορά δεν θα μας κουνήσει το δάχτυλο απειλητικά, δεν θα μας πει τεμπέληδες γιατί είναι άλλες οι προτεραιότητές της, τώρα είμαστε καλοί μαθητές, προς το παρόν – μετά τις εκλογές, ανάλογα με το αποτέλεσμα, το ξαναβλέπουμε.

Μεθαύριο έρχεται η Μέρκελ. Δεν πρόκειται να μας πει να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι, να κάνουμε κι άλλες θυσίες, να απορρυθμίσουμε κι άλλο τα εργασιακά δικαιώματα, να ερειπώσουμε το ασφαλιστικό σύστημα, να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί – αυτή η ατζέντα έχει κλείσει σε ερμητικά κρυμμένες συμφωνίες και θα ξαναβγεί στο φως μετά τις εκλογές – αν εμείς το επιτρέψουμε. Αλλά εσύ γι’ αυτά ακριβώς πρέπει να απεργήσεις σήμερα, για τις ατομικές συμβάσεις, για την ανεργία, για την υπερφορολόγηση των μισθωτών και των συνταξιούχων, ακόμα και των άπορων, για το κοινωνικό κράτος και για τα ασφαλιστικά ταμεία, για την υγεία τη δική σου και για την παιδεία των παιδιών σου, για όλ’ αυτά που έχουν συντελεστεί και γι’ αυτά που έχουν συμφωνηθεί σε βάρος μας.

Μεθαύριο έρχεται η Μέρκελ αλλά σήμερα είναι η δική σου μέρα και δεν πρέπει να τη χαραμίσεις με ηττοπαθείς σκέψεις, κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, ακόμα και σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που οι επιθέσεις σκάνε πάνω μας κατά κύματα ο κάθε αγώνας τους κάνει να φοβούνται λίγο, να κοντοστέκονται. Κάνε τους να χάσουν λίγο από το θάρρος τους και την αυτοπεποίθησή τους, κόψε τους το πολιτικάντικο χαμόγελο που φοράνε, μεθαύριο θα ’ρθει η Μέρκελ να τους αναστηλώσει κάπως το ηθικό, αλλά εμείς θα ’μαστε εδώ, συνέχεια, και αύριο και παραμεθαύριο, ο αγώνας αυτός έχει πολλές πίστες και έχουμε ζωές για ν’ αντέξουμε.

Μεθαύριο έρχεται η Μέρκελ. Μην κρατήσεις δυνάμεις για την υποδοχή της – κάθε αγώνας γεννάει δυνάμεις για τον επόμενο.

Άρθρο στο thepressproject.gr

Σχολιάστε