My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Μεγάλη παράσταση από μαθητές Κιλκίς

1o-lykeio-kilkis

Η οργανωτική επιτροπή του 3ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αρχαία Μεσσήνη 2014, είχε επιλέξει τη θεατρική ομάδα του 1ου Λυκείου Κιλκίς για να συμμετάσχει στο φεστιβάλ με το έργο του Ευριπίδη «Οι Φοίνισσες». Στο φεστιβάλ συμμετείχαν 19 σχολεία από την Ελλάδα, την Κίνα, την Ιταλία, την Αγγλία και την Κύπρο.

Ο θεσμός αυτός αντικατοπτρίζει και υποστηρίζει την ανάγκη εκπαιδευτικών και μαθητών να εκφραστούν μέσα από τις διαχρονικές αξίες της πολιτισμικής κληρονομιάς μας, του αρχαίου ελληνικού δράματος. Οι μαθητές ηθοποιοί που συμμετείχαν στο φεστιβάλ επικοινώνησαν μεταξύ τους, μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από την ενασχόλησή τους με το αρχαίο δράμα και πρόβαλλαν τη δημιουργική δουλειά τους.

Η θεατρική ομάδα του 1ου Λυκείου Κιλκίς έδωσε μια εξαιρετική παράσταση στο αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης την Πέμπτη 3 Απριλίου. Το έργο το είχε παρουσιάσει και στο Συνεδριακό κέντρο του Κιλκίς στις 29 Μαρτίου και θα το ξαναπαρουσιάσει στις 20 Ιουνίου στον Λόφο του Αγίου Γεωργίου.

Οι μαθητές της θεατρικής ομάδας είναι: Δαλακούρα Ουρανία, Δανακτσής Κώστας, Διαμαντόπουλος Αργύρης, Ιωαννίδης Αλέξης, Κωνσταντινίδου Νίνα, Λαζαρίδης Λάμπης, Μερολλάρι Μαρία, Μηναρετζή Σπυριδούλα, Ναλμπαντίδου Ιωάννα, Νικολαΐδου Ζωή, Παπαδοπούλου Γιώτα, Πίτσαρα Μαρία, Πούπη Χρύσα, Σαραφίδης Λάζαρος, Σταμάτης Δήμος, Στεφανίδου Ευθυμία, Συμεωνίδου Γεωργία, Τοσουνίδου Βαρβάρα, Τσαγκάρη Ειρήνη, Τσαπανίδου Μάγδα, Τσαπανίδου Σταυρούλα, Τσινιντζάλη Χρύσα, Τσικρικά Χρύσα, Τσιντσαράτζε Ευαγγελία, Φούρναρης Μαργαρίτης, Χαρτοματζίδου Αγγελική. Και οι υπεύθυνοι καθηγητές: Γουλτίδης Θεόφιλος, Καραλίδου Τριανταφυλλιά και Κατσάρας Νικόλαος.

Σχολιάστε