My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Μεγάλη η συγκέντωση της Σόνιας

Δείτε και διαβάστε την ομιλία της Σόνιας Συμεωνίδου, που πραγματοποίησε στη μεγάλη συγκέντρωση της περασμένης Κυριακή 16 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου, ως υποψήφια δήμαρχος Παιονίας.

Βίντεο: Παναγιώτης Δεπούδης

Στο δρόμο για τις επόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ίσως μια ακόμη υποψηφιότητα να κουράζει, να μη ξαφνιάζει να είναι ρουτίνα. Οι ωραίες εξαγγελίες για το τι θα κάνουμε διαδέχονται η μία την άλλη. Δεν ακούμε όμως πως θα το κάνουμε και με ποιο τρόπο μπορούμε να το κάνουμε. Μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις για το αύριο μα πάνω απ΄ όλα, μας ενδιαφέρει πως διαχειρίστηκαν κάποιοι το χθες. Οι νέοι, η τρίτη ηλικία, οι άνεργοι, οι γυναίκες, οι αγρότες, οι μετανάστες είναι η ατζέντα με τα ενδιαφέροντα θέματα και οι υποψήφιοι τα λανσάρουν στα μικρόφωνα και στις συνεντεύξεις για να συγκινήσουν και να πείσουν. Εσείς σήμερα είστε περισσότερο επιφυλακτικοί από ποτέ. Δε πιστεύετε εύκολα και καλά κάνετε. Θέλετε αποδείξεις, ζητάτε να δείτε έργο, είστε αυστηροί. Κρίνετε τη πορεία, τη δουλειά και το έργο και καλά κάνετε.

symeonidou-soniaΦίλες και φίλοι, Είκοσι χρόνια από το 1994 αγωνίζομαι στη Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πάντα για το τόπο μου και όχι κατ΄ ανάγκη με τα στενά διοικητικά όρια. Δεν χρησιμοποίησα θεσμικούς ρόλους για επαγγελματική αποκατάσταση ή πλουτισμό, δεν ήρθα σε συναλλαγή, δεν εξαγόρασα έμμισθες θέσεις και αυτό το γνωρίζει και ο τελευταίος δημότης. Δεν έχω χορηγούς και σπόνσορες δεν χρωστάω σε κανένα, παρά μόνο σε ΣΑΣ,.. στους συνεργάτες μου στην οικογένεια μου και πάνω από όλα στον Θεό που μου δίνει τη δύναμη και τις αντοχές να συνεχίζω. Από τον Ιανουάριο του 2007 και μέχρι το 2010 υπήρξα Δήμαρχος Αξιούπολης. Κύρια ιδεολογία μου ότι μια πόλη δε χαρακτηρίζεται ούτε διαμορφώνεται μόνο από το ιστορικό της παρελθόν, από τη ρυμοτομία και από το σύγχρονο πρόσωπο της. Αλλά μπολιάζεται από αυτούς που ΄χρωματίζουν΄ το τόπο, από τα προβλήματα τη καθημερινότητα, από εκείνους που σέβονται ή όχι το δημόσιο χρήμα. Στη δική μου σκέψη υπάρχει ένας ανοιχτός Δήμος που θα δημιουργεί σεβασμό, αλληλεγγύη, πολιτισμό, κατανόηση μα πάνω απ΄ όλα έργα. Έργα που πραγματικά έχουμε ανάγκη.

Ως δήμαρχος έδωσα αρμοδιότητες, εγγυήθηκα πόρους, εξασφάλισα και εκτέλεσα έργα πετυχαίνοντας τη χρηματοδότηση τους, δεν υποχρέωσα τους δημότες να πληρώνουν υπέρογκα τέλη, άφησα το Δήμο εύρωστο και ισχυρό.

Δε χρησιμοποίησα επικοινωνιακά τεχνάσματα ακόμη και εκεί που είχα μεγάλο προσωπικό κόστος. Έδωσα μάχες για την ανατροπή από τη μια και τη δημιουργία από την άλλη. Μπήκα να υπηρετήσω και έχω την αίσθηση ότι το έκανα. Δεν έβαλα και δεν καλλιέργησα διαχωριστικές γραμμές. Δεν υποσχέθηκα πράγματα που δε μπορούσα να τα κάνω. Έδωσα την αυτοδιοικητική μου μάχη μέχρι το τέλος

politistiko-polykastrouΘα ξεκινήσω την νέα μου πορεία με δύο δεσμεύσεις.

Πρώτον

Η πρώτη απόφαση του νέου δημοτικού συμβουλίου να είναι η υποχρέωση μας εντός της πενταετίας ο πρώην δήμος Πολυκάστρου να έχει νερό από το Πάικο και δεσμεύομαι μέσα στην πενταετία αυτό να γίνει πραγματικότητα

Δεύτερον.

Να εξετάσουμε τον προφανή κοινωνικό χαρακτήρα της Δ.Ε.Υ.Α. από μηδενική βάση. Θα πρέπει να παρέχει στους δημότες μας ποιοτικό και φθηνό νερό. Εάν τα συμφέροντα των δημοτών δεν εξυπηρετούνται δεν θα διστάσουμε να προβούμε ακόμη και στην κατάργηση της.

Κανένας εργαζόμενος δεν θίγεται.

Το μόνιμο προσωπικό που υπηρετεί θα μεταφερθεί στον δήμο.

Όσοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε ομηρία για πάρα πολλά χρόνια αποκτούν μόνιμη σχέση με τον δήμο.

Οι συμβασιούχοι θα συνεχίσουν να υπηρετούν έως ότου λήξει και η τελευταία σύμβαση.

Αν προκύψουν νομικά προβλήματα δεσμεύομαι μέσα στον πρώτο χρόνο να μηδενιστεί το ειδικό τέλος του 80% στην τιμή του νερού.

Θα μου επιτρέψετε να μην αναφερθώ όπως οι συνυποψήφιοι μου στον Όμηρο, στους τοξοφόρους Παίονες, στην αρχαιότητα και σε γαλάζια σμαραγδένια νερά.

Αυτά είναι ενασχόληση ιστορικών, λαογράφων και περιηγητών .

Δεν είναι θέσεις υποψήφιου Δημάρχου .

Η έκθεση ιδεών δεν είναι πρόγραμμα .

Η ευλογημένη και ονομαστή γη μας δεν αρκεί από μόνη της για να πάμε μπροστά.

Το να τα φορτώνουμε στον Καλλικράτη και στους μειωμένους πόρους δεν είναι συγχωροχάρτι.

Δεν απαλλάσσει κανένα από τις ευθύνες του στη διοίκηση.

Θυμούνται ότι στο μέλλον πρέπει να προχωρήσουν σε σχεδιασμό.

Γιατί δεν το κάνανε χθες ή δεν το κάνουν σήμερα.

Παραδέχονται ότι εδώ και τέσσερα χρόνια προσπαθούν με νύχια και με δόντια να σταθούν ζωντανοί .

Ασφαλώς εννοούν να σταθούν ζωντανοί πολιτικά τη στιγμή που ο τόπος φθίνει.

Διεκδικούν έναν άλλο τρόπο διοίκησης μόνο που δεν αναφέρονται στο ποιος είναι αυτός.

Λένε ότι θα επαναπροσδιορίσουν τους στόχους τους. Επαναπροσδιορίζεις όμως κάτι που ήδη υπάρχει .

Όχι το τίποτε.

Επικαλούνται ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις από τις οποίες απορρόφησαν ελάχιστα.

Λένε ότι θα στηριχθούν στις ομορφιές του Πάικου , στις όχθες της λίμνης Μεταλλείου και στη Μακεδονίτικη αρχιτεκτονική μας.

Αν επρόκειτο για φωτογράφο σίγουρα θα έκανε ένα ωραίο λεύκωμα. Πρόκειται όμως για υποψήφιο Δήμαρχο.

Για μας η άσκηση κοινωνικής πολιτικής και η υποχώρηση της ανεργίας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Θα προχωρήσουμε άμεσα σε ευρωπαϊκή πιστοποίηση όλων των Δημοτικών κτιριακών δομών . Οι πιστοποιημένες δομές μας δίνουν τη δυνατότητα να συμμετέχουμε σε ένα πλήθος προγραμμάτων . Προγράμματα που επιδοτούνται με 3.500? για κάθε παιδί νηπιαγωγείου και Δημοτικού. Δημιουργούνται βρεφονηπιακοί σταθμοί και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης μαθητών. Εκτός από τα ΚΑΠΗ θα λειτουργήσουμε άμεσα τα ΚΗΦΗ, τα κέντρα ημερήσιας φύλαξης ηλικιωμένων. Με ιατροφαρμακευτική φροντίδα και φαγητό. Η επιδότηση είναι 7.000? ετησίως κατ΄ άτομο, όλα από ευρωπαϊκά κονδύλια . Πολλοί Δήμοι τα απορρόφησαν.

Αυτά εξασφαλίζουν όχι μόνο τη δυνατότητα εκπαίδευσης των παιδιών ή της φύλαξης για να αποδεσμεύσουν τους γονείς για τις εργασίες τους αλλά δίνουν και θέσεις εργασίας σίγουρες, σταθερές με εξασφαλισμένη μισθοδοσία .

Δημιουργούμε δίκτυο εργασίας για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις. Τους ενημερώνουμε, ετοιμάζουμε το σχεδιασμό ένταξης τους σε προγράμματα. Τους δίνουμε τη δυνατότητα επιδοτούμενης απασχόλησης ανέργων.

Δημιουργούμε κοινωνικές δομές κατά της φτώχειας. Για τους ανέργους, τους ανασφάλιστους, τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους τους νεόπτωχους και άλλες ευπαθείς ομάδες.

Δημιουργούμε άμεσα στο Δήμο πιστοποιημένο γραφείο ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Εκπαιδεύουμε όλους τους συνεργάτες στο πνεύμα της άμεσης εξυπηρέτησης των δημοτών.

Δημιουργούμε ιατροπαιδαγωγική μονάδα στο Δήμο. Απευθύνεται σε παιδιά που φοιτούν σε παιδικούς σταθμούς Παρέχει έγκαιρη ανίχνευση και αντιμετώπιση αναπτυξιακών προβλημάτων, λογοθεραπεία και συμβουλευτική γονέων και παιδαγωγών.

Δημιουργούμε γραφείο διαμεσολάβησης ΕΡΓΑΝΗ για ανέργους, για άτομα με αποδεδειγμένη οικονομική απορία.

Υποστηρίζουμε γυναίκες, νέους και μέλη ευπαθών ομάδων στη βελτίωση προσόντων και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων με στόχο την ένταξη στην αγορά εργασίας. Τελικός στόχος η ανάπτυξη μικρών βιώσιμων επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο ενδυνάμωσης και συμβουλευτικής στήριξης των ανέργων και των ατόμων που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχιας, θα δώσουμε μεγάλη έμφαση στην άμεση πρακτική βοήθεια που μπορεί να οδηγήσει στον απεγκλωβισμό τους. Οι άνεργοι θα ενημερώνονται καθημερινά για νέες θέσεις εργασίας μέσα από προσωπική επικοινωνία και ηλεκτρονική ενημέρωση, ενώ οι σύμβουλοι απασχόλησης, τους βοηθούν στη συμπλήρωση αιτήσεων, στη δημιουργία βιογραφικού και τους καθοδηγούν σε τρόπους αναζήτησης εργασίας.

Ξέροντας ότι το μεγαλύτερο ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Παιονίας είναι αγροτοκτηνοτρόφοι δημιουργούμε ειδικό αγροτικό κέντρο με υπεύθυνο Αντιδήμαρχο ώστε να παρέχουμε τεχνογνωσία για την οργάνωση της παραγωγής και την μείωση του κόστους.

Θα εξετάσουμε τη δυνατότητα δημιουργίας Δημοπρατηρίου για τοπικές παραγωγές όπως πατάτα, κάστανο, σταφύλια κτλ.

Βοηθάμε σε συνεργασία με τους αγροτικούς συνεταιρισμούς στην επίτευξη καλύτερων τιμών λιπασμάτων, σπόρων και φαρμάκων.

Ενισχύουμε τον αγροτουρισμό σε όλο τον ορεινό όγκο του Πάικου.

Σε συνεργασία με την Παιδαγωγική σχολή του ΑΠΘ δημιουργούμε στο Δήμο σχολείο ελληνικής γλώσσας.

Δημιουργούμε δράσεις εναρμόνισης Οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Κυρίως για τις δικαιούχες μητέρες. Τις βοηθάμε στα δικαιολογητικά τους. Στη συγκέντρωση και στην υποβολή.

Με συστηματική δουλειά, με μεθοδική αξιοποίηση των πόρων, με εκτεταμένα δίκτυα προχωρούμε. Δείγματα σοβαρότητας δείξαμε όταν διοικούσαμε τον Δήμο Αξιούπολης.

Δημιουργούμε γραφείο ενημέρωσης καταναλωτών. Παρέχουμε συμβουλευτική στήριξη σε προβλήματα που αντιμετωπίζει το καταναλωτικό κοινό, δεχόμαστε καταγγελίες πολιτών και διευθετούμε διαδικασίες που αφορούν καταναλωτικά ζητήματα.

Ενδυναμώνουμε τις σχολές γονέων. Παρέχουμε στήριξη στην εφαρμογή προγραμμάτων αγωγής υγείας.

Ενισχύουμε τους Ιερούς ναούς για τη διοργάνωση συσσιτίων και την οικονομική ενίσχυση απόρων οικογενειών.

Φίλες και φίλοι,

Πόσα έργα είδατε στο Δήμο μας την προηγούμενη τετραετία; Ποια προγράμματα

διαχειρίστηκαν; Τι έφεραν σε πέρας; Τι παρέλαβε και τι παραδίδει η προηγούμενη Δημοτική αρχή; Ποιοι μπήκαν στο κόπο μέσα από τη περιφερειακή κατανομή κονδυλίων να κερδίσουν κάτι για το τόπο μας;

Όσοι θέλουν να διαχειριστούν τις τύχες μας τι κάνανε γι΄ αυτό τον τόπο;

H περιφέρεια ΄έσπρωξε΄ έστω και ένα πρόγραμμα στη ΠΑΙΟΝΙΑ; Και όσο για τη κατανομή των αδιάθετων κονδυλίων όλα μοιράζονταν από τη περιφέρεια. Γιατί μας θυμούνται πάντοτε αργά;

Ο συνδυασμός μας ΠΑΙΟΝΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ αγωνίζεται για ένα Δήμο που θα εγγυάται τη νομιμότητα (και όχι τη νομιμοφάνεια) στη λειτουργία όλων των θεσμικών διαδικασιών στη λήψη και την υλοποίηση των αποφάσεων.

Τη διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών του και των οικονομικών των έργων. Την υλοποίηση των έργων που έχει ανάγκη ο τόπος.

Διεκδικούμε ένα Δήμο που θα σέβεται το δικαίωμα των δημοτών του να απολαμβάνουν αυτά που δικαιούνται. Θέλουμε πολίτες που θα έχουν τη δυνατότητα να ασκούν τα βασικά και αυτονόητα δικαιώματά τους χωρίς διακρίσεις εξ΄ αιτίας φύλου, ηλικίας, κοινωνικής ή οικονομικής κατάστασης. Αποδείξαμε και στο παρελθόν ότι δίνουμε περιεχόμενο και ποιότητα στη Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να δρα αποτελεσματικά στη κατεύθυνση της λύσης των μεγάλων και χρόνιων προβλημάτων.

Υποσχόμαστε ότι θα αγωνιστούμε για ένα Δήμο που θα εφαρμόσει πολιτικές, μέτρα και προγράμματα για να εξασφαλίσει σε όλους τους κατοίκους το δικαίωμα στην υγεία, στην απασχόληση, στην οικονομική ανάπτυξη, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, στη προστασία και την αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου.

Οραματιζόμαστε ένα Δήμο που θα εξασφαλίζει τις κοινωνικές υποδομές, την ασφαλή διαβίωση, τη ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, την αλληλεγγύη και τη συνυπευθυνότητα.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες που ευαισθητοποιούνται στα κοινωνικά ζητήματα, στα ζητήματα περιβάλλοντος και πολιτισμού, που δραστηριοποιούνται σε τοπικές συλλογικές δράσεις.

Στους πολίτες που στο παρελθόν στήριξαν τη σημερινή Δημοτική αρχή και βιώνουν τα αποτελέσματα της εγκατάλειψης και του μαρασμού σε όλα τα επίπεδα.

Στους πολίτες που στήριξαν την αντιπολίτευση και αναγνωρίζουν τις δικές τους ευθύνες για την υποβάθμιση του Δήμου.

Σε όλες εκείνες τις αγωνιστικές συνειδήσεις, που διαθέτουν ακόμη αντισώματα στην ηττοπάθεια και την αδιαφορία.

Καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν σε μια δυναμική συλλογική προσπάθεια για να αλλάξει σελίδα η ΠΑΙΟΝΙΑ και να διεκδικήσει τη θέση που της αρμόζει.

Στόχος μας η αυτόνομη, συλλογική, ισότιμη και χωρίς ηγεμονισμούς λειτουργία με σεβασμό στη διαφορετική προσέγγιση και στις συναινετικές δημοκρατικές διαδικασίες.

Μαζί θα κάνουμε το Δήμο μας χώρο εφαρμογής πρωτοπόρων ιδεών, παρέμβασης και αξιοποίησης όλων των εργαλείων και των δυνατοτήτων εγχώριων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων

Φίλες και φίλοι,

η Τοπική Αυτοδιοίκηση αύριο μπορεί να προσφέρει πολλά στον πολίτη.

Μη μας τρομάζει το θολό τοπίο. Μη μας απογοητεύει ότι μπορούν να βάζουν όλους στο ίδιο τσουβάλι

Μη μας ξενίζουν οι νομοθετικές παλινωδίες. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι αύριο τοπική διακυβέρνηση. Ο δρόμος όμως δεν είναι στρωμένος με λουλούδια. Θέλει αγώνα και παρεμβάσεις. Τι αγώνας έγινε μέχρι σήμερα και από ποιους; Ασχολήθηκε κανείς σοβαρά με το Δήμο Παιονίας; Είναι γεγονός ότι χάσανε τον έλεγχο από την αρχή. Οι επιχορηγήσεις κερδίζονται και δε χαρίζονται. Χρειάζεται μελέτη και δουλειά . Το ότι το αξίζουμε είναι το συναίσθημα. Τα χρήματα όμως έρχονται με δουλειά και πρόγραμμα.

Ο Δήμος Παιονίας είναι πλέον ένας μεγάλος Δήμος, ένας προαστιακός πόλος, πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη με μεγάλες προοπτικές. Το όραμα μου για το νέο μεγάλο Δήμο μας είναι ρεαλιστικό, δυναμικό, σύνθετο, πολυλειτουργικό και πιστεύω ότι θα είναι απ΄ όλους τους Δημότες και κοινωνικά αποδεκτό.

ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ γιατί στηρίζεται στα δεδομένα και τις μεγάλες δυνατότητες του Δήμου μας που πολύ καλά γνωρίζω. Θα αξιοποιήσουμε μέχρι και το τελευταίο ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα. Θα διαφυλάξουμε ποιοτικά χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες. Θα υποστηρίξουμε και θα προβάλλουμε τη παραγωγή μας.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ γιατί δε χαρακτηρίζεται από συντηρητισμό, αναστολές και στατικότητα. Αντίθετα πιστεύω ότι η μετεξέλιξη της περιοχής μας, η αγορά μας που με καινοτομίες θα πάει μπροστά, οι ποιοτικές προτιμήσεις, τα νέα πρότυπα κατανάλωσης που θα διαμορφωθούν σιγά – σιγά θα λειτουργήσουν προς όφελος της Παιονίας μας.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΘΕΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΟ γιατί δεν με ενδιαφέρει το μονοδιάστατο, δε με ενδιαφέρει να σταθώ σε μερικές πτυχές. Λένε ας πούμε κάποιοι ΄΄θα ενδιαφερθώ για τους αγρότες, για τους νέους΄΄ βάζουν και δυο αράδες πρόγραμμα και τελείωσαν. Εγώ προτάσσω το ισόρροπο και συμμετρικό ενδιαφέρον σε όλους τους τομείς, σε όλες τις δραστηριότητες. Είναι χρέος μας και απαίτηση των καιρών.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ σύμφωνα με τα πρότυπα της βιώσιμης ανάπτυξης. Παραγωγή και νέες θέσεις εργασίας, πληθυσμιακή στήριξη και όχι αφαίμαξη, ανάπτυξη βιοτικού πολιτιστικού επιπέδου.

Για όλα αυτά στη Παιονία διεκδικούμε ένα Δήμο ικανό να αγκαλιάσει τα όνειρα και τις προσδοκίες μας, ένα καλύτερο αύριο.

Αυτοί που καλλιεργούν στο τόπο μας, αυτοί που δουλεύουν μεροκάματο, αυτοί που σχεδιάζουν τα χωριά και τις πόλεις μας, αυτοί που μας εκπροσωπούν στα γράμματα και τις τέχνες στο εμπόριο και τον πολιτισμό, στον τουρισμό και τον αθλητισμό όλοι αυτοί, όλοι μας θέλουμε να κάνουμε το Δήμο μας καλύτερο.

Πιστεύουμε σε μια κοινωνία πολιτών, σε μια κοινωνία αλληλεγγύης.

·         Ο Δήμος δεν υποκαθιστά , δεν ποδηγετεί την τοπική οικονομία και τις παραγωγικές δυνάμεις της.

·         Ο Δήμος βοηθάει, συμπαρίσταται, στηρίζει. Ο πολίτης δε φοβάται τον Δήμο, δεν τον περιφρονεί.

·         Ο Δήμος δεν ισοπεδώνει, δεν διχάζει. Ο πολίτης δεν απέχει δεν περισσεύει.

Βαδίζουμε αποφασισμένοι να πετύχουμε στο δρόμο της Δημοκρατίας και της συμμετοχής. Φτιάχνουμε μια κοινωνία ευκαιριών και ανταποδοτικότητας. Μια Παιονία που το όραμα γίνεται πράξη με πρόγραμμα και συνέπεια, με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα.

Ο Δήμος μας δεν είναι υπόθεση ούτε δύο ούτε πέντε προσώπων. Δεν είναι υπόθεση προσχωρήσεων και εντυπώσεων. Δεν είναι υπόθεση κούφιων μεταγραφών. Είναι υπόθεση όλων μας, υπόθεση έμπνευσης, ιδεών και αυτοδιοικητικών θέσεων που εκφράζουν τις αναζητήσεις και τις προσδοκίες των δημοτών. Μια πορεία με ενότητα και εμπιστοσύνη. Χωρίς προσωπικές επιδιώξεις με συλλογική λειτουργία.

Εμείς θα πρέπει να απαντήσουμε στο δίλημμα . Ο Δήμος μας θα μείνει πίσω με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την επιδείνωση εξαιρετικά σημαντικών ζητημάτων όπως πχ η ανεργία ή αντίθετα θα πάμε μπροστά δίνοντας ευκαιρίες ανάπτυξης με τρόπους που να μας κάνουν περήφανους και τυχερούς που ζούμε σ αυτό τον τόπο;

Γι΄ αυτό το Δήμο θα αγωνιστούμε να του δώσουμε πάλι τη χαμένη του ταυτότητα . Να τον αναδείξουμε σ΄ αυτό που πραγματικά είναι. Ξεκινάμε όλη αυτή τη πορεία με γνώση και σοβαρότητα.

έχω ένα όραμα που μπορεί να εφαρμοσθεί. Που μπορεί να υλοποιηθεί. Έχω ένα όραμα και βλέπω μπροστά μου τις ευκαιρίες. Θέλω να παλέψουμε όλοι μαζί γι΄ αυτό το όραμα. Εσείς θα μου δώσετε αυτή την ευκαιρία και τη δυνατότητα γιατί η πραγματοποίηση του περνάει από τη δική σας στήριξη και εμπιστοσύνη που πιστεύω και εύχομαι ότι θα την έχω.

Πολίτη της Παιονίας,

Εσύ που πιστεύεις στο συμφέρον του Δήμου Εσύ που αναζητάς κοινωνική πολιτική

Εσύ που αναζητάς υποστήριξη και κατευθύνσεις στα αδιέξοδα της ανεργίας

Εσύ που ενώ διαθέτουμε το Πάικο με πλούσιο νερό δεν το απολαμβάνεις.

Εσύ που δεν προσβλέπεις στη διαφθορά της εξουσίας

Εσύ που κουράστηκες από την αδιαφορία και δε θέλεις να βλέπεις ανθρώπους που σου γυρίζουν τη πλάτη

Εσύ που ζήτησες να ζήσεις με ποιότητα και σου κατέβασαν τον πήχη στο ύψος της αναποτελεσματικότητας τους

Εσύ που ξέρεις ότι τα δικαιώματα σου δεν υποστηρίζονται ΕΝΩΣΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΟΥ, ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ, ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥ με το συνδυασμό μας

Έχω ένα μικρό κείμενο από ομιλία του ». Ιωάννη Καποδίστρια πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος, προς την Δ’ Εθνοσυνέλευση. Ελπίζω ότι όσοι από εμάς πάρουν μέρος στην κυβέρνηση θα ήθελα να τους ενημερώσω ότι στην παρούσα κατάσταση όσοι πάρουν θέσεις στην κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς ανάλογα με τις θέσεις τους και με το έργο που προσφέρουν, αλλά οι μισθοί αυτοί πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρήματα τα οποία διαθέτει η κυβέρνηση. Εφόσον τα ιδιαίτερα εισοδήματα μου αρκούν δια να ζήσω, αρνούμαι να αγγίξω μέχρι και τον οβολό από τα δημόσια χρήματα, διότι βρισκόμαστε εις το μέσον ερειπίων και οικογενειών βυθισμένων στην απόλυτη φτώχια. Γι αυτό και … δολοφονήθηκε

Σχολιάστε