My Twitter Feed

18 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Μας φρενάρει η γραφειοκρατία”

Προβλήματα γραφειοκρατίας φρενάρουν επένδυση 6,5 εκατ. ευρώ της ΑΛΟΥΜΥΛ στη ΒΙΠΕ Κιλκίς. Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος της εταιρίας και πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορ. Ελλάδας (ΣΒΒΕ), Γιώργος Μυλωνάς (perivolos.gr), κάνοντας λόγο για γραφειοκρατικά εμπόδια στα νέα μπίζνες πλαν που αναστείλουν επενδυτικά σχέδια.

«Εδώ και ένα χρόνο προσπαθούμε να πάρουμε κάποιες εγκρίσεις για να υλοποιήσουμε επένδυση 6,5 εκατ. ευρώ στη μονάδα στο Κιλκίς με στόχο να αυξήσουμε την παραγωγή προφίλ από τους 35.000 τόνους στους 47.000 τόνους. Αν γίνει αυτή η επένδυση θα χρειαστούμε επιπλέον 145 εργαζόμενους και θα δημιουργήσουμε επιπλέον πωλήσεις 45 εκατ. ευρώ, όλες από εξαγωγές.

Ακόμη δεν έχουμε καταφέρει να προχωρήσουμε με τις εγκρίσεις και δεν ξέρω καν αν θα τις πάρουμε. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε, αλλά αν τελικά δεν γίνεται θα πρέπει να κάνουμε αυτή την επέκταση σε κάποια από τις μονάδες μας στο εξωτερικό», δηλώνει ο κ. Μυλωνάς.

Αναφερόμενος στο ρόλο των τραπεζών, ο πρόεδρος της ΑΛΟΥΜΥΛ σημειώνει ότι «είναι πολλές οι μεταποιητικές βιομηχανίες που δεν έχουν επενδύσει τα τελευταία 8 χρόνια, κάτι πολύ αρνητικό για την ανταγωνιστικότητά τους, αλλά κι εμείς αν θέλουμε να κάνουμε μια μεγαλύτερη επένδυση χρειαζόμαστε χρηματοδότηση και ελπίζουμε να μπορέσουν οι τράπεζες να ανταποκριθούν γιατί ο ρόλος τους είναι κρίσιμος».

Όπως απέδειξε η πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ, που παρουσίασε η Ελληνική Παραγωγή, η βιομηχανία αποδείχθηκε ο πλέον ανθεκτικός κλάδος στην κρίση με τη μεγαλύτερη συμβολή στην απασχόληση αφού μια θέση στη βιομηχανία συνδέεται με 4 θέσεις στην υπόλοιπη αγορά.

Η Ε.Ε. έχει θέσει στόχο για το 2020 το 20% του ΑΕΠ των χωρών της να προέρχεται από τη βιομηχανία, θεωρώντας ότι η μεγαλύτερη συμμετοχή της βιομηχανίας στο ΑΕΠ εξασφαλίζει μεγαλύτερη αντοχή στην κρίση. Στην Ελλάδα, όμως, από 15% του ΑΕΠ το 1995, σήμερα η συνεισφορά της βιομηχανίας έχει περιοριστεί στο 9%.

 

Σχολιάστε