My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Μας έστειλαν πίσω μια …Ειδομένη

Σε επαναπροωθήσεις 11.803 προσφύγων και μεταναστών προέβη η ΠΓΔΜ τους δυο τελευταίους μήνες, που έκλεισε ο λεγόμενος «βαλκανικός διάδρομος». Αυτό αποκάλυψε η διευθύντρια του Τμήματος Στρατηγικών Υποθέσεων του υπουργείου Εσωτερικών της γειτονικής χώρας, Ναταλία Σπίροβα Κόρντιτς, μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu. 

prosfyges-002Τις τελευταίες δύο εβδομάδες αποτελούν καθημερινό φαινόμενο οι ομαδικές προσπάθειες διαφυγής απελπισμένων προσφύγων από τον καταυλισμό της Ειδομένης προς τη ΠΓΔΜ. Ωστόσο, οι αρχές της γειτονικής χώρας ανακοινώνουν συνεχώς νέες συλλήψεις και επαναπροωθήσεις μεταναστών από το έδαφός τους, ενώ τις τελευταίες δύο εβδομάδες το φαινόμενο δείχνει πως λαμβάνει μαζικότερο χαρακτήρα.

Στη φύλαξη των συνόρων της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, τις αρχές ασφαλείας της γειτονικής χώρας συνδράμει διεθνής δύναμη 99 αστυνομικών από χώρες κατά μήκος του «βαλκανικού διαδρόμου» και της ομάδας του Βίζεγκραντ (Κροατία, Σλοβενία, Σερβία, Σλοβακία, Πολωνία και Αυστρία).

Στο μεταξύ, στην Ειδομένη συνεχίζεται η προσπάθεια των ελληνικών Αρχών να πείσουν τους πρόσφυγες να μεταφερθούν σε κάποια από τις οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

 

Σχολιάστε