My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Μαθήματα υποκριτικής στη Τέχνη

Όταν η θεατρική ομάδα της Τέχνης ξεκίνησε τον Οκτώβρη τα μαθήματα υποκριτικής κανείς δεν φανταζότανε τον πλούτο της γνώσης που θα αποκτούσαν οι μαθητές από την όσμωση, την επαφή και την εμβάθυνση σε σπουδαία θεατρικά κείμενα.

Οι ιστορικές συνθήκες της γραφής τους, το ύφος του συγγραφέα, το είδος του θεατρικού κειμένου, η προσέγγιση των ρόλων ήταν μέρος των μαθημάτων και της ανάπτυξης μιας εποικοδομητικής συζήτησης με τον σκηνοθέτη της Τέχνης και δάσκαλο της ομάδας, Γιώργο Κιουρτσίδη.

Έτσι, κάνοντας την αρχή από το «Πανηγύρι» του Κεχαϊδη, περάσαμε στο «Ψηλά από τη γέφυρα» του Άρθουρ Μίλερ, από κει στη «Φαλακρή τραγουδίστρια» του Ιονέσκο, κάναμε μια στάση σε παρουσίαση κειμένων της ομάδας και προχωρήσαμε με τη «Μάνα κουράγιο» του Μπρεχτ για να καταλήξουμε σε ένα από τα πιο σημαντικά υπαρξιακά έργα του θεατρικού ρεπορτορίου, το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Μπέκετ.

Η μύηση της ομάδας συνεχίζεται, τα μαθήματα πάνω στην τέχνη της υποκριτικής προχωρούν και τα εκφραστικά μέσα αναπτύσσονται για να ετοιμασθεί η ομάδα να προσφέρει στους φίλους και το κοινό της πόλης και όχι μόνο όμορφες θεατρικές παραστάσεις.

Δελτίο τύπου από Τέχνη

Σχολιάστε